PEARSING V POPKU
o čem pa ti sanjaš….
kako ti bo uhan vn padu…men se ni nič razširila pa pr mojih sošolkah tut en pa ga majo že več let…to sploh ni res
če si iz lj ti uhanček alhko dajo v popek zraven zmajskega mostu exit se imenuje…uhanček alhko prineseš s sabo ali pa ga tam kupiš…samo luknja stane 4 tisoč..mene osebno je bilo ful strah ubistvu pa zgleda takole
se usedeš na un stol, ti z alkoholom razkuži okoli popka (ni anastezije nobene ker tudi ni tako hudo) potem ti nariše dve pikici kjer bo uhanček stal…potem ti z enimi kleščamni posebnimi prime kožo na to k more kožo mal stiskat mejčk boli sam ni hudega potem pa na hitr ne mine ena sekinda ti prebode in imaš tm k bo uhanček en tilec(ko te prebode zaboli potem je pa ok) zaboli pa še enkrat tudi samo momen zaboli…ko ti daje uhan notr in tisti tulec ven. potem ti še očisti namaže z bepantenom ti pove kako moraš delati itd. in to je to
edino kar je potem še enprijetno je približno 3-4 dni ker se težje prepogibaš pa okol popka se ne smeš tuširat oz. z milom itd. ampak morš samo čistit potem pa bi moglo bit ok
lp
am ce si iz ljublja ne to naredijo v kozmeticnem salonu nasproti glavne postaje.tam kjer je biu ucasih kino dvor nasproti tega.
uhan nevem kolk stane vem samo da sem jst dala 1500.
sam to 7let nazaj
nevem kasna cena je zdej
am ja mene je bolel.4mesce sm mela zagnojen pa skos je treba pucat z etanolom
Jaz se nekaj malega spoznam na piercinge, čeprav sem v ženskem oddelku. Ampak je tako zanimivo brati tole. 😀
No, skratka, poseg je klasičen – two-poing piercing; se pravi, igla not, igla ven. Če boli, ti ne vem povedati, ker je odvisno od človeka. Jaz imam piercing v obrvi, za katero vsi pravijo, da je najbolj boleč … Ampak mene ni bolelo tako, kot sem pričakoval.
Princip je moderen – s kanulo. Kanula je majhna cevka, ki se vstavi v luknjo, skozi njo pa gre piercing. Opažam, da vsi priporočate Exit v Ljubljani. No, jaz ga ne bi, glede na to, da mesta niti ne pošpricajo z anestetikom. Špricanje z anestetikom je pomembno! Tudi v izjavnem listu, ki ga podpišeš, je izrecno navedeno, da bo izvajalec posega mesto našprical z anestetikom in ga kasneje še razkužil.
Ko ti dela piercing, moraš paziti, da uhan tudi razkuži.
Popek je očitno bolj izpostavljen vnetju. Problem pa je, da mesta prebadanja ni pametno lepiti z obliži, ker potem tudi koža več ne diha. Raje se daj prebosti spomladi … V tistem času nosi neke hlače z nizkim pasom in zelo kratko majico. Vsaj doma, no. Ker če se bodo oblačila drgnila ob uhan, se lahko zgodi, da dobiš alergično reakcijo na mehčalec ali pa kaj drugega, kar pride v stik z rano.
Vsak dan dvakrat razkužiš z razkužilom (Dr. Marcus ali 70-odstotni alkohol za bolj pogumne) in posipavaš z bivacynom v prašku cca. dva tedna oz. po potrebi. Če po posegu zateže, potem pa terapija z ledom dva do tri dni. Led raztolčeš, daš v prozorno vrečko, to pa oviješ s sterilno gazo in daš na piercing.
Še tole – kako veste, da je piercing dobro narejen? Tako, da na pogled ustreza vaši želji in čisto nič ne boli, če se ga ne dotikate.
Veselo prebadanje! 😉
Forum je zaprt za komentiranje.