Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek partner, ljubimec ali jaz

partner, ljubimec ali jaz

Pozdravljeni!

V 7 letni vezi mi je vedno manjkal tisti scepec razburljivega oz. tisto nekaj vec, pa ceprav je tezko opisati atribute neke veze in le-te primerjati z necim drugim, novim. Veza, ki je ze nekaj casa v mirujocem stanju (spolnih odnosov nisva imela ze skoraj 1 leto), nikoli ni bila ‘oh in sploh’ v smislu usojena za vedno, bolj je slo za neko umirjeno, socialno varno razmerje. Priznam, da bi ze zdavnaj morala sama potegniti crto, pa zal drzi, da je lahko reci eno, delati pa drugo….

In potem sem pred pol leta, prav iz razloga, da naj bi dobila odgovore na nekatera vprasanja (vem, da se slisi mal cudno) fanta prevarala. In ta veza se traja…. (gre zgolj za seks, on v meni vidi zensko svojega zivljenja, jaz pa vem, da za naju ni prihodnosti – zato ker ce bi bila, sploh ne bi oklevala in bi fanta ze zdavnaj pustila…) Odgovora, ki bi mi potrdil, da moja veza ‘ni to’ ni bilo, sedaj je samo se hujs… Analiziram in sprasujem se ure in ure, dan za dnem, odgovora, za katerega bi vedela, da je pravi – zato ker prihaja od znotraj in zato ker za tem stojim, pa ni in ni… Pozna se mi na obrazu, v druzbi me sprasujejo kaj mi je, izogibam se starsev, skratka tako ne morem vec naprej…

Fant, s katerim sem v vezi, je dobricina, pameten in lusten, lahko recem, da bi si ga zelela prenekatera, vendar je najin odnos vse prej kot idealen odnos med partnerjema. Zreduciran na cisto tehnicno raven vstajanja, sluzbe, kosila vsak zase, prezivljanja vecerov vsak zase, in deljenje postelje vsak v svojem kotu… Pa se ni nic takega zgodilo, da je do tega prislo – zaljubljenosti ni bilo, ljubezni v pravem pomenu besede tudi ne, slo je zgolj za neke vrste uzivanje in prezivljanje casa v druzbi drug drugega.

In sedaj, ko se prijatelji porocajo, spet drugi dobivajo otroke, se mi porajajo vprasanja, ali si tudi sama zelim vse to znjim?Ce gledam zgolj formalno, potem je odgovor lahko pritrdilen, ker pa zivimo samo enkrat, in si zivljenje zelim preziveti z nekom, za katerega mi bo srce govorilo, da je to to, potem je pravi odgovor, nikalen. Pa ne cakam princa na belem konju – zelim samo to, da jbi bil ta moski tisti, po katerem bom hrepenela, uzivala v njegovi druzbi, skrataka vse kar bi pocela, bi pocela skupaj z njim…Trenutno temu ni tako…

Ni me strah, da ostanem sama, prej nasprotno, bilo bi mi v izziv, a kaj ko si ne morem pomagati, da se ne bi sprasevala, kaj pa ce s tem, ko koncam vezo, naredim napako, in je on tisto najboljse kar bi se mi v zivljenju lahko zgodilo. Se enkrat, vem da boste nekateri obsojali – prevarala si ga, on bi moral tebe pustiti… In vem, da v vezah ne smemo iskati tega kar smo imeli prej, da bi bila torej vsaka nova veza zbir vsega lepega od prej plus se vse poz. novo, ampak je vsak odnos drugacen, nikoli ni nadgradnja prejsnjega….

In se en dan je mim, ko bi lahko bilo za vse vpletene ze odloceno in dana moznost, da gremo vsak svojo pot naprej (skupaj ali loceno). Tako pa cakam, da se zgodi nekaj tako velikega in pomembnega, da bo kritična masa dovolj velika, da bom sama pr seb prepricana, da v tistem trenutku vem kaj hocem in se temu primerno odlocila. In ze se popravljam sama – vem, da morda ni prav da cakam, da se nekaj zgodi, (ceprav je varanje najbrz vec kot dovolj dober razlog, da naredim, kar je moralno prav) – pa vendar, odlocitev hocm sprejet taksno, za katero bom prepricana da je bila ta prava…

