Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Partner mi očita…

Partner mi očita…

Večkrat mi partner očita, da sem taka kot moja mama, karakterno mislim.
Čeprav ve, da to tako težko slišim, saj je moja mama polna napak. Jaz se trudim ali vsaj mislim, da se trudim, ne ponavljati njenih lastnosti, ampak izgleda, da mi to ne uspeva zmeraj in dobro.
V otroštvu me je z njo primerjal že moj oče, ki mi jo je stalno prikazoval v slabi luči in o njej govoril same slabe, negativne stvari.
Zato se ob primerjanju z njo počutim slabo, obupano nad sabo, depresivno, jezno na sebe in ne vem še kako bi opisala, v glavnem strašno neprijetni občutki.
Hkrati pa še ne vem, kako bi se branila, najraje bi se zjokala, ker se res počutim ničvredno, ko mi partner to reče. In on to ve. Mogoče pa vseeno ne ve kaj se takrat v meni dogaja, da je dregnil v mojo šibko točko.
Znam biti tudi zelo fajn oseba, kar mi tudi partner pove in tudi sama mislim, da sem. Ampak ta opazka, mi vedno spodnese tla pod nogami in se počutim obupno ničvredno.

Rada bi se počutila ponosno in vredno, vsak ima napake, ki jih je podedoval od svojih staršev ali pa ne more izstopiti iz začaranega kroga- taka je bila vzgoja doma in tako delaš naprej.

Se moram zato, ker sem kdaj taka kot moja mama počutiti ničvredno in slabo? Je to normalno, da se tako počutim?

Z njo te primerja zato, ker TI dopuščaš da jo je tako dobro spoznal, elo tako dobro da mu gre že na živce. Jaz sem moji ženi jasno povedal, da je v našem zakonu prostor za mojo mami in mojega očeta in nasploh mojo družino.
Ne želim pa v zakonu gledati njene družine, ker menim, da ženske preveč čustveno gledate na te stvari in je treba žensko čim prej asimilirati v moško družino.
Jo ima moja mami tut rada zato ji ne more manjkati materinske ljubezni!

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Z njo te primerja zato, ker TI dopuščaš da jo je tako dobro spoznal, elo tako dobro da mu gre že na živce. Jaz sem moji ženi jasno povedal, da je v našem zakonu prostor za mojo mami in mojega očeta in nasploh mojo družino.
Ne želim pa v zakonu gledati njene družine, ker menim, da ženske preveč čustveno gledate na te stvari in je treba žensko čim prej asimilirati v moško družino.
[/quote]

….da je to res!Ne sme imeti stikov s svojo družino?
Adijo pamet!

Adijo pamet!
[/quote]

Njena družina sem zdaj jaz in najini trije otroci. In pa seveda moji starši in moja sestra z družino. To smo zdaj družina. Ne moremo pa imeti petdeset ljudi v familiji in še celo njeno žlahto zraven vlačit! To nas je potem preveč in samo prepiri pridejo.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Partner še kar pozna mojo mamo… Nenavadno bi bilo, če je ne bi nič poznal. Se pa tudi to marsikje dogaja zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin.

Kakršnega si si izbrala, takšnega imaš … kaj sedaj jokaš tu po forumu?

Njena družina sem zdaj jaz in najini trije otroci. In pa seveda moji starši in moja sestra z družino. To smo zdaj družina. Ne moremo pa imeti petdeset ljudi v familiji in še celo njeno žlahto zraven vlačit! To nas je potem preveč in samo prepiri pridejo.
[/quote]

hahahah, kaj pa če bi ona rekla, da tvoja dva tastara nista del družine in da sta del družine njena dva namesto tvojih. Tvoja dva naj se pa gladko jeebeeta, ker ona ju ne misli gledat.

A si kretten, ali kaj?

[/quote]

a si radikalni musliman? Ko ženska zapusti svojo primarno družino in se poroči, je moževa last in last njegove družine, tako da ji lahko prepove stike s svojima staršema. Krasno, ni kaj dodat.

povej mu, da brez tvoje mame ne bi imel katere fu.kat … da je potem tak, kot tvoj oče
Predvsem pa glavo gor in pokonci se drži – si kar in kakršna si. Da sta skupaj je pa vajina skupna odločitev – če mu nisi všeč naj gre, ča pa uživa, da te “ponižuje”, ga pa vrzi čez prag.

