Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Partner cepeljen, jaz necpeljena. Povabljen na zabavo, kaj narediti?

Partner cepeljen, jaz necpeljena. Povabljen na zabavo, kaj narediti?

Kot že rečeno se jaz nisem cepila, partner pa se je. Jaz se ne strinjam z njim, da bi šel na  žur, kjer bo povabljenih okrog 100 ljudi, ker se je že zgodilo v moji bližini, da so zboleli tudi cepljeni ljudje, ki potem virus širijo naprej. Ta žur bi lahko komot prestavili na boljše čase, pa ga nočejo.

Na en žur z manj ljudmi je moj partner že šel in nisem bila proti.

Zdaj pa mi  ni ravno vseeno, saj nisem cepljena. Gre se za večjo maso ljudi. Med žurom pa ne moreš biti tako previden, da se ne bi česa nalezel.

A ne bi bilo bolj odgovorno, da bi zabavo prestavili ali pa vsaj, da se moj partner opraviči in na zabavo ne gre?

Jaz bi sla na zabavo, pac bi se testirala.

Par dni prej bi se filala s cinkom, selenom ter C in D vitaminom, v vecjih dozah, obenem pa upala, da se nalezem in prebolim v blazji obliki.

Najbolj odgovorno bi bilo da se zabava prestavi. Midva na stvari gledava iz vidika rizika, torej kaj za naju pomeni, da je nekdo od naju okužen oz. zboli oz. je v karanteni. In se potem odgovorno odločava kaj bova in kaj ne.

Mora se sam odločit, ali gre, ali ne. Tudi za cepljenje se je-upajmo-sam odločil. To, da se cepljeni ne okužijo, je lari fari. Seveda se, tudi prenašajo. Moja sestra ni cepljena, njen partner je. Sploh nista bila na žuru, ampar na Hr obali, kjer ne upoštevajo pravil. Očitno sta se nalezla v trgovini: nihče ni imel maske, razdalja max pol metra itd. Potek bolezni je bil pri obeh približno enak. Par dni vročine čez 38, malo smrkanja, malo kašljanja.

Že samo dejstvo, da v tem času nekdo prireja zabavo za 100 ljudi, je ….noro, neodgovorno.

Odgovor na objavo uporabnika
kaj je za narediti, 16.09.2021 ob 11:25

Kot že rečeno se jaz nisem cepila, partner pa se je. Jaz se ne strinjam z njim, da bi šel na  žur, kjer bo povabljenih okrog 100 ljudi, ker se je že zgodilo v moji bližini, da so zboleli tudi cepljeni ljudje, ki potem virus širijo naprej. Ta žur bi lahko komot prestavili na boljše čase, pa ga nočejo.

Na en žur z manj ljudmi je moj partner že šel in nisem bila proti.

Zdaj pa mi  ni ravno vseeno, saj nisem cepljena. Gre se za večjo maso ljudi. Med žurom pa ne moreš biti tako previden, da se ne bi česa nalezel.

A ne bi bilo bolj odgovorno, da bi zabavo prestavili ali pa vsaj, da se moj partner opraviči in na zabavo ne gre?

sem slišala za primer cepljenih upokojencev, ki so šli na bus izlet in nazaj prišli okuženi…

tudi za zdravnico, ki je prvo prebolela, potem se cepila dvaktrat in po cepljenju zbolela, zdaj je tako boga,da nič ne more…

cepljenje ni nobena zaščita – tako da to,da je nekdo cepljen ni noben faktor varnosti glede udeležbe na zabavi-  zato se zaradi necepljenosti ti ne potrebuješ sekirat, da bi bila zato bolj ogrožena, so vsi kar enako… pusti partnerja naj se odloči po svoje, ti pa poskrbi za svoj imunski sistem in dvig tega pa kar bo pa bo… tako bi jaz zbežat pred tem covidom nikol ne bomo mogli. Bo treba živeti s tem…

Partner vas je v nekem pogledu že prodal, ker se je cepil. Na vašem mestu se ne bi več obremenjeval z žuri.

Odgovorno bi bilo ne iti na tako zadevo.

Cepljen ali ne nima veze v tej situaciji. On je sicer bolj varen – a še vedno lahko nevaren drugim.

Ce hoces ostati zdrava pac ne gres na ta zur. Ker cepljeni sirijo virus dalje. Necepljen pa mora s testom dokazat, da je negativen. Tako je necepljen mnogo bolj verodostojen kot cepljen v korona zgodbi.

Zabave s tolikšnih številom ljudi v teh razmerah ni pametno organizirati. Na prostem, na velike prostoru, bi še šlo. Če pa gre za zabavo v zaprtem prostoru, pa se na tvojem mestu tega zagotovo ne bi hotela udeležiti.

Odgovor na objavo uporabnika
mora se sam odločit, 16.09.2021 ob 12:06

Mora se sam odločit, ali gre, ali ne. Tudi za cepljenje se je-upajmo-sam odločil. To, da se cepljeni ne okužijo, je lari fari. Seveda se, tudi prenašajo. Moja sestra ni cepljena, njen partner je. Sploh nista bila na žuru, ampar na Hr obali, kjer ne upoštevajo pravil. Očitno sta se nalezla v trgovini: nihče ni imel maske, razdalja max pol metra itd. Potek bolezni je bil pri obeh približno enak. Par dni vročine čez 38, malo smrkanja, malo kašljanja.

Že samo dejstvo, da v tem času nekdo prireja zabavo za 100 ljudi, je ….noro, neodgovorno.

Zelo neodgovorno kaj takega organizirat, še bolj it na to. Cepljen bo ravno tako fasal, pa prenašal tudi. Pri nas smo se cepili bolj zato, da bi bolezen čim laže potekala. En sorodnih kljub cepljenju ni imel te sreče.

Mar ni prepovedano združevanje več kot 50 ljudi? Vi pa kar 100 folka….

jaz sem tudi necepljen. Pridi se bova dolčkala.

na zabavi konzumirajte velike količine vodke. Preverjeno deluje.

Partner vztraja, da želi iti. Jaz ne bom šla. Noče slišat, da ne bi šel.

Ne bi se rada kregala z njim zaradi tega, ampak ne vem, kako ravnati. Nočem bit po nepotrebnem izpostavljena virusu. Kako naj mu stvar razložim?

Sigurno boš fasala korono.  Sicer pa jo boste anticepilci fasali prej ali slej.   Pa ne hodi v bolnico delat guzve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close