Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pavziranje na faksu – kaj storiti?

Pavziranje na faksu – kaj storiti?

Narejene imam vse izpite za prvi letnik, eden pa mi dela velike težave in me skrbi, če ga bom uspela narediti. Če ga ne naredim, ne napredujem v 2. letnik.
Ne bom ponavljala letnika, ampak pavzirala. Tako ne bom imela več statusa študenta, ne bom (študentsko) zdravstveno zavarovana, ne bom imela subvencionirane vozovnice in ne bom mogla delati prek študenta (do zdaj še nisem nikoli, zdaj pa če bom celo leto doma, bi bilo dobro zaslužiti vsaj toliko, da vrnem štipendijo).
Zasledila sem, da se nekateri vpišejo v srednjo šolo zaradi statusa.
Ne razumem kako se lahko vpišeš v srednjo šolo PONOVNO in samo za eno leto, če pa sem že na faksu?
In predvsem KDAJ naj bi se vpisala v SŠ, če do konca septembra ne bom vedela, ali sem naredila ketnik ali ne … pouka pa se začne v SŠ že 1. septembra.
V kolikor pavziram, ali moram vračati štipendijo, ali se lahko zmenim, da se to vračilo prestavi?
Če kdorkoli kaj ve o tem, bom hvaležna za koristne informacije.
LP.

Vpises se v solanje za odrasle. Pouk se zacne oktobra. Vpis pa je mislim, da v septembru. Ne rabis hodit na predavanja. Cena vpisa pa je cca 120-150€

Najprej se v referatu pozanimaj kako je s pogojnim vpisom v kolikor ne opraviš predmeta, ki je pogoj za napredovanje… letos bodo glede na situacijo (virus) študentom v veliki večini prošnje odobrili.

imaš še mesec dni časa za učenje. Uči se tako, da boš znala na izpitu, preveri pri predhodniki kako izpit poteka, kaj sprašujejo oz.moraš pisati. Vsak dan delaj miselne predstave, kako razturaš na izpitu. Če si vse naredila, boš tudi tega. Če česa ne razumeš si najdi pomoč pri tistih, ki so izpit že naredili.
Če pa boš pavzirala, pa se lahko tudi redno zaposliš v tem letu. Delavce iščejo povsod.

Hvala za predlog. Žal pa ima ta izpit (fizika) največ kreditnih točk in je eden izmed dveh izpitov, ki sta pogoj za napredovanje v drugi letnik. Bom poskusila s prošnjo.
Še enkrat hvala!

Vpises se v solanje za odrasle. Pouk se zacne oktobra. Vpis pa je mislim, da v septembru. Ne rabis hodit na predavanja. Cena vpisa pa je cca 120-150€
[/quote]

ce se vpisem v solanje za odrasle (?) – imam status, sem zdravstveno zavarovan in lahk delam prek studenta?
to je kot samoplacniska sola in nihce ne preverja prisotnosti pri pouku?
tnx.

ce se vpisem v solanje za odrasle (?) – imam status, sem zdravstveno zavarovan in lahk delam prek studenta?
tnx.
[/quote]

Tako je. Poklici na solo in vprasaj. Lani se je tako vpisala od sodelavke hci

tnx.
[/quote]

Če je tako kot v naših cajtih, potem je edina razlika med študentskim statusom in statusom v izobraževanju odraslih, to, da nimaš študentskih bonov. Vse ostale pravice so iste.

Je pa tako, da mislim da bo letos vsaj univerza v Ljubljani, vsem študentom priznala dodatno leto šolanja (dodatno ponavljanje). Pri pavziranju je namreč treba plačat opravljanje izpitov. Cene znajo bit kar zasoljene, zato razmislite o ponavljanju, kjer pa je opravljanje načeloma zastonj.

Lp

Če je tako kot v naših cajtih, potem je edina razlika med študentskim statusom in statusom v izobraževanju odraslih, to, da nimaš študentskih bonov. Vse ostale pravice so iste.