Prebrala sem ze nekaj knjig na to temo, se pogovarjala (z redkimi s katerimi se o tem pac lahko v svoji druzbi), sedaj mi je preostala le se misel, da morda ne bi bilo slabo obiskati kaksnega ‘svetovalca’ (ceprav sem sicer dober analitik in kritik svojih dejanj)… nenazadnje pa tudi na vas!
Hvala za odgovore,
Naja

Preberi knjigo Marjana Košička Zakon v krizi.
Prvi pokazatelj, da moški ne bo nikoli mogel bit Vaš pravi zakonski partner je, če vam je spolno neprivlačen.
Tako pravi in mislim, da je kar nekaj resnice v tem.
Poglej shaja, pametna ženska si in v srcu že veš kaj ti je storiti! Poslušaj sebe in ne druge kajti vsak ti bo svetoval po svoji pameti!!
Srečno!

A je zdaj to moderno, da imajo vse ženske poleg moža še ljubimce??? Po tem forumu sodeč postaja to trend:-)

Ne vem, če svojega že tako ali tako varaš, bi bilo edino pošteno od tebe, da mu to poveš in prekineš z njim ter mu omogočiš zvezo s punco, ki ga bo res vredna in bo srečen. Ti pa tudi. Mislim, da bi morala res biti toliko fer in nehat sedet na dveh stolih, ker to nikamor ne pelje. Čisto možno, da se boš čez čas tepla po glavi, ker si s tem varanjem izgubila nekoga, ki ti je bil res pravi prijatelj, partner,.. Vendar je možnost tudi obratna.
Na tebi pa je, da narediš tisto, kar je prav in omogočiš sebi in ostalima moškima prosto pot v življenje. In sploh: a se na tem svetu več noben ne vpraša kako bi pa bilo, če bi recimo vi iskreno ljubili nekoga ful ful ful, on vas bi pa varal? Ehhhh……

Se popolnoma strinjam z Demie. Poštenje je danes očitno samo še prazna beseda, “JAZ” je središče vesolja, o čustvih in občutjih drugih pa nihče več niti ne razmišlja. In nekdo, ki drugemu ukrade par let življenja, zaradi tega sploh nima slabe vesti.

Shaya, odločitev si sprejela že pred pol leta. Zdaj moraš samo storiti to, za kar si se odločila.

ja…..

Se strinjam z Demie in Jožico, nimam kaj dodat, sta povedale vse.

Ste pa namoralizirale! Meni se ne zdi, da zaradi ljubimca sedi na dveh stolih, saj z možem ni seksa. Kje je torej drugi stol?

In prav rada bi vedela, kako je mogoče nekomu ukrasti leta življenja. Ali to pomeni, da oseba, ki ukrade ta leta, živi toliko dalj?

Shaya, meni se zdiš dovolj pametna, da se odločiš sama. Kot si opisala vajino zvezo, je to nekaj povsem mrtvega. Se ti res zdi mogoče, da celo življenje preživiš v taki zvezi? Skratka, jaz razmišljam podobno kot žes51.

Ravnaj po svojem občutku, kar želiš v resnici storiti. Leto dni abstinence kaže bolj na obojestransko krizo, če želiš razčistiti zadevo, potem bo potreben odkrit pogovor z obeh strani…
Živimo danes, s preteklostjo se ne da živet….prihodnost pa ….
Naj se ti razjasni nebo….

Se popolnoma strinjam z Demie!!!

