Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika paštel de nata

paštel de nata

Sem prišla ravno s potovanja po Portugalski. Tam sem probala paštel de nata (pišem kot govorim, ker ne znam portugalsko). To so okusne posodice iz listnatega testa polne kreme, ki mora biti po moje iz pudinga in sladke smetane oz. iz kreme podobne princeskinim krofom. Videla sem, da posodice iz listnatega testa prodajajo v Maximarketu in bi zato tudi sama probala narest tele “paštelčke”. Ima mogoče kdo recept za kremo?

Jaz imam nekje recepte za ene 4 razlicne kreme……samo bi morala poiskati…Pred kaksnima 2letoma ali 3 je bilo v reviji Young Miss(nemska)…

Ola !

Portugalske kremne tortice (za 8 totic )

6 velikih jajc
4 žličke tekočega medu
2 vanilijeva stroka
lupina 1 pomaranče
1/2 l sladke smetane

V skledi stepamo jajca, med, vanilijevo sredico in pomarančno lupino. Hkrati segrejemo smetano skoraj do vrelišča. Takoj jo dodamo k stepenim jajcem, nato pa stepamo 30 sekund z največjo hitrostjo. Maso vlijemo v kozico, damo jo na srednjo temperaturo in nenehno mešamo. Ko postane gladka in gosta kot jogurt, jpo z žlico naložimo v pečene testene modelčke in pustimo, da se ohladi.

Nato po želji naredimo še karamelni preliv : ! veliko pest sladkorja i n3 žlice vode zavremo in neržno pokuhavamo, da postane zlatorjave barve. Maso pokapljamo po kremnih torticah.

Testene modelčke lahko spečeš tudi sama iz listnantega testa.

Lp, Maja

Hojla!
Imam recept od Jamieja Oliverja za te portogalske tortice…ne evm ga na pamet, ga bom pa prepisala (ce je enak kot Majuskin, potem sporocim).
LP

Punce, najlepša hvala! Se mi že cedijo sline. Majuška, mogoče veš, kako bi se naredile posodice iz listnatega testa?

Ola !

Tortice iz listnatega testa ( za 16 tortic)

250 g listnatega testa, 1rumenjak, 4 žlice sladkorja, cimet, muškat

Testo razavaljamo malo večje kot A4. Premažemo z rumenjakom in potresemo s sladkorjem ter malo cimeta in muškata. Testo zvijemo v rulado in narežemo na 2,5 cm debele kolute, in sicer na 16 kosov.
Pečico segrejemo na 200°C.
Vsak kolut razvaljamo, da dobimo tanek krog, v velikosti malega krožnika.
Modelčke od zunaj dobro namastimo in pomokamo. Testo nato položimo na vrh obrnjenega modelčka, nato pa testo lepo zavijemo in poteptamo po površini modelčka. Pečemo jih 15 minut. Vzamemo jih iz pečice in s krpo še vroče testo potapkamo nazaj po ravnem delu modelčka. Pustimo, da se ohladijo, previdno ločimo od modelčka in napolnimo s kremo.

Če nimaš teh malih modelčkov za narastke, lahko vzameš tudi kavne skodelice. Vsaj Jamie O. je delal tako.
Oba recepta sta njegova.

Če se boš tega lotila, pa poročaj kako je uspelo.

Lp, Maja

Oj, Majuška, ni mi ratalo. Krema mi ni uspela, pa ne vem, v čem je bil problem. 🙁 Pa še delala sem jih fantu za darilo. 🙁

Jaz sem nasla tiste recepte iz nemske revije,ali se rabis?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close