Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pazite se medicink z bosansko diplomo

Pazite se medicink z bosansko diplomo

Tožilstva v BiH imajo polne roke dela s kupljenimi diplomami: Celo minister brez veljavne diplome!
Pred dvema letoma je namreč novinarka Azra Omerović v preiskovanju te teme želela dokazati, kako lahko je v BiH pridobiti diplomo. “Diplomirala” je le v dveh tednih za 1250 evrov in tako “zaključila” srednjo medicinsko šolo, ki traja dve leti. Po tem, ko je BIH pretresla afera ponarejenih diplom, je Kenan Vehabović, sekretar skupne parlamentarne službe Parlamenta Bosne in Hercegovine zahteval, da se preverijo vse diplome v parlamentu, takrat pa se je pojavila težava.

In kaj je narobe s tem? Kapitalizem vse najbolje rešuje s prostim (črnim) trgom. Najslabše je to, da se država vmešava v izobraževanje. Gospodarstveniki že dolga leta jamrajo, da izobraževalni sistem ne sledi potrebam gospodarstva, da iz šol prihaja mularija z neuporabnimi znanji. Enako je v zdravstvu in povsod. Zakaj bi torej nekdo zapravljal čas v predavalnicah in si vbijal nekoristno teorijo, če lahko kupi spričevalo na trgu, prakse pa navadi v službi? Kdor je sposoben, se lahko tudi kirurgije priuči na delovnem mesto, to je samo obrt. Nesposobnim nobeno šolanje in diploma ne pomagata.

Janša ni nikoli študiral medicine, pa je danes prvi epidemiolog v državi. Strokovna avtoriteta.

Kako naj vem, ali je zdravnik s priimkom na ič in katoliškim/pravoslavnim/slovanskim imenom iz BiH? Kakšnega Mujota in Hasota bi prepoznal, kaj pa npr. kakšen dr. Marko Markovič, dr. med.? Danes je do zdravnika tako težko priti, da ne moreš izbirati, večina pa je teh z juga, ker od Slovencev nihče noče biti več zdravnik kljub prestižnosti poklica in kljub temu, da je zanj treba študirati.

Kaj vaša otročad študira? Nič od zaposljivega vam ne diši, mar ne?

Še malo, pa bo kakšen Muhamed Izetbegovič iz BiH s ponarejeno diplomo Univerze v SArajevu edini zdravnik, ki vas bo še voljan sprejeti. Če ne boste privolili, bo edina možnost google medicina.

Od Slovencev nihče več noče študirati za zdravnika, kljub prestižnosti, spoštovanosti in zaposljivosti poklica. Žal.

Se strinjam.

Ni tako samo z medicinskimi sestrami (to je sicer res nevarno), tako je tudi z našo sosedo, ki je frizerka. Vsem je povedala, da je kupila srednjo šolo. V resnici ima ženska OŠ in prvi letnik frizerske. Cene ima pa take, kot da dela v NY.

sej to je res

te juznjakinje v zdravstvu so zleht do skrajnosti

da o njihovem fukanju po zdr ustanovah ne govorimo

(po besedah znancev iz zdravstva)

kurbe tezke 🙂

V Sloveniji jih najvec sumljivih diplom ravno med medicinskimi sestrami….Vecina pa je najbrz res taspodnjih.

Kaj pa pri nas v sluzbi, ko se je je en  zlagal, da je elektricar, ko smo mu narocili, naj gre v omarico z visoko napetostjo, da nekaj popravi, je takoj postal po poklicu ucitelj sportne vzgoje ?

Še malo pa v zdravstvu niti s ponarejenimi diplomami ne bodo medicink dobili. Zakaj bi hodila v strošek in kupovala diplomo za en šiht, kjer te zaje.bavajo ošabni dohtarji, razvajeni pacienti in njihovi zoprni svojci? Za tistega minimalca si lahko drugo tlako z manj bedaki na grbi najdeš.

Jaz sem bil pred leti v bolnici na štajerskem, pa se mi zdi da je rekla da je diplomirala v Bosni. Porkaduš to mi je za eno in isto stvar pikala in mi je še poškodovala živec poleg otekline. Pa saj naši niso nič boljši razen naduti so še bolj.

Ne se bat da Slovenke kaj zaostajajo za tem. Zadnjič je bil en Američan na tv, je rekel da ima sedaj drugo ženo, prva je bila Slovenka, ki ga je prevarala v domači hiši. Tako da generaliziranje ni vedno dobro.

Odgovor na objavo uporabnika
dolgolaskica, 12.12.2021 ob 09:34

sej to je res

te juznjakinje v zdravstvu so zleht do skrajnosti

da o njihovem fukanju po zdr ustanovah ne govorimo

(po besedah znancev iz zdravstva)

kurbe tezke 🙂

Kako pa veš če ima npr. Sanela bosansko ali naše spričevalo. Kr na naših zdravstvenih, srednjih in višjih, ter drugih izobrazevalnih programih je polno mladih, kis o rojeni v slo in tukaj konfali vse stopnje izobraževanja skupaj z Micko in Franceljnom.

Devetinosemdesetega leta sem imel opravka s psihiatrom, ki očitno ni poznal Učbenika za psihiatrijo. Ne vem kdo je temu človeku dal diplomo in licenco za opravljanje svojih  nalog.

Da, so jih razkrinkali v Nemčiji.

Različne diplome se v BiH še vedno prodajajo za manj denarja ?

Desperadodajka, 12.12.2021 ob 10:48

Še malo pa v zdravstvu niti s ponarejenimi diplomami ne bodo medicink dobili. Zakaj bi hodila v strošek in kupovala diplomo za en šiht, kjer te zaje.bavajo ošabni dohtarji, razvajeni pacienti in njihovi zoprni svojci? Za tistega minimalca si lahko drugo tlako z manj bedaki na grbi najdeš.

Tebi že dolgo drek na glavo kaplja?

Kaj pa prostitutke z bosansko diplomo. Njih se je tudi treba bati.

Ne dolgo nazaj se je pri nas pisalo o eni diplomi iz ene pravne fakultete v BiH. Pravosodni izpit tudi ni bil potreben?

Je pa zanimivo to,  da Bosanci so lahko preverili svoje, mi pa svoje ne zmoremo. Ni dokumentacije.?

jasno in glasno, 12.12.2021 ob 07:53

Tožilstva v BiH imajo polne roke dela s kupljenimi diplomami: Celo minister brez veljavne diplome!
Pred dvema letoma je namreč novinarka Azra Omerović v preiskovanju te teme želela dokazati, kako lahko je v BiH pridobiti diplomo. “Diplomirala” je le v dveh tednih za 1250 evrov in tako “zaključila” srednjo medicinsko šolo, ki traja dve leti. Po tem, ko je BIH pretresla afera ponarejenih diplom, je Kenan Vehabović, sekretar skupne parlamentarne službe Parlamenta Bosne in Hercegovine zahteval, da se preverijo vse diplome v parlamentu, takrat pa se je pojavila težava.

Ful ful hvala. Lahko link?

Bi mi prav prislo, za prijavit nekoga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close