Draga Shaya!
Skoraj tko je kot bi napisala mojo zgodbo. Zelo podobno. Zdej sem že skor pol leta sama in ne moreš verjet kako drugače se počutim. Tako svobodno, osvobojeno in samozavestno! Pa sploh še nisem seksala… hi hi hi…
Prvo, kar moreš vedet je to, da najbolj pomembna si TI sama in nihče drug. Tvoje življenje je to: eno in edino! To pomeni, da lahko počneš kar želiš, če lahko s tem živiš! To, da si tipa prevarala ni lepo, ni moralno in ne moreš se v tem primeru zgovarjte, da misliš nase. Drugo kar moraš vedet je namreč to, da nikomur ne smeš narest tistega, kar si ne želiš, da bi drugi storili tebi. Če te ne privlači spolno mu moraš to povedat, če še ni opazu! Očitno tud ti njega ne….. Kriza bo svetovna, a če se lotiš stvari na pravi način bo šlo. Počasi, počasi in nič na silo in nič na hitro. Daj mu čas. Predvidevam, da se ne pogovarjata o teh stvareh…. pa se le dajta. Odraslo, brez očitkov, brez sramu, brez kričanja….
Potem pa ostaneta dve rešitvi: ali gresta narazen, ali pa se začneta pogovarjat o seksu, kaj bi lahko na to temo naredila, izboljšala…. mogoče ima pa on tudi podobne želje, fantazije in ideje kot ti, le da tega ne vesta, ker se o tem ne pogovrajta. Pogovarajta pa se o tem ne, ker tega nista počela že od začetka in je zdej malo nerodno, precej nerodno o teh stvareh začet govorit….
Vem, da tale post mal zmedeno deluje ampak me je čist zaneslo…. Želim ti, da se konča kot si želiš. In še en nasvetek: nikoli se ne oziraj nazaj in se ne sprašuj: kaj bi bilo če…. Verjemi mi, da je tko najboljše…
Vse najboljše ti želim!

In kaj misliš – da tvoj tip že tudi leto dni ni seksal ali kaj!? Po moje ga “serjeta ” vsak po svoji strani, nihče pa ne položi kart na mizo. Tudi odkritost je pomembna v partnerstvu.
Sicer pa – če nisi srečna, pojdi srečo iskat drugam.

Ni sexa! Je to tisto, kar želiš živeti naslednjih 50 let? Ko pridejo otroci, ne bo več časa za ljubimca ali veliko manj. Kaj bo potem?
Prekini z obema, danes ju primerjaš med seboj, želiš pa si oba v eni osebi.
Mogoče ga srečaš, vendar ga boš lahko srečala le, ko se boš osvobodila teh dveh, ko boš spet svobodna, prosta, sama svoja. To je edino fer in pošteno, do vseh treh, ne le do tvojih dveh moških, tudi do sebe, predvsem do sebe.
Veš kaj si želiš, veš kaj hočeš, samo strah ti ne dovoli storiti koraka naprej.
lp

Sram te je lahko in moram reči, da si ne zaslužiš, da bi bila kdaj sploh ljubljena.

Glede žensk je pravilo, da nikoli ne greš ven s takšno, ki je bolje oblečena od tebe. JOHN MALKOVICH

Priporočam ti, da mu poveš za svojo afero. Tako bosta oba imela možnost in pravico do izbire, ne samo ti. Mogoče ti pa olajša odločitev o tem, kaj je prav…

Zlati vitez: Ej pa kje ti živiš? Zakaj bi jo moralo biti sram? A tip, ki vara svojo žensko je pa vredu al kaj? Dej ne potenciraj zadeve.

ShaYa jaz te ne obtozujem. Tipa ki je brezvezen se znebi – zakaj se ga se nisi – ker je postal del navade, ker se vedno prija, da je nekdo pa tam vedno. Tip pa definitivno ni brez sexsa ze celo leto – to bi ti lahko veliko povedalo. Zneb se ga, sexsaj z ljubimcem brez obveznosti in si najd enga tapravga deca – takrat se zneb ljubimca.

Brigita

Nikjer nisem rekel, da je v redu, če tip vara žensko.

Pravilen postopek je sledeči pustiš fanta, si šele potem najdeš novega, ki bi bil dober.

Če tega ne razumeš, zakaj bi jo moralo biti sram, potem ti pa jaz ne morem pomagat.

Očitno so zate moški samo stvar ki se jo izkoristi, morda celo izmeček.

Glede žensk je pravilo, da nikoli ne greš ven s takšno, ki je bolje oblečena od tebe. JOHN MALKOVICH

Ravno v toliksni meri, kot moski izkoriščate ženske. Tisti, ki si zasluži to tudi dobi. Zakaj bi morale vedno zenske igrati neke nune in se delati lepe. No, zdej pa ti iz svojega moškega stališča povej, če je njen tip tud ne vara – al je sposoben bit kar eno leto brez sexsa. No, pa da slišmo….