Je pa tako, da mislim da bo letos vsaj univerza v Ljubljani, vsem študentom priznala dodatno leto šolanja (dodatno ponavljanje). Pri pavziranju je namreč treba plačat opravljanje izpitov. Cene znajo bit kar zasoljene, zato razmislite o ponavljanju, kjer pa je opravljanje načeloma zastonj.

Lp
[/quote]

hvala za tole. ne razumem pa, kak mislite da bo UL vsem studentom priznala dodatno leto solanja (dodatno ponavljanje)? kaj da lahk dvakrat v enem letu ponavljas?
tnx.

hvala za tole. ne razumem pa, kak mislite da bo UL vsem studentom priznala dodatno leto solanja (dodatno ponavljanje)? kaj da lahk dvakrat v enem letu ponavljas?
tnx.
[/quote]

pardon, ne v enem letu. kaj da lahk dvakrat zaporedoma ponavljaš? ne razumem cist?

Poklicite na referat vasega faksa in vprasajte kako je s tem. Pred peti je bilo tako, da tisti, ki se je vpisal v studijsko leto 2010/11 in prej je imel na razpolago in ponavljanje in absolventa, pa cetudi absolventa koristi letos ali cez pet let. Tako je bilo po starem zakonu. Po novem zakonu je bilo potem ali ponavljanje ali absolvent ne pa pbojr. Sedaj bo verjetno nekaj podobnega.

Lp
[/quote]

Citiram:
“Univerza v Ljubljani bo vsem študentom priznala leto DODATNO leto šolanja (dodatno ponavljanje).”

Ali to 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drži? Nikjer nisem zasledil tega.
To verjetno pomeni, če si že eno leto “porabil” za prepis, lahko letošnje leto PONAVLJAŠ kljub temu, da si že izkoristil eno možnost izmed dveh (prepis ali ponavljanje).
Lahko kakšen link do tega? Hvala.

Citiram:
“Univerza v Ljubljani bo vsem študentom priznala leto DODATNO leto šolanja (dodatno ponavljanje).”

Ali to 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drži? Nikjer nisem zasledil tega.
To verjetno pomeni, če si že eno leto “porabil” za prepis, lahko letošnje leto PONAVLJAŠ kljub temu, da si že izkoristil eno možnost izmed dveh (prepis ali ponavljanje).
Lahko kakšen link do tega? Hvala.
[/quote]

To en naklada. Nikjer ni zaslediti, da bi univerza kakorkoli šla na roko študentom. Business as usual.

To en naklada. Nikjer ni zaslediti, da bi univerza kakorkoli šla na roko študentom. Business as usual.
[/quote]

Se mi je kar zdelo, da je nekaj na tem. 🙁
Ne vem kaj imajo od tega, da zavajajo in se šalijo na račun nekoga, ki sprašuje in išče nasvete.

Se mi je kar zdelo, da je nekaj na tem. 🙁
Ne vem kaj imajo od tega, da zavajajo in se šalijo na račun nekoga, ki sprašuje in išče nasvete.
[/quote]

Najstarejša obrt v teh časih cveti, pač izkoristiš eno leto, da najdeš sebe, dobro zaslužiš in nato zdelaš izpit v prvem roku drogo leto.

Sedaj se pa uči do izpita, morda ti celo uspe, vendar se moraš prvo sprostiti in potem se uči cele dneve do izpita in vsaj pojdi probat, saj imaš 6 poizkusov in lahko 6x opravljaš isti izpit.

Vprašaj v referat ali na študentski svet lastne fakultete. Neumno bi bilo, da pavziraš samo zato, ker nisi vprašala. Pa pred pavziranjem imaš še možnost ponavljanja, pri čemer obdržiš študentski status.

Ponavljaj, narediš ta izpit in se dogovoriš s profesorji, tisti ki seveda dovoli delaš izpite za naslednji letnik, v zadnjem letniku pa pac ze pises diplomsko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close