partnerjeva mati ni normalna
Si pomislila, da je res bolna. Pri moji tašči je pri teh letih že nastala sprememba osebnosti, značaj in ego je šel postopoma v gospodovalnost in postavljanje sebe na prvo mesto. Nato je začela z lažmi, potem je agresivno zahtevala, da jo sin obiskuje 2 x dnevno, skregala se je z vsemi ( poponoma vsemi) sosedi, prijateljicami, vse se je stopnjevalo, dokler… Dokler nam ni en zdravnik povedal, da so to že znaki demence.
To pa ni res. Z mojo taščo imava odprt, iskren in topel odnos ter sva poleg vsega zelo dobri prijateljici. Nekoč mi ji rekla, da sem ji kot hči, ki je sama ni mogla imeti (umrli dvojčici ob rojstvu). Pa tudi partner ni noben mamin sine. Se ne vtika v naju in nama ne dirigira kako živeti pod njeno streho. Jo imam zelo rada. Niso vse tašče slabe.
Lp
Ja, zakaj pa ne, dokler je sinko sam z mamo, naj bo ona prva. Takoj, ko so zraven še partnerica in otroci, se na prvo mesto postavi svojo družino, ki babici izkazuje dolžno spoštovanje. Pod dolžno spoštovanje ni mišljeno tiho prenašanje zlobe, hinavščine in zoprnije. Se pa tudi pričakuje, da sin v prisotnosti mame ne prenaša žalitev svoje družine, da smo si na jasnem.
V bistvu ti nimaš problema s taščo, ampak z njenim sinom…
Mene tast ne pozdravlja, gleda čez mene, skratka zanj ne obstajam. Tašča z menoj govori, če je sama, če je tast poleg, pa zaradi miru v hiši rajši ne. Za njih sem pritepenka, ki jim je ukradla sina, čeprav živiva v svoji hiši, ki sva jo zgradila na njihovi parceli (sinu so jo podarili še predno sva se spoznala). Nikoli se nismo skregali, za to je bilo enostavno premalo časa, stik z menoj pa zavračata že od samega začetka. Niti na poroko nista hotela priti, ker sta bila prepričana, da se ne bo obneslo, saj je sin s kmetije, jaz pa iz mesta.
Iz tega razloga ne hodim k njim, možu pa stikov ne preprečujem. Ko bosta sama in bolna, ju bo rihtal sin, jaz pa mu bom v oporo, ker je moj mož. Tašče in tasta, kar se mene tiče nimam, tako, kot onadva nimata snahe…
da samo snahe šimfajo čez tašče. Poznam primere, ker so snahe elergične na tašče samo zato, ker “rade vidijo TASTA: Partnerji, bodite pozorni na to. Jaz sem to opazil pri sebi.
Kadarkoli pridejo na obisk, sa snaha suče okoli mene, se glasno smeji, kot, da je živčna, z ženo se skoraj ne pogovarja. Opažam, da se sin takrat kar “zapre vase”.Morda opaža to tudi on.
Živimo dokaj blizu skupaj, pa menda “voha”, kdaj sem sam doma. Pripelje oba vnučka (saj ni nikjer zaposlena) pod izgovorom, da naj popravim to igračko, pa ono,…
Kar strah me je, da ni samo z mano takšna, ampak tudi z drugimi moškimi. Ja kakšno snaho sem dobil? Naj raje skrbi za mojega sina, ki je delaven in marljiv, ne pa, da “rit gunca” naokoli.
Bi omenil sinu ali ženi, pa pravijo, bolj drek mešaš, bolj smrdi.
Še nekaj: ste opazili, da moški nikoli ne obrekujemo tašč?
Današnje babnice pa res ne vedo, kako bi preživele brez obrekovanja. Res, moja mama , kot tudi njena (kot vse tašče), kot tudi noben človek, ni brez napak. Moja žena je vseskozi pomagala moji mami, jo oskrbovala v njeni bolezni, ji pri vsem pomagala (čeprav priznam, je bila mama res bolj “sitne” narave), a nikoli nisem slišal, da bi ji rekla žal besede.
SNAHE, umirite se malo. Saj ni treba, da tašče obožujete, ampak posvetite jim vsaj nasmeh, lepo besedo (kot vsakemu drugemu človeku) in opazujte njihov obraz.
Rad bi, da bi takšen obraz videl tudi pri svoji ženi in da bi rekla: lej, kako dobro snaho sva dobila. Skrbela bo za najinega sina, saj ga ljubi, midva pa se posvetiva eden drugemu.
Če bom pa vsak dan poslušal kritike na račun tašč, bom še svojo snaho zasovražil.
Forum je zaprt za komentiranje.