Brigita

Sposoben je biti eno leto brez seksa.
Če sem jaz je verjetno tudi on.

Sam menim, da bi se najprej morala ona pogovoriti z njim preden se je spustila v razmerje z drugim, če že njemu ni kapnilo, da jo zanemarja.

Žal se v večini razmerij vse prevečkrat dogaja, da po začetni vnemi osvajanja, potem ko določeno osebo osvojimo prav ta ljubljena oseba za nas postane kot nekakšen predmet, kateremu ne posvečamo preveč pozornosti, ko ga enkrat prinesemo iz trgovine.

In to je zelo slabo. Brezbrižnost med partnerjema zelo uničije ljubezen.

Oprost Brigita, vem, da tega ne bi smela sploh načenjat ampak jaz mislim da je tud njen tip lahko eno leto brez seksa… Zato, ker že eno leto nista seksala, še ne pomen, da jo vara…..
Se pa strinjam s tabo v tem, da vsak dobi tisto, kar si zasluži: What goes around, comes around..

Zakaj toliko hude krvi in jeze?
Pogovarjate se, kot da je spolnost bistvo človekovega življenja. Pa ni, je samo zelo zelo prijetno dopolnilo v življenju dveh ljudi, ki si zaupata, se imata rada IN SVOJ ODNOS GRADITA! Zaljubljenost zelo hitro mine. Po raziskavah zdravnikov je zaljubljenost stanje, ko se kemija telesa za nekaj časa spremeni. A to stanje mine. Kar pa ostane, sta dva človeka. In njuna naloga je, da rasteta drug z drugim, da sta si v oporo in da najdeta svoja skupna veselja. Z varanjem in z preizkušanjem, kako to gre z drugim, se ne doseže nič. Razen notranjega nemira, kar pa je Shaya tudi občutila na svoji koži. Moje mnenje je, da je svoj mir izgubila in ga ne more najti ne s fantom in ne z ljubimcem. Šla je predaleč, prizadeti so vsi trije, čeprav morda ne vedo vsi za vse.
Shaya, kje si zgrešila?
Verjetno že pred leti, ko v vajin odnos nisi vložila sebe. Nisi sama kriva. Pravijo, da ena sama žlica ne ropota, biti morata dve… Torej nihče od vaju v odnos ni vložil dovolj, odnosa ni več. Sta dva, ki si delita dom in kuhinjo. Sostanovalca. In v takem odnosu ni lepo ne tebi, ne njemu. Nikakor na takem odnosu ne more nastati družina, to bi bila največja napaka.
Poglej zjutraj svojega moškega v zaspan, pomečkan in neobrit obraz in če se v tebi kaj zgane, potem se splača potruditi. Če pa se ti zdi zoprn in komaj čakaš, da se “nališpa”, preden ga spet lahko preneseš v svoji bližini, potem pa napovej sestanek in mu pošteno vse povej.
IN V NASLEDNJI ODNOS VLAGAJ MAKSIMALNO, sam od sebe se ne zgradi.
Pa veliko pravih odločitev ti želim.
Kaja

Ne vem, zakaj si ti brez seksa. Kot sem nekje lahko razbrala, ker nimaš partnerke. Pa še to, koliko časa je trajala tvoja najdaljša veza?

Tema ni bila odprta zaradi moraliziranja, pa če smo že pri tem, le vprašanje: Zakaj bi bila njegova krivda manjša kot njena? Ali to, da (predpostavljeno) ne vara, opraviči njegovo nezainteresiranost za partnerko, njeno bolečino ob želji biti ljubljena, zaželjena, njeno željo po boljšem razmerju…
Ali ni skrajno nesramno, da nekdo ne čuti ljubezni do partnerke pa še vedno živi z njo, v njenem stanovanju, spi v njeni postelji… ne, da bi ga ob tem zanimala ONA? Kaj želi, kaj čuti, je srečna, zadovoljna…

Dokazano znajo take “dobre in nežne dušice” prav dobro poskrbeti zase. Lahko sexa drugje, lahko pa res že celo leto ne. Na koncu sploh ni važno. Dejstvo pa je, da ga ti kaj več, kot sostanovalka ne zanimaš.

Zato poskrbi zase. To si si dolžna.

In, ne skrbi zanj. Bolj zna skrbet zase, kot ti misliš.

