Pasji mladiček
Mogoče si ogledaš ponudbo psov malih mladičkov tudi v zavetiščih in iz tam kakšnega reveža rešiš in narediš dvojno dobro delo – psičku in mami.
Mi imamo maltežana, je sicer dolgodlak vendar ne pušča dlak, imamo pa tudi beagla, ki pa se močno kocini – samo za splošno informacijo. Karakter maltežana je bolj svojeglav, sicer prijazen, beagel pa je pravi srček in crkljivček, sta pa oba naša ljubljenčka.
Ti pa tudi jaz predlagam, da pregledaš nekaj internetnih strani z karakteristikami psov.
Zavetišče Horjul je nemara res pravi naslov. Verjetno imajo tudi mladičke. Poleg tega dobiš v zavetišču veterinarsko oskrbljenega psa (se pravi razglistenega, cepljenega in brez bolh, običajno dobijo tudi ampule proti klopom in bolham), psičke so načeloma sterilizirane, Polona pa tudi ne da iz rok psa, ki bi bil neprimeren za lastnika.
V zavetišču Perun imajo psičko mešanko, staro 1-2 leti. Posvojitelj bo lahko koristil popust pri njeni sterilizaciji. Če je kdo mogoče gledal TLP prejšnji teden, je bila psička predstavljena v tej oddaji. Je prijazna, ima rada ljudi, rada se vozi z avtomobilom, če vas ne bi motilo, da ni več mladiček, lahko pokličete na mob. 041 666 187 za več informacij. Zavetišče se nahaja v bližini Jesenic. Fotografijo si lahko pogledate na spletni strani Društva za zaščito živali Jesenice;
Polona in njeni kužki so zakon 🙂 mi imamo že več kot pol leta iz zavetišča Horjul črno dolgodlako zmešanko po imenu Smetka, ki je pravi pes za našo družino. Ko sva z možem obiskala zavetišče, sva imela v bistvu oko na enem drugem kužku, pa nama je Polona glede na našo družino, starost otroka, način življenja itd. svetovala Smeti. Pasja princesa se je izkazala za pravo izbiro.
T.
Upam, da ga ne kupujete samo zato, da bi mama imela družbo. S psičkom je veliko skrbi in dela in kot so že opozorili pred mano – vaša mama mora biti tista, ki si želi psička (nekako imam občutek, da jo želite presenetiti).
Še tako nezahteven kuža postane družinski član in nameniti mu moraš kar nekaj pozornosti – vsak dan, veliko let.
Preden se odločite, da boste sprejeli k sebi psa ali katerokoli drugo žival (izgubljeno ali kupljeno) si oglejte naslednji IZREK neznanega psička:
“Moje življenje je dolgo samo 10 do 15 let. Vsako slovo od Tebe, kadar kam odideš, je zame bolečina. Prosim, premisli o tem, preden me vzameš za svojega. Daj mi dovolj časa, da bom razumel, kaj hočeš od mene. Zaupaj mi, od tega živim. Nikoli se ne jezi name in ne zapiraj me za kazen. Ti imaš svoje delo, svojo zabavo, svoje prijatelje, jaz imam samo Tebe. Prosim, govori kdaj pa kdaj z mano. Čeprav ne razumem Tvojih besed, poznam Tvoj glas in Te prosim, da je včasih samo zame. Kakorkoli že ravnaš z mano, dobro ali slabo, nikoli ne pozabim. Preden me udariš, pomisli na to, da bi Te s svojimi čeljustmi z lahkoto zgrabil za roko in Ti jo zdrobil, vendar tega nikoli ne storim. Preden me kregaš, pomili na to, da me morda muči neprimerna prehrana, morda sem bil predolgo na soncu ali pa mi je oslabelo srce. Skrbi zame, ko ostarim; tudi Ti boš nekoč star. Spremljaj me na moji zadnji poti in ne reci: »Tega ne morem gledati«. Veš, s Teboj mi je vse lažje.”
Forum je zaprt za komentiranje.