Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pečena paprika

Pečena paprika

Danes bi jo rada delala… Ima kdo dober recept? Kako jo vložite v kis?
Hvala in LP!

Jaz je ne delam s kisom, mi je boljša samo z oljem, soljo, česnom in peteršiljem. Če misliš svežo. Za shranit pa popečeno in olupljeno zamrznem in potem odtajano priprabim kot sem napisala.

Kako jo popečete – na žaru, v pečici?

V pečici.
Potem še vročo naložim v skledo, pokrijem s servetom in pustim malo stat, da se lažje lupi.
Sem pa zadnjič pri eni znanki videla, da jo zamrzne kar z olupki in se je odtajana čisto lepo lupila.

Jayz jo pečem na žaru, da rata skoraj črna. Naložim v posodo, pokrijem, počakam pol ure, potem se mora pa fino lupit.

Vložim jo v mešanico kisa in olja, s česnom jo pa začinim šele ko kozarec odprem, saj vložen česen popolnoma izgubi aromo.

Pečem v pečici, na žar. V pekač dam za prst ali dva vode, pečico pustim rahlo odprto. Ko so paprike po eni strani zapečene – črne, jih obrnem in pečem dalje. Ko so pečene jih dam v kozico, pokrijem in čez čas olupim. Olupljene naložim v posodice, ohladim in v zmrzovalnik.

Odmrznjene pripravim s česnom, petršiljem in oljem.

Hvala! JIh že pečem v pečici 😉

Jaz jih pečem v picapanu, jih olupim, ohladim in zmrznem po porcijah. Ko jih potrebujem, jih le odtajam in začinim s česnom, oljem in kisom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close