Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pasulj – zamrzniti da ali ne

pasulj – zamrzniti da ali ne

Pozdravljene,

jaz sem pa včeraj skuhala preveč pasulja, pa da ga ne bi zavrgla me zanima, ali ga lahko dam v skrinjo in potem uporabim recimo naslednji teden.

Hvala za nasvete,

Katrine

Seveda ga lahko zamrzneš. Sama ga vedno skuham večjo količino in zamrznem po porcijah.

mmmmmmmm super

hvala ti.

Lep dan še naprej,

katrine

Taka jedila se lepo zamrznejo, tudi golaž, polnjena paprika in podobno, samo da ni zgoščeno z moko.

LP

Zakaj pa ne sme biti zgoščeno z moko? Kako pa zgostite npr. golaž?

Moj golaž je gost izključno od čebule. Po receptih naj bo čebule toliko, kot je mesa in potem ne rabiš moke za zgostitev.:-)))

lp

Julija

Nekateri nasveti za zamrzovanje so kot ne zgoščeno z moko, ne soljeno in podobno. Kakšne posebne razlike ne opazim, seveda zamrznem tudi kakšno omako ali pasulj ali podobno, kar je bilo zgoščeno z moko, kakšen fižol ali sojo, ki sem jo prej tudi solila itd. Sploh če ne veš vnaprej, da bo hrana ostala oz. za posamezne porcije, je težko paziti na take stvari.

Kar se mene tiče, ne opazim posebne razlike.
LP Mimi

to, da ne sme biti zgoščeno z moko in zamrznjeno je LARI FARI.Seveda je golaž boljši, če je zgoščen samo s čebulo, vendar pa takega z moko LAHKO ZAMRZNETE.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close