Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pasti oddaje stanovanja tujcu

Pasti oddaje stanovanja tujcu

Ali me lahko kdo opozori, kje so največje pasti, če oddam stanovanje družini s Kosova? Kaj je potrebno predhodno preveriti, da bi se izognil težavam? Je riziko kaj večji, kot pri oddaji slovencem? Apriori nimam nič proti njim, dokler bodo odnosi korektni, tako da se prosim izogibajte šovinističnim debatam.  Kakšne izkušnje imate ljubljančani, saj oddajam stanovanje v LJ?

Da jih pride v stanovanje več kakor ste se zmenili.

Vseeno tujec ali naš. Če naletiš na gnoj od človeka boš imel več sranja kot koristi.
Plačaj uradno sestavo pogodbe pri notarju in naredi notarski zapis s takojšnjo izvršljivostjo. Naj ti ne bo žal dati € za uraden dokument. Če ga ne rabiš super, če ga boš rabil pa se ti poplača vsak cent!
Vso opremo popiši in poslikaj. Zapisnik prej in potem. Denar naj ti nakazujejo na trr. Račune za stroške jim pošiljaj po mailu in naj ti nakažejo denar zanje in jih ti plačaj. Edino tako imaš zagotovljeno, da so računi plačani.
Vsa komunikacija naj poteka pisno!
Preveri kje so zaposleni (če so res!), da imajo zagotovljen prihodek. Vzemi si čas za preverbo najemnikov! Naj se ti ne mudi in sledi občutkom! Če ti nekaj ne ustreza, jim reci NE! Boš našel drugega. Raje prazno stanovanje kot kretenski najemnik.

ZAPOMNI SI: nisi socialna ustanova. Oddajaš zaradi profita! Če ga nimaš ne oddajaš!

Jebi ga… Bože oprosti, sam js jim nebi oddal. Vem, sigurno obstajajo tudi dobri, kulturni, korektni itd. ljudje iz tega naroda. Samo vecina… Vecina kvari podobo mest, ulic, sosesk…

Zakaj se rastline ali pa ribe iz nekega drugega habitata ne daje med avtohtone vrste?

Jaz oddajam izkljucno tapravim Slovencem. Tako se v glavnem izognes tezavam s problemi.

Ali notarski zapis res tudi v praksi rešuje problem izselitve npr. najemnikov z otroci?

Razen problema s sporazumevanjem če ne znate istih jezikov se res ne morem nič spomnit.

Jaz oddajam paru iz češke. Se sporazumevamo v angleščini, ker še ne znata dobro slovensko. Nobenih problemov. Kot že napisano, preveri službo, povej kaj pričakuješ glede vzdrževanja stanovanja, dvakrat letno se najavi na obisk, varščina…pa zanašaj se na občutek. Jaz če imam možnost pošpegam v njihov avto. Če je svinjski jim ne oddam. Isto če so vidno zanemarjeni.

Da jih imas npr 3 v stanovanju, se 15 jih gre brez tvojega dovoljenja na UE in pridobi stalno bivanje tam.

Da ti stanovanje zasvinjajo in unicijo, huje kot bi cel ZOO ??????? dala notri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close