Najdi forum

Pečen kruh

Dobro jutro vsem.
Eno vprašanje me muči že nekaj časa in sem si rekla da vprašat ni greh.

Kaj naredite z doma pečenim kruhom (vem da ga pojeste ;-)) ) da skorja “omehča”, da se ne presuši že predno je ohlajen… Naj pojasnim zakaj sprašujem. Zadnjič sem dobila “v dar” domač koruzni kruh, ki pa je bil zavit v servietu (kuhinjskem iz blaga), ker je bil še malo topel ko mi ga je gospa dala. Ta kruh je ne samo dišal po detergentu, tudi okus je imel bolj “milnat”. No, naj povem da imam takšno navado tudi sama – kruh zavijem v serviet. Ampak moj kruh (meni) ni še nikoli dišal. In ker vsega kruh ne pojem sama sem zadnjič pri rednem odjemalcu naletela na protest, češ da kruh “diši” in da so to sami fosfati (naj povem da je kruh vseeno pojedel, hehe, jasno saj je bila “marjetica”)….. Skratka me zanima kako ve to “rešujete”?

Naj vam delovni petek hitro mine potem pa vikend – juhej.

;-))

Jaz ga zavijem v deko, da se potem počasi, zavit vanjo, na toplem ohlaja. Sicer res potem to traja kar en lep čas, samo skorja je pa mehka.

pokrijem ga s peki papirjem, cez pa dam se kuhinjsko krpo. “disi” ne, je pa cisto normalno mehak…oz. skorja o.k.

hvala za lepe zelje…. se 6 ur…pa bo izbruhnil vikend 🙂 !! bolj dezeven, a vikend bo !! lp petra

Jaz ga pokrijem z mokro kuhinjsko krpo… da bi se kruh navzel vonja, še nisem opazila… bom naslednjič pozorna.
Tale ideja Petre s peki papirjem in krpo pa tudi ni slaba.

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Joj, peki papir – super ideja!
Saj moj kruh (iz kruhomata ponavadi) itak nima pretrde skorje, ampak ga dam vseeno vedno v servet. Tudi meni se ni še nikoli zdelo da “diši”, ampak nekateri ljudje imajo blazno razvit vonj (jaz nisem med njimi) in verjamem da jih pa to potem moti.

Hvala punce.

To da je kruh dišal je kriv mehčalec, ki se uporablja pri pranju perila. Tudi moji kolegici se je zgodilo nekaj podobnega in to pri kuhanju kruhove štuce. Meni niso kruhovi cmoki nikoli uspeli, potem pa sem zvedela za recept štruce, ki jo kuhaš zavito v kuhinjsko krpo enako kot štrukle. Ko sem to povedala prijateljici je tudi ona poskusila, pa ji je dišalo po detergentu. Skupaj sva ugotovile, da ona uporablja zelo veliko mehčalca pri pranju perila, toda taka krpa ni dobra za kuhanje in pokrivanje.

Ja, še bolj zabavno je, če po mehčalcu diši potica na ohceti! Lepo dišeča “žehta” ima včasih nasproten učinek.

damjana…ko ga boš pekla po mojem receptu, ga ni potrebno nič zavijati….ko ga vzamem iz pečice, je trda skorja, potem ga obvezno postavim na rešetko, da zrak lepo kroži in skorja postane zelo, zelo mehka…nič vlazna, ampak mehka in vseeno zahrusta….

…pozdravček….ta trenutek, če čez okno pogledaš….sonček sije ..

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Jaz kruh, ko je še zelo topel, zavijem v servet vse skupaj pa potem dam za nekaj časa še v plastično vrečko. Skorja je mehka… ni pa to za tiste, ki imajo radi hrustljavo skorjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close