Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pasenje kravic – dojenček

Pasenje kravic – dojenček

Kdaj ste dale dojenčka na pasenje kravic?
Naša ima dobra 2 meseca in protestira, ne zdrži več kot minuto ali dve.

Jo treniraš za olimpijske igre?

Meni so rekli, da lahko pričnem z navajanjem na ta položaj že takoj po rojstvu, kar sem tudi storila. Nekoč so obstajale mako majčke, ki so se zavezale na hrbtu in so dojenčke od rojstva obračali na trebuh, z dobo bodijev večina meni poznanih dojenčkov sploh ne pase kravic.

Slej kot prej se bo navadila, po 3. mesecu bo šlo lažje, so pa tudi dojenčki, ki nikoli niso marali pasenja kravic, a so se vseeno lepo razvijali. Pred njo postavi kak predmet ali ropotuljo, da se bo zamotila.

Hitro. Ampak jaz sem jo imela tako ali tako večino časa na tleh. tako da se je kar hitro začela tudi sama obračati in raziskovati.
Kravce sem jo pa dala kmalu, pa če sem videla da ne gre, sem jo pač nazaj obrnila. Ravn tko jo nisem kar puščala na trebuhu, če je bila utrujena. Ker naša ni glave obrnila ampak je kar na nos in čelo naslonila ko je bila utrujena, zato jo s tem nisem dosti matrala.

lahko pase že takoj, pri meni je patronažna ga takoj obrnila na trebuh ter mu zapela majčko zadi
vendar že od drugega mesca ful dolgo časa pase kravice, sedaj je star skoraj 5 mesecev in se že skor zmerej sam obrne
vse pride s čason, nekateri prej drugi poznaje, ne skrbi, kar obrni dojenčka na trebušček in če mu ni všeč ga daj nazaj na hrbet, pri meni je bolj to problem, stalno bi se nosil in gledal naprej,….

Nas so zaradi tega napotili v razvojno ambulanto, ker pri treh mesecih ni hotel pasti kravic, ampak je z rokam kar mahal po zraku.
Šli smo samo enkrat, ( še zdaj mi je žal kolikor imam las na glavi), ker so ga samo “mučili” z nekim obračanjem in siljenjem da mogoče mu pa le uspe. Otrok je pa jokal ko jesihar in seveda niti malo ni bil pripravljen sodelovat. Vglavnem brez veze.
Ne sekiraj se. Naš jih ni nikol pasel in je sedaj čisto ok razvit in gibčen dvoletnik.

LP

Nikoli. Pustila sem jo, da se razvija po svoje.

Tudi jaz sem svoje pustila, da se razvijajo naravno. zakaj bi silila otroka v položaj,ki mu ne paše. Sicer pa se hitro sami obrnejo, ko je čas za to.

že ko je patronažna prišla mi je pokazala kako jo dam v položaj, enako na prvem pregledu (1m). Več kot minuto itak ni zdržala, potem pa vse več. Pa pri meni na trebuhu je tudi pasla kravice. Ni pa nikoli bila večino časa po rokah, zgolj za igranje in hranjenje ter pesmice ipd. Malo v igralnem centru, ko je pa začela težit, sem jo pa ven vzela. Če je skoz po rokah, ni čudno da se npr pri 9ih mesecih še en plazi ipd.

Bolj čudno je, če rabiš igralni center in otroka vzameš ven, ker teži…

Jaz otrok nisem nikoli dajala zavestno v ta položaj, ker je bil tko al tko en sam upor, razen pri eni od punc, ki pa je bila tak gavnar, da se je že v porodnišnici uspela (ne vem sicer kako) obrnit na trebuh. ta se je pa tako ali tako samao bračala in prevračala iz čistega užitka. Dve pa, kot rečeno, nikoli. Pustila razvoj njima in vse je potekalo normalno, pa čeprav ena nikoli ni pasla kravic, nikoli ni puzala, nikoli kobacala. Je pa sedela čisto normalno že pri 5 mesecih in potem, ko je shodila, je pač le shodila. Nič predpriprav, nič hoje ob opori, nič. Ta druga pa do 9,5 meseca sploh sedela ni, je pa že pri 10 mesecih hodila in to brez padcev.

Če želiš, otroka dajaj v položaj. Škodil mu ne bo, čeprav zna pri nekaterih priti do zategovanja vratu, eč je v tem položaju prezgodaj predolgo. Tista minuta, dve je čisto ok, končno, mišice se morajo najprej okrepit.

Še nekaj me zanima. Kdaj je shodila?

Hčerko smo dajali od prvega dne v ta položaj in vedno je lepo držala glavico. Smo pa to delali bolj redko. Večinoma med previjanjem, ko sem ji zapenjala kakšen body ali kaj takega. Se pa ni plazila dokler ni shodila. In v naročju je bila od prvega dne 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} časa. Pri enem letu je shodila. Mislim zares shodila, ne samo dva koraka ali pa 20 korakov. Ampak tako, da je takoj prehodila kilometer, dva. Sama je hotela, nismo je silili. Padala je tudi zelo redko.

Sin je star dva meseca in pol in sem ga na trebušček dala mogoče 15x. Lepo dvigne glavico ampak odvisno od razpoloženja. Včasih jo tako drži 2,3 minute, včasih pa sploh noče. In ga ne silim. Bo, ko se mu bo pač dalo 🙂

moji trije so začeli pri 3-4 mes

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close