Pct HAG pozitiven
ni tako, 07.02.2022 ob 15:31
Na tvojem mestu bi prijavila vlado ali tistega pač, ki je izdal ta ukrep. Ker bo itak padel, boš pa imel zabeleženo, da zahtevaš izenačenje z drugimi prebolevniki. Pa po možnosti še kakšno tožbo zaradi omejitve gibanja pod enakimi pogoji, kot veljajo za druge državljane EU.
Ena Lastovka žal ne bo prinesla pomladi. Se kdo v taki situaciji?
Po 1000 dnevno, upam, da se še komu zdi nepravično. ( morda se pred prazniki, ko bo rabil oglasi ) 🙁 šele takrat
So že takrat povedali da velja to potrdilo samo za Slovenijo, če rabite za tujino bi morali na PCR. Ta itak pripada tistim s kroničnimi boleznimi kamor spada npr.tudi sladkorna bolezen ali povišan krvni tlak.
Vsi ostali gs moramo pa plačati.
Se strinjam da je to svinjarija. Res ni pošteno. Prej se je vsak lahko testiral, zdaj pa se samo izbranci, ostali moramo pa skeširati.
Neprijavljena, 07.02.2022 ob 17:08
So že takrat povedali da velja to potrdilo samo za Slovenijo, če rabite za tujino bi morali na PCR. Ta itak pripada tistim s kroničnimi boleznimi kamor spada npr.tudi sladkorna bolezen ali povišan krvni tlak.
Vsi ostali gs moramo pa plačati.
Se strinjam da je to svinjarija. Res ni pošteno. Prej se je vsak lahko testiral, zdaj pa se samo izbranci, ostali moramo pa skeširati.
Po moje gre pa za hudo nepravilnost. Na kak način država izda potrdilo o okužbi in posledično potrdilo o prebolelosti, je njena odločitev, vendar mora veljati enako kot pod drugimi pogoji. Bolezen je potrdila, zato zdaj nima kaj čarat s “slovenskimi” potrdili. Tole pade na vsakem sodišču, saj gre za očitno diskriminacijo. Kam pa pridemo, če bi imeli “nemške”, “francoske” “latvijske” ošpice ali gripo. Saj so smešni.
ni tako, 07.02.2022 ob 17:42
Po moje gre pa za hudo nepravilnost. Na kak način država izda potrdilo o okužbi in posledično potrdilo o prebolelosti, je njena odločitev, vendar mora veljati enako kot pod drugimi pogoji. Bolezen je potrdila, zato zdaj nima kaj čarat s “slovenskimi” potrdili. Tole pade na vsakem sodišču, saj gre za očitno diskriminacijo. Kam pa pridemo, če bi imeli “nemške”, “francoske” “latvijske” ošpice ali gripo. Saj so smešni.
Se strinjam. Gre za isto “bolezen”.
Že vsi na začetku, so bili ogoljufani, ker so jim zdravniki, rekli naj bodo doma in pijejo cajcke… in so verjetno preboleli brez testov, ker jih takrat ni bilo in so bili ravno tako samo za izbrance.
Hja, zato sem si jaz placala pcr, kjer sem bila pozitivna v nedeljo, isti dan sem bila na dveh hitrih negativna. Placala sem si ga, ker ga potrebujem za poletje, da bom lahko sla na morje. Ostalim bodo pa tezili s tretjim odmerkom, ker hitri ne bo veljal za prehod. Be smart not stupit, je pa to svinjarija, da je se en teden nazaj pct lahko placalo zavarovanje, sedaj pa ne vec.
Anonimno 10899, 07.02.2022 ob 19:21
Hja, zato sem si jaz placala pcr, kjer sem bila pozitivna v nedeljo, isti dan sem bila na dveh hitrih negativna. Placala sem si ga, ker ga potrebujem za poletje, da bom lahko sla na morje. Ostalim bodo pa tezili s tretjim odmerkom, ker hitri ne bo veljal za prehod. Be smart not stupit, je pa to svinjarija, da je se en teden nazaj pct lahko placalo zavarovanje, sedaj pa ne vec.
