partnerjevo ukvarjanje z drugimi ženskami
ne vem več, kaj naj si mislim in ne vem več, kako naj reagiram.
s partnerjem sva oba že v zrelih letih (50+), skupaj 3 leta. ne živiva skupaj, a to načrtujeva v kratkem, smatrava se za resen par. oba imava zelo resne namene.
partnerja non stop po telefonu kliče par žensk, on vedno, ko sem jaz zraven, zvonenje prekine in vrže telefon v predal. včasih opazim, da ima zvonenje na brezzvočno.
on ima vedno isti modus operandi: na vprašanja mi najprej odgovori, da nima z nobeno nič in takoj nato začne govoriti čisto neke druge stvari ali pa preide v napad name (jaz nimam z nobeno nič, če pa ti hočeš po svoje, pa povej).
ne vem več, kaj naj si mislim, ali pretiravam ali pa morda ne jemljem dovolj resno … je že katera bila v podobni situaciji?
Če, 17.01.2022 ob 23:58
Lahko zamenja številko. Lahko pa prijateljicam pove lepo, naj ne kličejo. Vse ostalo nima smisla in ti laže. Morda trenutno nima nič, jih pa ima na stand by, kar je z eno nogo že prevara.
to sem opazila že takoj na začetku zveze. za eno od teh žensk mi je priznal, da je v kao finančni stiski, z malim otrokom, da se mu smili in da ji pomaga občasno z nekaj 100 evri. in da ga ona kliče. meni je jasno, da ga ta redno kliče zaradi denarja, njemu očitno ni.
sedaj, ko sva skupaj, bi pričakovala, da te stvari odreže… ampak očitno jih ni.
kaj naj naredim?
Anonimno753, 18.01.2022 ob 00:01
S tabo verjetno nima tako resnih namenov, kot misliš ti, kajti če bi jih imel, bi jim povedal, naj ga ne kličejo neprestano.
saj ravno to je čudno, z mano ima očitno zelo resne namene: prepričuje me vsakodnevno, da se čimprej poročiva in da grem takoj živet k njemu …
po drugi strani kontaktira z drugimi ženskami več kot prijateljsko …
meni ni več nič jasno, ne vem več pri čem sem.
Punca,čas je, da daš plašnice z oči.
Tipu dol visi zate. Morda mu veza s tabo ustreza zaradi kakih koristoljubnih razlogov (denar, hiša, stanovanje…).
Kaj ti res misliš, da ona ženska dobi denar samo zaradi njegove dobrote? Ne, no, ne moreš bit ja tolk trapasta, da mu to verjameš. Verjemi,da ona to kompenzira s seksom.
In druge,ki ga kličejo? Le zakaj? Po treh letih ,kar je s tabo, pa noče imeti kontakta z njimi,ga one še kar kličejo?:):).
Ko te ni zraven, verjemi, jih išče vedno znova in kontaktira z njimi na tak ali drugačen način. Tudi na onega čisto od blizu, celo en v drugem…
Ženska, si res tako obupana , da se držiš tega kljukca? Lažnivega kljukca, namreč.
Tudi jaz mislim, da boš morala postaviti ostre meje..Napiši si na list papirja, vse po točkah .Nato ga povabi za mizo in mu vse to lepo povej in kaj pričakuješ od njega.Da je to zate moteče, da tega nobena ženska ne bi prenašala in tudi ti ne boš.Ali si zdaj ti – edina, prva in glavna, ali pa naj pove in boš pač odkorakala iz njegovega življenja, pa naj ima druge.Ja, boš morala kar nastopit, se potegnit zase, ker tale miš maš nikamor ne pelje.In ja: čisto dobro veš, kaj naj si misliš: Da ti gre to sto na uro na živce in da te ne spoštuje dovolj.Da zanj nisi prva in da ima nekaj za bregom, kar ti ni všeč .In dejansko tako je.Da bi s takim živela skupaj: Ne! Ti boš zmedena, užaljena( po pravici), in počutila se boš tako kot zdaj: Deseto kolo na podstrešju.Zato pa : Bodi zahtevna! Zahtevaj to zase! Če ti tega ne more dati, z njim nimaš prihodnosti! Ker tega ne boš mogla prenašat
Nobena ne bi.
Tip je v drugi puberteti.
Godi mu zanimanje žensk zanj in mu polni ego da se ni za odpad.
S tabo se je nekoliko zasidral vendar ima se neke “rezerve”
Te je že zasnubil? Povabi te ženske da greste skupaj na kavo in se pohvali, da se bosta poročila, potem pa boš videla kakšna bo reakcija…
Na kavi z njimi bodi sproščena, pohvali jih da so fajn družba…
Opazuj njega in situacijo, pa boš videla. Potem pa se pogovori z njim o vajnem partnerstvu in vajini skupni poti.
Dokler ne vidiš celo sliko imaš dvome in na drugi strani si govoriš da misli resno s tabo…
Najprej Oo op pol pa skok
OmniA, 18.01.2022 ob 00:15
saj ravno to je čudno, z mano ima očitno zelo resne namene: prepričuje me vsakodnevno, da se čimprej poročiva in da grem takoj živet k njemu …
po drugi strani kontaktira z drugimi ženskami več kot prijateljsko …
meni ni več nič jasno, ne vem več pri čem sem.
