Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek partnerjevi otroci

partnerjevi otroci

A res? A usluga je na silo? Kaj pa ni na silo, kako se temu reče?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

GF spet poskuša biti popolna, pa ji to ne uspeva ravno. 🙂

Pisal sem o simbiotičnem odnosu, kjer se vsak zaveda svoje odvisnosti ter hkrati partnerja delujeta vzajemno, da si izpolnjujeta svoje želje in potrebe.
Ampak ti tega ne vidiš, ker reagiraš čustveno in zaradi tega opisuješ neke skrajnosti, kot nekdo, ki je v nekem običajnem dnevu doživel apokalipso. :)[/quote]

A bejž no. Ti mene bolj poznaš kot jst sama sebe:).

A res? A usluga je na silo? Kaj pa ni na silo, kako se temu reče?[/quote]

Kar ni na silo je z ljubeznijo:).

A res? A usluga je na silo? Kaj pa ni na silo, kako se temu reče?[/quote]

Kar ni na silo je z ljubeznijo:).[/quote]
Vidim, da razumeš. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se zdi, da je pomembno, kako se nekdo v odnosu počuti v svoji koži. Če jaz naredim dragi uslugo, se pri tem lahko počutim izkoriščeno ali pa preprosto prijetno, ker to naredim iz ljubezni in ne zato, ker pričakujem nekaj v zameno. Ona je mojo uslugo v vsakem primeru izkoristila. In enako jaz naredim, ko ona meni naredi uslugo. A ti pa vse partnerjeve usluge zavrneš, zato, da se ne bo počutil izkoriščenega? Kaj imata potem skupnega, da drug drugega zavračata? :))[/quote]

Beseda usluga že sama po sebi pomeni pričakovanje vračanja. Zame partnerstvo ni pogodba in da nekdo počne nekaj, kar mora. Seveda se sklepajo kompromisi, ampak nič na silo.[/quote]Saj če imaš pričakovanja še nisi nikogar nič izkoristil. Zgolj pričakuješ 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

In če te ima drugi rad, bo z veseljem izpolnil tvoje pričakovanje. Ker bo s tem razveselil tebe in hkrati sebe ter ustvaril lepši odnos.

Že vidim Matkiča, kako bo izkoristil tale stavek. :))

Če te ima drugi rad, ponavadi ni dovolj, da ti izpolni pričakovanja. Nobeden ni dolžen izpolnjevati pričakovanj drugega. Gre se le za to, če je želja, ali pa je ni. Najlažje in najpomembneje v odnosu pa je to takrat, ko vsak sprejema svoj in hkrati partnerjev svet. To pomeni, da sprejemamo celotno njegovo razmišljanje in pogled na svet (seveda pa tudi fizično podobo). Da pa se to zgodi, potrebujemo v prvi vrsti do sebe (in nas) iskrenega partnerja, sicer ne moremo poznati njegovega sveta, takega kot je v resnici in ga zato tudi ne moremo sprejeti. Tak partner, ki svoj svet oziroma delčke sveta skriva, svojega sveta ne sprejema, posledično ga ne more sprejeti niti partner. Saj česar ne poznaš, ne moreš sprejeti.

Če te ima drugi rad, ponavadi ni dovolj, da ti izpolni pričakovanja. Nobeden ni dolžen izpolnjevati pričakovanj drugega. Gre se le za to, če je želja, ali pa je ni. Najlažje in najpomembneje v odnosu pa je to takrat, ko vsak sprejema svoj in hkrati partnerjev svet. To pomeni, da sprejemamo celotno njegovo razmišljanje in pogled na svet (seveda pa tudi fizično podobo). Da pa se to zgodi, potrebujemo v prvi vrsti do sebe (in nas) iskrenega partnerja, sicer ne moremo poznati njegovega sveta, takega kot je v resnici in ga zato tudi ne moremo sprejeti. Tak partner, ki svoj svet oziroma delčke sveta skriva, svojega sveta ne sprejema, posledično ga ne more sprejeti niti partner. Saj česar ne poznaš, ne moreš sprejeti.[/quote]
Če te ima rad, potem ti bo izpolnil neko željo, če seveda ob tem sam ne bo imel nekih ovir.
Sicer pa sam nisem govoril o dolžnostih, ampak o primerih, ko nekomu rad izpolniš neko željo. Če je ob tem občutek dolžnosti, potem tu ni več tega, da nekaj rad storiš.

