Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pasivno kajenje v otroštvu

Pasivno kajenje v otroštvu

Stara sem 26 let in ne kadim. Poskusila sem v puberteti, ampak k sreči nisem postala kadilka.

Oče in mati pa sta bila in sta še strastna kadilca. Ko sem odraščala, sta oba kadila v stanovanju, tako da sem, ko sem bila doma, neprestano vdihavala cigaretni dim. Zunaj sta začela kaditi šele takrat, ko je bil sprejet zakon o prepovedi kajenja v zaprtih prostorih (gostilne, lokali itd.). Torej sem bila kar lepo število let v objemu cigaretnega dima.

Ali je to lahko name oz. predvsem na moje telo kakorkoli vplivalo in pustilo kakšne posledice? Sploh pa zato, ker sem bila dimu izpostavljena v času razvoja. Upam, da ne.

Imaš kakšne ponavljajoče se zdravstvene težave?

V povezavi z dihali ne. Ampak skrbi me, da bom imela zaradi tega težave v prihodnosti. Brala sem, da je tudi pasivno kajenje enako škodljivo kot navadno. Torej je dejavnik tveganja za marsikatero bolezen, kot je pljučni rak recimo.

Je škodljivo, verjetno imaš kaj oblog na pljučih, vendar se pljuča s časom, tudi rednim kadilcem, če prenehajo s kajenjem, očistijo. Če ne kadiš in nisi več žrtev pasivnega kajenja na redni bazi, so tvoja pljuča zdaj že verjetno čista. Najbolj pa bo o teh stvareh vedel zdravnik, če te skrbi, pa naredi kak  preventivni pregled.

Moj fotr je prenehal kadit in je v redu.

Odgovor na objavo uporabnika
26 letnica, 22.07.2021 ob 11:10

Stara sem 26 let in ne kadim. Poskusila sem v puberteti, ampak k sreči nisem postala kadilka.

Oče in mati pa sta bila in sta še strastna kadilca. Ko sem odraščala, sta oba kadila v stanovanju, tako da sem, ko sem bila doma, neprestano vdihavala cigaretni dim. Zunaj sta začela kaditi šele takrat, ko je bil sprejet zakon o prepovedi kajenja v zaprtih prostorih (gostilne, lokali itd.). Torej sem bila kar lepo število let v objemu cigaretnega dima.

Ali je to lahko name oz. predvsem na moje telo kakorkoli vplivalo in pustilo kakšne posledice? Sploh pa zato, ker sem bila dimu izpostavljena v času razvoja. Upam, da ne.

Jaz sem bila izpostavljena rednemu pasivnemu kajenju v stanovanju in v našem avtu, pa tudi na vseh obiskih in zunaj vedno, ko je bil prisoten oče. Edino v šoli je bil premor in veste, kako čist se mi je zdel zrak v učilnicah? Bilo je kot da bi prišla na oddih na eksotičen otok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close