Seveda ti je jasno: da ti tega ne maraš in ne prenašaš.On ima pa očitno zelo široke meje.Drugačne kot ti.Zato pazi, kaj delaš! Seveda on govori: Pridi in se preseli…se bova poroćila…Lahko reči…toda , ko boš enkrat tam in poročena, boš šele videla hudiča .Že zdaj se izmika, meče telefon in se dela nedolžnega…Že zdaj tega ne maraš, kaj šele bo.Ne pojdi k njemu, ne poroči se.Daj mu ultimat in če bo to še delal…potem pa hvala lepa.Saj je še kje kakšen drug , brez da bi se morala še ti obremenjevati naprej s kupom žensk.
Ne vem točno, 18.01.2022 ob 07:33
Tip je v drugi puberteti.
Godi mu zanimanje žensk zanj in mu polni ego da se ni za odpad.
S tabo se je nekoliko zasidral vendar ima se neke “rezerve”
Te je že zasnubil? Povabi te ženske da greste skupaj na kavo in se pohvali, da se bosta poročila, potem pa boš videla kakšna bo reakcija…
Na kavi z njimi bodi sproščena, pohvali jih da so fajn družba…
Opazuj njega in situacijo, pa boš videla. Potem pa se pogovori z njim o vajnem partnerstvu in vajini skupni poti.
Dokler ne vidiš celo sliko imaš dvome in na drugi strani si govoriš da misli resno s tabo…
Najprej Oo op pol pa skok
Da bi še druge vabila na kavo in jih preverjala? Ne, hvala.Nikoli.Stvari mora urediti on.Kaj pa ima ona s temi ženskami? In zdaj naj trati svoj čas z njimi in se gre detektivko? On naj uredi stvari in če ne bo – hvala, adijo!
OmniA, 17.01.2022 ob 23:53
ne vem več, kaj naj si mislim in ne vem več, kako naj reagiram.
s partnerjem sva oba že v zrelih letih (50+), skupaj 3 leta. ne živiva skupaj, a to načrtujeva v kratkem, smatrava se za resen par. oba imava zelo resne namene.
partnerja non stop po telefonu kliče par žensk, on vedno, ko sem jaz zraven, zvonenje prekine in vrže telefon v predal. včasih opazim, da ima zvonenje na brezzvočno.
on ima vedno isti modus operandi: na vprašanja mi najprej odgovori, da nima z nobeno nič in takoj nato začne govoriti čisto neke druge stvari ali pa preide v napad name (jaz nimam z nobeno nič, če pa ti hočeš po svoje, pa povej).
ne vem več, kaj naj si mislim, ali pretiravam ali pa morda ne jemljem dovolj resno … je že katera bila v podobni situaciji?
Malo si naivna in partner to ve.
Rec mu, da bi ti tudi pomagala tisti z enim otrokom. Da bi kupila oblacila za otroka in bi ji jih odnesla z njim.
Ce res rabi pomoc mu ne bo neki problem.bo mal pomislil rekel,hmmm,kaj pa vem.a mislis,da je to ok.
Vsaj takoj ne bo rekel , ne .jo bo sram.
Ce laze, bo takoj zavrnil ponudbo,ampak res takoj.
Bog ne daj poroke.
Takle se pocutit in bit porocen,ko se locit tud ne mores kr cez noc.
Zmeni se ti tudi s kero kolegico al pa kolegom naj te zacne klicat kot izgubljeni sosolec.
Al pa napad na drvar
Z vsemi silami.
Draga avtorica, jaz te pa razumem. Tudi midva nekako teh let. So ga klicarile “kolegice”, slučajno sem ugotovila, da je prisoten tudi na spletnih zmenkarskih straneh.
Seveda je rekel, da nima z nobeno nič, da se npr. eni sploh ne javlja več na telefon, da pa ima številko shranjeno, da ve, kdo kliče, seveda.
No, da ne razlagam na dolgo in široko, bile so še druge stvari, ampak nekega dne sem ugotovila, da si je eno od teh kolegic shranil pod drugim imenom (pod moškim imenom) in potem sem našla dopisovanje, da me je skoraj kap … No, to je bila pika na i in je sedaj bivši. Čeprav mu je bilo groooozno hudo, ko sem odšla, in se je bil pripravljen spremenit, pa blablabla.
Sem mu povedala, da pri teh letih se mi ni treba ukvarjati z dedcem, ki se obnaša pubertetniško, da gospodinjske pomočnice pa lahko najame in seveda plača.
Buio, 18.01.2022 ob 09:09
Rec mu, da bi ti tudi pomagala tisti z enim otrokom. Da bi kupila oblacila za otroka in bi ji jih odnesla z njim.
Ce res rabi pomoc mu ne bo neki problem.bo mal pomislil rekel,hmmm,kaj pa vem.a mislis,da je to ok.
Vsaj takoj ne bo rekel , ne .jo bo sram.
