Pavšali v kampu
Pozdravljeni,
odločamo se za nakup prikolice v Koversadi, ki je stalno nastanjena v kampu. Ker smo pravi zelenci na področju pavšalov, me zanima, na kaj vse naj bomo pozorni. Težava je še ta, da v Koversadi nočejo prepisa pavšala na drugo osebo (torej z zdajšnjega lastnika na nas), češ da tega ne delajo več, saj se želijo znebiti pavšalistov. Predlagali so nam, da sedanji lastnik pavšala ostane lastnik in naj nas vpiše kot osebe, ki bomo hodili v prikolico na tem pavšalu.
Sedaj pa me zanima, ali mora lastnik vsako leto osebno priti v kamp in poravnati letno “naročnino”, ali je dovolj, da nas ta lastnik enkrat vpiše, potem pa lahko stvari naslednja leta urejamo brez njega.
Zanima me še, ali je mogoče, da se v kampu eno leto spomnijo in več ne podaljšujejo pavšalov? Ali je morda ob sklenitvi pavšala kakšna pogodba, ki to preprečuje? Zdajšnji lastnik pavšala, ki ga imamo namen prevzeti, ima pogodbo v nemščini, ker je sam pavšal prevzel od Nemcev, tako da pogodbe čisto nič ne razumemo.
Hvala za odgovore!
Helena
Tudi midva sva letos kampirala v Koversadi in sva hotela “kupiti” parcelo od enih, ki odhajajo. Bila sem pri direktorju kempa, ki mi je povedal isto, kot ste ugotovili sami-pavsalov ne dajejo vec, se celo znebiti se jih hocejo najmanj 50. Lahko pa kupis prikolico + parcelo od koga, samo…..Povej mi, koliko si odstela za vse skupaj? Potem pa ti bom povedala zgodbico do konca. V katerem delu pa si zelis omisliti to prikolo? A kupujes od nemcev? Se slisimo.
300 000 sit ni veliko oz malo. Se sploh ce dobis zraven se prikolico. Ne morem pa ti garantirat, da se bo to dalo prepisat. Vsekakor bo naslednje leto na pausalu se morala biti na prvem mestu napisana ista oseba kot letos-torej nosilec pausala. On bo moral tudi priti in podpisati pogodbo. Tako je bilo pri nama, ko sva letos najela eno prikolo. Lastnik je prisel, podpisal in sel, midva pa sva mu dala denar za pausal. Potem se verjetno lahko v naslednjem letu malo pomiksate in gres ti na prvo mesto in ta iz prvega na drugo, in se naslednje leto njega brisete. Le tako si jest predstavlam, da pridete postopoma do svojega pousala.
Drage punce,
bog ne daj, da vas dobijo kako miksate sem ter tja s temi pavšali.
Samo nekaj vam hočem povedat: če vas dobijo, da kaj mutite in mešate in pred lastniki kempov kaj skrivate vas bodo vrgli ven s prikolico vred pa še kazen boste plačale, pa še sodnika za prekrške in še in še.
Zato vam pravim, da se ni za hecat. Če pravijo, da nočejo več pavšalistov jih raje ubogajte in pika.
Sploh pa ne vem, zakaj rinete z glavo skozi zid.
Letos je bil pavšal nekaj okoli 400.000-450.000 tolarjev, drugo leto bo sigurno od 500.000-550.000, če ne več. Preverjeno iz prve roke.
Slej ko prej vas bodo dobili. Zato ga ne biksajte in pamet v roke.
Lep dopust
morska deklica,
a sta vidva potem vzela tisto prikolico in bosta drugo leto imela pavšal v Koversadi? Mi smo zavrnili to, se mi zdi vse skupaj preveč reskirano. Ne vem, če bereš forum Starši staršem, kjer sem postavila isto vprašanje () in je kar nekaj odgovorov takih, da se v Koversadi slabo piše pavšalistom. Sedaj iščeva kak drug kamp, ki bi bil FKK in primeren za otroke.
Helena
Ne, ne, midva nisva vzela pavsala, ker so hoteli prevec denarja. Zdaj ga mava v Porecu, v enem kempu-parcelo sva lepo dobila-sicer tezko, pavsal bova placala, kakor ga bi kjerkoli, prikolico pa sva tudi eno ugodno zvohala. Tako bo vse skupaj z pausalom prislo malo cez 3000 evrov (prvo leto je strosek vecji, ker moras se prikolo kupiti), v Koversadi, pa bi samo za parcelo, ki jo lastniki sploh ne spejo prodajati, saj je last campa, dala vec kot to.
Forum je zaprt za komentiranje.