Pasivno kajenje v otroštvu
Stara sem 26 let in ne kadim. Poskusila sem v puberteti, ampak k sreči nisem postala kadilka.
Oče in mati pa sta bila in sta še strastna kadilca. Ko sem odraščala, sta oba kadila v stanovanju, tako da sem, ko sem bila doma, neprestano vdihavala cigaretni dim. Zunaj sta začela kaditi šele takrat, ko je bil sprejet zakon o prepovedi kajenja v zaprtih prostorih (gostilne, lokali itd.). Torej sem bila kar lepo število let v objemu cigaretnega dima.
Ali je to lahko name oz. predvsem na moje telo kakorkoli vplivalo in pustilo kakšne posledice? Sploh pa zato, ker sem bila dimu izpostavljena v času razvoja. Upam, da ne.
Je škodljivo, verjetno imaš kaj oblog na pljučih, vendar se pljuča s časom, tudi rednim kadilcem, če prenehajo s kajenjem, očistijo. Če ne kadiš in nisi več žrtev pasivnega kajenja na redni bazi, so tvoja pljuča zdaj že verjetno čista. Najbolj pa bo o teh stvareh vedel zdravnik, če te skrbi, pa naredi kak preventivni pregled.
26 letnica, 22.07.2021 ob 11:10
Stara sem 26 let in ne kadim. Poskusila sem v puberteti, ampak k sreči nisem postala kadilka.
Oče in mati pa sta bila in sta še strastna kadilca. Ko sem odraščala, sta oba kadila v stanovanju, tako da sem, ko sem bila doma, neprestano vdihavala cigaretni dim. Zunaj sta začela kaditi šele takrat, ko je bil sprejet zakon o prepovedi kajenja v zaprtih prostorih (gostilne, lokali itd.). Torej sem bila kar lepo število let v objemu cigaretnega dima.
Ali je to lahko name oz. predvsem na moje telo kakorkoli vplivalo in pustilo kakšne posledice? Sploh pa zato, ker sem bila dimu izpostavljena v času razvoja. Upam, da ne.
Jaz sem bila izpostavljena rednemu pasivnemu kajenju v stanovanju in v našem avtu, pa tudi na vseh obiskih in zunaj vedno, ko je bil prisoten oče. Edino v šoli je bil premor in veste, kako čist se mi je zdel zrak v učilnicah? Bilo je kot da bi prišla na oddih na eksotičen otok.
Forum je zaprt za komentiranje.