Pečen kruh
Dobro jutro vsem.
Eno vprašanje me muči že nekaj časa in sem si rekla da vprašat ni greh.
Kaj naredite z doma pečenim kruhom (vem da ga pojeste ;-)) ) da skorja “omehča”, da se ne presuši že predno je ohlajen… Naj pojasnim zakaj sprašujem. Zadnjič sem dobila “v dar” domač koruzni kruh, ki pa je bil zavit v servietu (kuhinjskem iz blaga), ker je bil še malo topel ko mi ga je gospa dala. Ta kruh je ne samo dišal po detergentu, tudi okus je imel bolj “milnat”. No, naj povem da imam takšno navado tudi sama – kruh zavijem v serviet. Ampak moj kruh (meni) ni še nikoli dišal. In ker vsega kruh ne pojem sama sem zadnjič pri rednem odjemalcu naletela na protest, češ da kruh “diši” in da so to sami fosfati (naj povem da je kruh vseeno pojedel, hehe, jasno saj je bila “marjetica”)….. Skratka me zanima kako ve to “rešujete”?
Naj vam delovni petek hitro mine potem pa vikend – juhej.
;-))
Jaz ga pokrijem z mokro kuhinjsko krpo… da bi se kruh navzel vonja, še nisem opazila… bom naslednjič pozorna.
Tale ideja Petre s peki papirjem in krpo pa tudi ni slaba.
Lep dan!
Vladka
To da je kruh dišal je kriv mehčalec, ki se uporablja pri pranju perila. Tudi moji kolegici se je zgodilo nekaj podobnega in to pri kuhanju kruhove štuce. Meni niso kruhovi cmoki nikoli uspeli, potem pa sem zvedela za recept štruce, ki jo kuhaš zavito v kuhinjsko krpo enako kot štrukle. Ko sem to povedala prijateljici je tudi ona poskusila, pa ji je dišalo po detergentu. Skupaj sva ugotovile, da ona uporablja zelo veliko mehčalca pri pranju perila, toda taka krpa ni dobra za kuhanje in pokrivanje.
damjana…ko ga boš pekla po mojem receptu, ga ni potrebno nič zavijati….ko ga vzamem iz pečice, je trda skorja, potem ga obvezno postavim na rešetko, da zrak lepo kroži in skorja postane zelo, zelo mehka…nič vlazna, ampak mehka in vseeno zahrusta….
…pozdravček….ta trenutek, če čez okno pogledaš….sonček sije ..
Forum je zaprt za komentiranje.