S.

na tvojem mestu bi mu zelo obzirno, lepo počasi, ampak odkrito, vse povedala in mu razložila, da v takem razmerju ne želim vztrajati. Saj niti družine ne moreš načrtovati s partnerjem, s katerim nimaš spolnih odnosov. In ne strinjam se, da so ti odnosi pomembni samo v začetku. Zelo pomembni so še dolgo dolgo.
Če ne spraviš takega pogovora skupaj, mu napiši pismo in mu razloži svoje dileme. Tako odkrita, kot si tu, najbrž ne boš upala biti – pa bi bilo prav, da bi bila. Poskusi se temu čimbolj približati.
Puščaš, da te nosi tok življenja in ne veš, da moraš krmariti, če hočeš kaj doseči. Zdi se ti, da te kar dobro nese in ne ukrepaš.
Si gledala film Društvo mrtvih pesnikov? Zgrabi dan!

Vceraj koncala obe zgodbi – prvo je sel fant, nato se ljubimec. Sedaj se obtezena s podocnjaki poskusam posvetiti studiju, pa ne gre….Sprasujem se ali morda od zivljenja pricakujem prevec?

Sva zadnjo noc pred razhodom s fantom poskusila tud tist, kar prej nisva pocela skoraj celo leto – in bil je to seks s tujcem, nobenih custev, golo dejanje….In potem sem si rekla, da je mera polna, da tako ne morem/smem naprej….Sem prav ravnala? – ne vem, najbrz bo cas prinesel svoje….

Ampak zenske zanima me, ali mora zenska v odnosu prejemati kaj manj od idealnega v zameno za varnost, dom, druzino….?Sprasujem se, kaj pa ce je bilo to kar sva imela cist dovolj?Potem pa se spomnim, da je nekdo napisal, da je to se kako pomemben dejavnik in da ce ti partner spolno ni privlacen, tle ni kaj nardit….Smo pa ze blizu tiste debate koliko kdo seksa, kajne….

Skratka, zavedam se, da sem/bom izgubila enega najboljsih ljudi kar jih poznam, skoda le, ker se nisva ujela tudi v ostalem, sicer do tega ne bi prislo….Pa morda je prav, da dam casu cas in v upanju, da nekoc ponovno vstanem – mocnejsa in sama svoja –
Hvala!

Prav si nardila!Te popolnoma razumem..hudo ti je kr sta bila dolgo skupaj, ampak bo minlo!!Ko bos spoznala pravega bos vidla, da si naredila prav!Saj je BIVSI fant/mož bil verjetno cist OK, ampak vseeno po opisu bolj samo prijatelj, kar partner mora vsekakor bit, amapk se tisto nekaj vec mu je manjklao, kar si tut sama pogresala… Tud on si ni zaslužil, da ga varaš in veš da ti nekaj ne ustreza pa si tiho,zato je OK da si mu vse skupaj končno povedla…Mogoče malo pozno, amapk bolje zdaj kot nikoli!!Verjetno si tut on svoje idealne partenrke ni predstavljal tako, pa pac ni imel poguma nardit odločilnega koraka… No sčasoma se bosta morda celo pobotala in postala prijatelja, tebi bo pa verjetno zdaj malo hudo amapk naj te ne zavede, da boš šla nazaj… Ko boš najmanj pričakovala, ti bo pot prekrižal tvoj sanjski ….

Lp, Maša 😉

Shaya, spršuješ, če naj se človek sprijazni z manj kot idealnim. No ja… verjetno tudi ti nisi idealna, tako kot ni nihče. Vsak ima svoje muhe in napake, in prav to je tisto, kar človeka dela človeškega. 🙂 Če boš iskala ideale, boš vedno znova razočarana. Če boš pa našla človeka, katerega napakice naredijo simpatičnega, prisrčnega, in ga ne boš poskušala “popravljati”… ja, to je pa to.

Seveda ne govorim o tem, da bi se morala sprijazniti z nemogočimi odnosi, poniževanji itd. Ampak če se s partnerjem na splošno dobro počutiš, se pa vedno znova spomni, da spreminjaš in popravljaš lahko samo sebe.

Upam, da boš imela pri naslednji izbiri več sreče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close