Ce laze, bo takoj zavrnil ponudbo,ampak res takoj.
Bog ne daj poroke.
Takle se pocutit in bit porocen,ko se locit tud ne mores kr cez noc.
Zmeni se ti tudi s kero kolegico al pa kolegom naj te zacne klicat kot izgubljeni sosolec.
Al pa napad na drvar
Z vsemi silami.
Ja super draga…pridi nesi dinarčke cotike karkoli.
Bom šel s tabo.
Drug dan pa na dodaten fukec.
Npr. Če te ima moški res rad, bi ti dal telefon, ko bi zvonila ena izmed tistih žensk, in rekel, da se oglasi. Lahko je še marsikatera možnost. Samo povem ti, sem imela zelooo dobrega prijatelja, ampak ko se je zaljubil, so se končali redni pogovori (npr. dvakrat tedensko), kar je meni logično.
Ok, ti praviš, da je resen, ker ti to stalno govori. Veš, moški, če znajo kaj dobro, je to besedno laganje, ker vedo koliko ženskam pomeni pihanje “na ušesa”. Zato glej njegova dejanja, predvsem tista med vrsticami, poslušaj, če so usklajena z besedami. Dva, ki si skupaj delita posteljo (najbolj intimne stvari), kmalu tudi denar, bi morala biti povsem odkrita glede vsega – tudi prijateljic. Če so res prave, bi jih morala tudi spoznati, se ti ne zdi?!
Pa vprašaj se, kakšno korist ima lahko partner od tebe, če se poročita. Si dobro situirana? Si pridna, skrbna, mila … ženska? Koliko je on dejansko samostojen? Koliko rad opravlja ženska dela? Zna biti sam? Veliko moških pri teh letih gleda na odnos bolj kot ne iz koristi, žal. Lahko je zelo nesamozavesten in se boji, da si predobra zanj in vedno ohranja stike z drugimi ženskami, četudi ni z njimi intimen, tako za vsak slučaj. Takšni v ta strah padejo tudi npr. če bi zbolela. Ko bi ga najbolj potrebovala, bi se pogovarjal po telefonu z drugimi.
Pri tvojih letih je boljše, da si sama, kot da imaš nekoga, ki ni pošten, zvest in zanesljiv partner.
Tebi pa svetujem, da si v odnosu proaktivna. Če ga kliče, druga ženska, reci, danes se bom pa jaz oglasila na ta klic. Kuj železo, ko je vroče.
Srečno!
avtorica, ta tvoja veza je brezveze, temu se reče, to ni to…, lahko pa podpišeta kakšno pogodbo za lažje sobivanje, ko se vržejo karte na mizo, ker sta oba čez 50, glih toliko, da nisi sama, če ti je v dvoje bolj prijetno.
V zrelih letih je samo to važno, da imaš opravka s psihofizično zdravim, odločnim in stabilnim človekom pri katerem veš kje si.., pa tud, če kakšno drugo vmes kresne, to je manjši greh, kot to kar počne, da se s telefonom v roki obnaša kot pubertetnik.
Joj draga gospa, kaj vas pri teh letih žene v skupno življenje? Njegova reakcija jasno nakazuje, da je ženskar. Čim dlje od njega, sploh pa ne skupnega življenja. Si boste dobesedno dala štrik za vrat. Ne rabite tega, imejte se rada in ne zakrivajte si opozorilnih znakov zaradi želje po ljubezni. Iz njegove strani je ni oz. jo deli na več koncev. Srečno, držim pesti, da boste pravočasno spregledala.
Joj kok je takih naivnic, ki išejo izgovore in opravočila za laži, prikrivanja, sprwnevedanja svojih partnerjev samo zato, ker se bojijo, da bodo same, da so prestare da bi še koga našle, ipd. Zakaj bi prekinil ko prideš, in v predal brgwl telefon, če nima nič za skrivat? Zakaj se pogovarja z ženakami, ki jih ne poznaš in o vsebini ne veš drugega kot tonkar ti natvezi na kratko? Zakaj spremeni temo, če vidi, da te zanima in hočešeš razčistit? Zakaj mu ni mar, kar tebe skrbi? Zakaj počne še naprej nekaj, kar te moti, če mu to nič ne bi pomenilo, verjetno nebi več tega počel. Tako pa raje tebe izigra, in postavlja svoje igrice na prvo mesto.
Meni se ne bi dalo s tem ukvarjat. Točno se ve, kdaj je človek iskren in vse znake imaš pred očmi, da se laže, prikriva in spreneveda. Brez iskrenosti ni zaupanja, vajoh odnos ni trden.
Čim prej poročita? Poroka je tudi finančna zaveza in odgovornost. Vse postane skupno. Če ne drugo, bi vsaj o tem resno razmislila v lastno dobro. In to, da spremeni temo pogovora, mi smrdi po nekem osebnostnem primanjkljaju, s katerim bo na dolgi rok velika, velika težava. Poroka mora biti takrat, ko stvari štimajo in je zaupanje. Tukaj žal tega ni videti.
Forum je zaprt za komentiranje.