Pečen zajec uspel (branje za tiste IN SAMO tiste, ki vas zanima recept)
Pred časom sem spraševala kako spečete zajca (kunca). Takrat ste mi super svetovale in mi rekle, naj javim, kako bo uspelo. Ta vikend sem se lotila peke:
Razkosanega in posoljenega zajca sem prvo čez noč marinirala (sok pol limone, sol, poper, rožmairin, timijan, lovorov list, nekaj olja), potem na hitro popekla v ponvi (da zakrkne), nato pekla 1,5 – 2 uri v pečici (obračanje kosov na pol ure). Bil je mehek in okusen, skratka, priporočam.
V kratkem nameravam tudi sama narediti zajčka in se zahvaljujem za recept in kritiko recepta….
Zanima me samo, na kako močni vročini ga prvo zapečeš, preden ga daš v peč? Domnevam da na zmernem oziroma šibkem ognju? Ali uporabiš še kaj olja, da ga popečeš, ali samo toliko, kot je na njemu od marinade?
Popekla sem ga na malo olja v teflonski ponvi, samo da je meso zakrknilo. Potem sem preložila v pekač, polila čez ostanke marinade in olja iz ponve (na začetku nisem dodala nič vode, šele kasneje nekaj žlic) in pekla na 200. Proti koncu se mi je zdel nekam svetle barve in sem se igračkala s programom ventilacija + zgornji žar, da sem meso malo bolj zapekla. Meso je spustilo kar nekaj tekočine, na dnu pekača je bila taka razredčena omakca, ki je potem izparela proti koncu.
Še enkrat sem šla brat sestavine marinade – prej sem pomotoma spustila česen. V skodelici torej skupaj zmešaj sok pol limone (pečen piščanec nima niti sledu okusa po limoni, ne vem kam izgine), lovorov list, sol, poper, nekaj rožmarina, timijana, tri stroke česna (na grobo narezanega) in nekaj žlic olja.
Forum je zaprt za komentiranje.