Pasterizator
Kupila sem v Lidlu pasterizator in moj prvi podvig bi bil pasterizacija fižola (stročjega), kako narediti to?
Sodelavka mi je dala recept, jaz si ga nisem zapisala, ona je pa na morju … dejala je, da dam vodo, kis in sladkor in pasteriziram na 95 stopinj, 2 minuti. Potrebujem vedeti kakšno je razmerje!!!
Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pasterizator je uporaben za vse, predvsem pa za stročji fižol samo v slanem, da ga lahko uporabiš iz kozarca tako za solate kot za skuho. Naredi takole: očiščen fižol operi in blanširaj (kake 3 minute naj vre), nato ga odcedi, nadevaj v kozarce. V vsak kozarec (720 ml)daj na fižol 1 žličko – malo vrhano – soli, prilij mrzle vode do vrha in zapri s pokrovčkom. Malo pomešaj prej, da se sol raztopi v vodi. Steriliziraj tako, da temperaturo nastaviš na 85 stopinj, čas pasterizacije pa vsaj na 30 minut. Jaz do drugega dneva kozarce pustim v vodi in drugi dan pasterizacijo ponovim – to je zelo pomembno. Jaz začimb ne dodajam, ti pa lahko, če ti je všeč – meni ni. Tako narejen stročji fižol je enkraten in vsestransko uporaben.
Forum je zaprt za komentiranje.