Me veseli, da si ga lahko brez skrbi privošcite. Upam, da imajo še kaj soli… večina si ne zmore placati
Za zamislit, 07.02.2022 ob 19:26
Me veseli, da si ga lahko brez skrbi privošcite. Upam, da imajo še kaj soli… večina si ne zmore placati
Sol gor ali dol. Tudi jaz placujem zavarovanje in nimam te moznosti, ko vsi tisti, ki so imeli do prejsnjega tedna dokazano okuzbo s pcr testom na stroske zavarovanja. Pa nima veze ali si ga lahko placam ali ne. Vem, da si ga mnogi ne morejo. Raje ga placam sedaj, kot kasneje, ko bom vsakic zelela cez mejo. Svet je zal tako narejen, placaj in dobis. Zal, svet ze dolgo ni vec enak za vse in verjetno nikoli ni bil in tudi ne bo.
Še vedno sem besna in ne morem spat, ker mi je dr. Mirjana Jovanović iz zd Miste rekla, da me ne bo napotila na pcr test, ker ona ne bo kršila predpisov. Jaz pa že od petka bolana, vsak dan se svaljkam z vročino po kontejnerjih, da bi mi pokazalo pozitivno… doma mož in hči pozitivna. Je rekla, če mi kej ni všeč, naj pišem na nijz.
Sem jo vprašala, če mi bo dala potrdilo ona, da sem prebolevnik, da se mi v službi ne bo več treba testirat vsak drug dan…. itak da ne.
Torej, ves ta čas se moram dokazovati, da sem zdrava, sedaj ko pa sem bolana, pa ne morem dokazati, da sem bolana?!?!!
Na jok mi gre.
pa zdaj bi morala dohtarje tozit za postavutev naoqcbe diagnoze… ja je problem pct in dovoljenne za gibanje, ampak se huje pa je slamparija meducine, ki si je postavila nek birokrarski pritikol, ki je toral fake in daje napacno diagnozo. to pa je resen oroblem. to je sakabajzerstvo… z zahtevkom za idskodnino se obrni na odvetnika… jaz bi to naredila in odgovornost od teh, ki so si izmislili ra sistem, ki je fovs in daje napacne diagnoze
Nvm163, 08.02.2022 ob 01:17
Še vedno sem besna in ne morem spat, ker mi je dr. Mirjana Jovanović iz zd Miste rekla, da me ne bo napotila na pcr test, ker ona ne bo kršila predpisov. Jaz pa že od petka bolana, vsak dan se svaljkam z vročino po kontejnerjih, da bi mi pokazalo pozitivno… doma mož in hči pozitivna. Je rekla, če mi kej ni všeč, naj pišem na nijz.
Sem jo vprašala, če mi bo dala potrdilo ona, da sem prebolevnik, da se mi v službi ne bo več treba testirat vsak drug dan…. itak da ne.
Torej, ves ta čas se moram dokazovati, da sem zdrava, sedaj ko pa sem bolana, pa ne morem dokazati, da sem bolana?!?!!
Na jok mi gre.
jaz na tvohem mestu si placam sama in potem po potrjenem pcr zazenem gonjo proti njim za malomarno zdravljenje… na to jo opozori zdravnico… da ce si placas sama in bo pozitiven bo odgovarjala tudi ona
Neenako, 07.02.2022 ob 23:22
Tole je res očitno neenaka obravnava. Mislim saj razumem, delat drag pcr da potrdiš nekaj očitnega-hitri test namreč. Vredu naj ostane tako kot je zdaj, ampak naj si potem politika izbori, da bodo tudi v Bruslju pozitivni HAT veljali 180 dni!
Bo treba glasneje zabobnat, da nas bodo slišali.
ne gre samo za to… problem je v tem, da so hat nezanesljivi… in marsikateremu v resnici pozitivnemu hat ne pokaze bolezni… ceorav jo preboleva
Forum je zaprt za komentiranje.