Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečena jabolka

pečena jabolka

lep pozdrav
doma imam ogromno jabolk in mi počasi zmanjkuje idej, sem se pa domislila , da bi jabolka spekla v pečici. Vendar ne vem, s čim naj jih napolnim. Ima katera izmed vas kakšno dobro (predvse okusno ) idejo za nadev?
predlogov se že veselim

Jabolka napolnim z maslom ali smetano in sladkorjem. Nekateri vmešajo vmes tudi mlete orehe.

Jaz jih polnim z mešanico orehov, rozin in medu.

Tudi skuta zmesana z malo smetane, vanili sladkorjem, naribano limonino lupinico, malo piskotnih drobtinic je dobra. Sicer jaz dam, kar trenutno imam doma. Kardamom, klincki dajo pravi okus.
Vem, da je bilo zelo dobro tudi z zdrobljenimi amaretti( mandljevi poljubcki), ki sem jih navlazila z nekim likerjem.

So mi pa tudi brez vsega zelo dobra. Napisala sem recept za dusena (cela s pesciscem) na vinu z zacimbami. Dodam samo malo meda. Lp

ojla!
jaz sme polnila jbolka z mesanico marcipana, rozin, cimeta, malo smetane (kisle ali sladke), mletih orehov, sladkorja, skute, piskotnih drobtin (zdrobljeni albert keksi), malo ruma in vanilijevim sladkorjem….ponudila sem z vanilijevo omako, malo marcipana in cimetom.
Krasna sladica za jesenske dni!
LP, zala

živjo
a mislite da bi se dalo jabolka napolnit z beljakovim snegom, ki mu dodaš npr. rozine, med, cimet. Koliko časa približno pa taka jabolka pečete?

Tudi jaz jih delam tako. Na vrhu pa dam,ko že serviram, kepico vanilijevega sladoleda. Nekoč mi je sin rekel,da bi pa raje sladoled, …dal ga je kar na peceno jabolko in pogruntali smo ,da je to dooobro! Pozdrav Tana

ja, to je pa tamau dobro pogruntal!! 🙂 lp petra

Tudi mi imamo radi to kombinacijo; pecena jabolka + sladoled.:)) Lp Babi

Al vas neham prebirat, ali bom počila od debelosti. Same dobre ideje mi dajete in jaz moram vse provat. Ali je kaj novega ali pa me spomnete na stvari, ki jih že dolgo nisem jedla. Pečena jabolka. Mnjami. Pa še sladoled zraven……

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close