Glede poznavanja partnerjevega sveta…Samo poznavanje še ne pogojuje sprejemanja, pa čeprav ga drugi sam pri sebi sprejema.

O kako je lepa brezpogojna ljubezen:).

To je res. Je pa prvi pogoj. 🙂

A ti tudi sanjaš ? 🙂

Ja, pogoj, ko se začne kreganje in prepiranje okrog tega kdo bi naj koga sprejel in kdo bi se naj spremenil. 🙂

Ja, pogoj, ko se začne kreganje in prepiranje okrog tega kdo bi naj koga sprejel in kdo bi se naj spremenil. :)[/quote]
Kreganje je tam, kjer imata dva (pre)velik ponos, različna prepričanja in predvsem različne osebne vrednote.

A ti tudi sanjaš ? 🙂

Ja, pogoj, ko se začne kreganje in prepiranje okrog tega kdo bi naj koga sprejel in kdo bi se naj spremenil. :)[/quote]

Ne sanjam, zakaj?

GF,
Nekaj omenjaš brezpogojno ljubezen, pa sem mislil, da te je malo odneslo med sanje. 🙂

Idealnih, ki bi imeli enaka prepričanja ali vrednote, pa ni. Zato je kreganje vsepovsod. 🙂

Idealnih, ki bi imeli enaka prepričanja ali vrednote, pa ni. Zato je kreganje vsepovsod. :)[/quote]

Robi, ves čas se vrtiš okrog pogojev, pa sem začela razmišljati, da je čista ljubezen pravzaprav brezpogojna. No, pri tebi ne:)).

babnica, ki ima otroke od drugega desca je vredna samo 0,0000001% device
razdevičena je vredna 0,0001%

vsako leto pa je rojenih več deklic kot dečkov … izbira za moške je jasna !!

Idealnih, ki bi imeli enaka prepričanja ali vrednote, pa ni. Zato je kreganje vsepovsod. :)[/quote]

Robi, ves čas se vrtiš okrog pogojev, pa sem začela razmišljati, da je čista ljubezen pravzaprav brezpogojna. No, pri tebi ne:)).[/quote]

Brezpogojna ljubezen ne obstaja. Razen pri verskih fanatikih…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Obstaja!

Oooo samo postali optimistični! Lepo.

Brezpogojno ljubezen ti lahko nudi samo mati. Ker si pač njen otrok, njena kri. Ne glede na to kako grdo se obnašaš ti bo pripravljena odpustit in ti še naprej stala ob strani.

Tega ni nobena ženska na svetu ne more nudit. Ko se te naveliča, te odjebe in se poda za drugim.

Oooo samo postali optimistični! Lepo.[/quote]
Ne postali, sem od nekdaj optimist. 🙂

Pravim samo da obstaja brezpogojna ljubezen. Kje pa kako pa zakaj, pa ni bilo vprašanje 🙂

Robi, ves čas se vrtiš okrog pogojev, pa sem začela razmišljati, da je čista ljubezen pravzaprav brezpogojna. No, pri tebi ne:)).[/quote]
Spet namiguješ na (svojo) popolnost, ki je sposobna nuditi brezpogojno ljubezen ? 🙂
Jaz nisem tega sposoben.

Tudi jaz mislim, da brezpogojne ljubezni ni (še do otroka samo do neke mere).
Saj že za to, da se zaljubim vanj, MORA izpolnjevati določene pogoje….kaj šele., da
to ljubezen obdrži….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close