pašta fižol brez prežganja?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Starševski čvek › pašta fižol brez prežganja?
Rda bi skuhala pašta fižol, vendar zaradi želodčnih težav brez prežganja. Iščem recept, ampak ne najdem.
Kako narediti?
Nekaj fižolov posebej zmiksaj in dodaj v juho.
Ko je fižol kuhan, ga nekaj pretlačiš in na ta način zgostiš juho. Nato dodaš testenine.
Tako bi naredila jaz.
Vedno delam brez prežganja. V nobeni mineštri pri nas ni moke.
Pašta fižol se lepo zgosti tako, da zmiksaš del fižola, potem pa tudi pašta naredi svoje.
Evo tukaj recept brez prežganja:
Sploh pa, jaz delam vedno vse brez prežganja, to prežganje, to je iz predprejšnjega stoletja:) A kdo sploh še kuha s prežganjem?
Jaz pa si ravno fižolovke in jote ne predstavljam brez prežganja, ostale mineštre zgostim s krompirjem ali pa z žlico zdroba.
Lahko pa tudi fižolovko skuhaš brez prežganja, fižol s paličnim mešalcem zmiksaš, tako da naredi gosto “župco”.
Prežganja še moja mama ne uporablja več, jaz pa niti pomislim ne nanj. Za zgostitev lahko uporabiš tudi en ali dva krompirja, ki ju pretlačiš skupaj z malo fižola. Ko zakuhaš testenine pa se zaradi škroba v njih tako ali tako vse zgosti.
Hvala vsem, mislim, da ne bo problema. 🙂 Hvala.
Ravno včeraj sem ga delala brez moke. Tudi jaz sem od doma navajena, da smo ga delali z prežganjem. Prepražila sem čebulo nato pa dodala polovico pločevinke fižola kar s tekočino in vse skupaj spasirala. Nato pa dodala še ostalo… Super je bilo.
Jaz pa prvic slisim, da se pasta fizol dela s prezganjem. Pri nas se je vedno kuhala podobno kot v zgoraj linkanem receptu. Dam pa vec zelisc, ne le lovor. Majaron, janez, koper, timijan, baziliko, kumino, vse v veliki dozi. Njam!
Tudi jaz prvič slišim za prežganje v pašta fižolu. Ne najdem ene pametne ideje, zakaj bi ob fižolu, ki je super za zgoščevanje (del samo s kuhalnico “pritisneš” ob posodo, ne rabiš miksat) in poleg vsega ob škrobu iz testenin , rabiš dodatno moko not tlačit.
Forum je zaprt za komentiranje.