Partner – šofer
Tudi moj partner je šofer (špedicija). Velikokrat se zgodi, da ga tudi po štirinajst dni ni domov. Včasih mi je malce težko predvsem čez vikende, ampak poskušam ta čas čim bolj izkoristiti zase.Drugače pa čisto normalno funkcionirava, res pa je, da se je potrebno navaditi na takšen tempo življenja :-)Lep pozdrav,Mar.
Ja moj že 15 let, skratka od kar se poznava.Sama tudi delam v špediciji, pa oče je bil šofer….
Men takšno življenje zelo odgovarja. Res je da smo vsak vikend skupaj in ga izkoristimo do maximuma.
Ne bi živela drugače, ker imam takšno službo da me zahteva tudi popoldan in včasih tudi ponoči.
Čez teden oba delava maksimalno, ob vikendih pa izkoristimo družinsko življenje in res je, marsikaj si tudi privoščimo.
Je pa res da imam pisarno doma in si popoldanski delovni čas prilagodim zaradi otrok.
Verjetno je še kakšen “namigal” otroka pri drugi, pa ni šofer.
Koliko si pa šoferji (špedicija) privoščijo, si pa lahko ogledaš ob nedeljah, ko so parkirani na raznih parkiriščih.
V ponvicah si na plinskih kuhalnikih sredi parkingov pečejo jajca, jejo mesne narezke …
Koliko si lahko šele privoščijo moški, ki so zaposleni v mešanih kolektivih in vsakodnevno gledajo svoje sodelavke…
Ženske, začnite delat na sebi in opravite z ljubosumnostjo.
Možnosti za skok čez plot so povsod.
No, jaz sem pa pred leti šla z kolegom šoferjem na pot in res se dogaja marsikaj. Tistile , ki jih vidite na postajališčih pogrevat pasulj, so iz vzhoda in si res blj težko kaj privoščijo, ker v tovornjakih tudi prespijo.
Sva pa midva 3 noči na poti prespala v motelih in ne boste verjele kaj vse se vidi in doživi. Eni lastniki nudijo poleg večerje on postelje še marsikaj drugega.
seveda pa to ne pomeni da vsi šoferji te prilike koristijo, ampak roko na srce : 14 dni ali več zdoma????? Tu gre za potrebo, čist fizično, ki jo denimo nek vodovodar ali bančni uslužbenec nima, ker ima vsak večer na razpolago ženo. Vzgibi so drugi.
Verjamem pa, da si partnerke to težko priznajo.
SandraL., to da spijo šoferji po motelih, slišim prvič, pa imam tako delo, ki je povezano s transportom.
Tvoj kolega je verjetno samo tisto furo ko si ti šla zraven spal v motelu, da je potešil svojo fizično potrebo, kot ti to imenuješ.
Ne predstavljam si, da bi šoferji, ki jih jaz poznam spali v motelih ko so na vožnji. Koliko stane ena noč? Koliko bi mu od plače ostalo, če bi recimo samo 15 noči na mesec spal v motelu in vsak dan hodil na večerje in kosila?
Pa brez zamere!
Tale moj kolega zasluži dost , da si lahko privošči motel in ne lomi hrbtenice na tisti ozki postelji v kabini ( redkokdaj prespi tam) In pravi , da če ne bi zaslužil toliko, bi se lotil česa drugega, ne šoferstva, ker je preveč utrudljivo, pa povsod eno samo čakanje. Postavlja se potem vprašanje: ali je sploh vredno?
Pa po tistem kar sem videla na lastne oči, so tudi moteli polni. Eni očitno zaslužijo več, drugi manj. Ali jim je pa škoda, kdo bi vedel.
Kar se pa tiče potešitve fizičnih potreb – za to ne rabiš motela, so tudi postajališča in benzinske pumpe polne prijateljic noči. Sploh na vzhodu še zelo poceni.
Lep dan.
Možnosti in priložnosti za skok čez plot so res povsod,če si to želiš.
Šoferji so pa itak znani kot veliki kurbirji pa naj vozijo kamion,avtobus
ali kombi.Imajo najboljše pogoje za varanje.
1.primer-voznik avtobusa-po njegovem ženska,ki na končni postaji čaka do zadnjega,hoče sexati z njim(pazite kdaj greste dol z avtobusa!!!!)
2.primer-voznik avtobusa-primestni promet-9 let je imel ljubico,ko sta začela je bila še mladoletna.Ko je šel v penzion se je s to mladenko preselil na njegov vikend.Iz ust njegove žene.Je vsa leta poslušala od drugih,prenašala in upala.Na stara leta je sama ostala.
3.primer-voznik kamiona-žene jih doma pridno čakajo,ljubico s seboj vzamejo v tujino ali na drug konec dežele(moja bivša sodelavka)
4.primer-voznik kombija-dostava-identično kot prej opisani kamionar
Ja,ziher,eni si pečejo jajčka med delovnim časom po parkiriščih,eni celo med vožnjo,eni v pisarnah,eni pa doma.
Kakor komu paše.
Nič nej se ti ne smilijo,so dobro plačani za taka nedeljska kosila.
Žene se pa itak na vse navadijo.So srečne da jih vidijo na 14 dni z debelo denarnico.Nova sorta kešpi$k!