Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pečem krompir

Pečem krompir

Krompir sem prvo narezala, dala kuhat v vrelo vodo. Potem pa ga nameravam dati v ponev, v kateri je že vroče olje. Je tako ok? Kako dolgo se naj kuha krompir? Ali ga lahko namažem,če ga bom dala pečt v ponev polno olja? Ali se ne bo tisto dol zmazalo, pa ne bo več nič gor? Zraven bi dala pečt čebulo in česen. Ali se bo to prismodilo, ker bo olje prevroče?

Ti ga daj kar direkt na olje in v pečico, nič prej kuhat, bo boljši.

Čebula se bo pa seveda prismodila, če jo boš imela eno uro v pečici, potem rajš čebulo posebej na plinu prepraži.

A nismo pekli krompir že včeraj?!?!?? A misliš ti to sedaj vsak dan :-)))

Sej sem si še jaz zapomnila – pisalo je, da krompir skuhaš napol. Glede dodatkov pa si dobila koš napotkov kako in kaj.
Jaz ga le surovega in obrisanega fliknem na malo olja, pečem kakšnih 45 min in pečenega solim. Zraven je še kakšno korenje, bučka, itn.

Jaz pa krompir solim, ko je še v zemlji, po listju, predno ga izkopljem. Poraba soli je veliko manjša in veliko časa prihranim, še sol se bolj lepo porazdeli. LOL

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

zdaj se že kuha. Nameravam ga potem dati v vrelo olje, kot recimo se da pomfri. Na ponev na štedilniku, ne v pečici. Pa sem msila če lahko dam zraven čebulo in česen.

jutri pa raje krompirjevo solato jejte.
tam boš lahko najdla x variant.

včeraj pečen krompir
danes pečen krompir s čebulo

:-))))

Če si še tako čorova, kot sama praviš ;), vseeno najbrž veš, kaj se bo zgodilo s čebulo, če jo vržeš v vrelo olje.
In pomisli tudi, kaj se bo zgodilo s krompirjem, če ga boš direktno iz vode vrgla v vrelo olje. Krompir bo sicer preživel – ti pa le bodi v varni razdalji, ker bo špricalo in cvrčalo, pa generalno pospravljanje kuhinje te čaka.
Zato – dobro odcedi krompir, šele nato na olje z njim!

Korpir sem skuhala in ala pčet. Pa ni dober čisto nič. Kaj ga lahko odcedim pa dodam drobitne’ Je to dobro? Ali kaj lahko naredim??????????? Drobtine mislim, da bi bile zelo dobre zraven, samo ne vem kaj jih morem prej skuhati ali kako?

Ni več smešno spljoh.
Pejt po hot-dog.

Najbolje je, da vse skupaj cvreš v rabljenem olju iz kakega starega motorja, golfa letnik 1990

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Najbolje je, da vse skupaj cvreš v rabljenem olju iz kakega starega motorja, golfa letnik 1990[/quote]

S čebulo zraven, seveda. V strojnem olju se ne zažge tako kot v jedilnem.

Ne vem, kaj bi sploh bilo smešno. zdaj sem ga naredla, kot sem ga nameravala. saj je kar dober.

No vidiš, in še enkrat se je MON izkazal kot zanesljivo mesto za koristne nasvete.

Sveta Marija mati božja…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close