Njegova opazka nima nič opraviti s tvojo mamo ali tabo v povezavi z njo.
Izreče jo zgolj zato, ker ve da te bo z njo prizadel, kar je takrat njegov glavni namen in ko te vidi prizadeto , poteši svojo šibko samopodobo.
Ne sikiraj se, je pač nedorasel svoji vlogi partnerja. Čaka ga še precej dela, sploh ne ve, da pljuva v lasno skledo…

Njegova opazka nima nič opraviti s tvojo mamo ali tabo v povezavi z njo.
Izreče jo zgolj zato, ker ve da te bo z njo prizadel, kar je takrat njegov glavni namen in ko te vidi prizadeto , poteši svojo šibko samopodobo.
Ne sikiraj se, je pač nedorasel svoji vlogi partnerja. Čaka ga še precej dela, sploh ne ve, da pljuva v lasno skledo…
[/quote]

Točno! Če bi bila ti ponosna, da si podobna mami, ti tega ne bi rekel. Ko te hoče prizadeti, te primerja s tvojo mamo, ker ve, kako tega ne maraš. Ko ti to naslednjič reče, mu reci, da si premislila in da tvoja mama niti ni bila tako slaba ženska, pač je naredila, kar je bilo v njeni moči in če ti tudi tako delaš, ni nič narobe. To lepo mirno poveš, garant bo s to primerjavo nehal.
Je pa res, da otroci pri starših vedno vidimo ogromno enih negativnih zadev, čeprav so se starši trudili po svojih močeh. Naši otroci bodo tudi o nas imeli podobne ideje, brez skrbi, in tudi oni ne bodo želeli, da se jih primerja z nami, čeprav se nam zdi, da smo dobri starši.:)

[/quote]

WTF??? Ti to resno? Kakšen samozagledani tepec lahko kaj takega izjavi? Njeni starši ne smejo k vam na obisk, ker ti tega ne dovoliš? Medtem ko se tvoja dva pa lahko vedno komot sprehajata pri vas. A imaš za ženo kako ubogo revico iz tretjega sveta ali pa kako revše, ki se ti ne upa upreti? Ubogi revež no…

da ti tudi pove, ko si v redu, sklepam, da nista ravno na bojni nogi in tik pred ločitvijo. Pogovor je bistvo zveze. Ali si mu že povedala, kako se počutiš, ko ti to očita? Zakaj mu ne poveš, da se svojih napak zavedaš, da nanje nisi ponosna, ampak je zate boleče, ko te primerja z mamo. Povej mu, da se trudiš, ampak ti vseeno ne uspeva vedno. In če je tvoje obnašanje takrat za njega tako moteče, naj ti pove to direkt, ne s primerjavo.

Zakaj se pocutis slabo?

Meni moj rece, da sem ista kot moj oce, ki je bil mal ena petla, pa samo skomignem z rameni, kaj naj, taka pac sem in mi ne pade na pamet, da se zato sekiram!

Prizadene me verjetno zato, ker ima moja mama take lastnosti, ki jih tudi sama pri sebi opažam in jih ne maram, zato tudi sama sebe ne sprejemam v celoti. Če pa mi to kdo očita, me to zelo potre.

Zakaj se pocutis slabo?

Meni moj rece, da sem ista kot moj oce, ki je bil mal ena petla, pa samo skomignem z rameni, kaj naj, taka pac sem in mi ne pade na pamet, da se zato sekiram!
[/quote]

Me zanima, kako to, da te ne prizadene, če ti oče ni bil všeč. Kaj si rečeš? Nekaj v tem stilu, da tudi če si taka, te ne briga. Ne razumem. Nisi nič samokritična do sebe? Nočeš biti boljša od očeta?

Sama sebe ne sprejemas, od drugih pa pricakujes da bi te morali, ali se pretvarjali, da teh lastnosti ne opazajo. Spremeni lastnosti, ki ti niso vsec. Pa bodo tudi drugi spremenili mnenje.

Me zanima, kako to, da te ne prizadene, če ti oče ni bil všeč. Kaj si rečeš? Nekaj v tem stilu, da tudi če si taka, te ne briga. Ne razumem. Nisi nič samokritična do sebe? Nočeš biti boljša od očeta?
[/quote]

Avtorica ne prizadenejo vseh take izjave. Če si samozavesten se požvižgaš na to. Zakaj bi mogel vsak biti kritičen oz samokritičen in to vzeti za hudo. To je pač opažanje tvojega partnerja in on vidi svoje lastnosti v resnici, ampak ko je nate jezen ti to reče zato ker ve da te bo to prizadelo. Pozna očitno dobro tvoje šibke točke. Kaj te zaboli in to ti potem reče, da te prizadene. Sorry ampak taka komunikacija je totalno poden od podna. Ti si pa tudi še zraven občutljiva. In ne gre se za to da ona noče biti bolj od očera. To je ne gane in se požvižga na tako izjavo, pač je ne vrže iz tira.

Ni enostavno. Imel sem enak problem, ko so me moji starši velikokrat primerjali z mojim stricem in njegovimi slabosti. to te prizadene in oni so se tega zavedali. dokler se nisem izselil proč. ne moreš jim dopovedat, da te to moti, ker dejansko uživajo, kako te psihično sesuvajo in t počne tvoj mož z tabo. ve, kako te psihično sesut, da boš tiho in da bo obveljal njegov prav, z leti bo še slabše. tle bi svetoval, da se pogovorita, če je za, naj se začne vesti lepše do tebe, če bi rada rešila zakon, kaka družinska posvetovalnica in če ne imaš dve poti: al poslušat do konec življenja in potrpet ali spakirat, it in začet novo življenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close