Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Particije na disku + grafična vprašanje?

Particije na disku + grafična vprašanje?

Živjo!

Zanima me kako bi razporedil velikost particij (3 particije) na disku velikem 200GB,

C windowsi
D razni dokumenti itd.
E particija za backup

Pa še nekaj ali kupit 1x geforce 6800 GT (256MB) ali 2x geforce 6600 GT (256MB) ali 2x Geforce 6600 (128MB), matična podpira sistem SLI, ali rajši malo dodat in vzeti 1x 7800 GT?

Kakšne so kaj cene teh grafičnih (zanimajo me Gigabaytove, ker je matična tud od njih).

LP

Razporedi kakor ti paše. Poglej koliko prostora ti sedaj zavzemajo windowsi in programi. Pusti pe malo prostora za nove programe in tem datoteke. Če ti bo na kaki particiji primanjkovalo prostora, lahko uporabiš orodje za premikanje particij. Jaz uporabljam Supererd. Svetujem ti, da na drugo particijo prestaviš moje dokumente in nastavitve za brskalnik in pošto. Ko imaš postavljen sistem naredi mirror particije c: na zadnjo particijo. (obstaja kar nekaj programov, eden je Norton Ghost) Tako boš imel, ob morebitnem krešu ali virusu, v nekaj minutah restavriran celoten system. Ključno pa je da imaš nastavitve na drugi poarticiji.

lp
andrej

C windowsi – 30 GB

D razni dokumenti itd. – 120 GB

E particija za backup – 50 GB

Je pa za backup bolje, da si kupiš še en disk, saj itaq če ti disk crkne
ne prideš do backup particije 🙂

lp

ps. glede grafike pa naj kdo drugi napiše 😉

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

klemenxx imam še eno vprašanje ker si rekel da naj bo c(winsi) velik 30 GB, a se ne v ta del shranjujejo več ali manj vsi inštalirani programi, igre in podobno, ne vem nisem strokovnjak zato sprašujem?

lp

Vsak (skoraj) program ti pred instalacijo ponudi, kam naj se shrani.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

“Pa še nekaj ali kupit 1x geforce 6800 GT (256MB) ali 2x geforce 6600 GT (256MB) ali 2x Geforce 6600 (128MB), matična podpira sistem SLI, ali rajši malo dodat in vzeti 1x 7800 GT?”

geforce 6800 GT –> 95.000 SIT
2x geforce 6600 GT (256MB) –> 80.000 SIT
2x Geforce 6600 (128MB) –> 60.000 SIT Verjetno si mislil 2x Geforce 6600 GT (128MB) –> 85.000 SIT
1x 7800 GT? –> 115.000 SIT

Mislim da se ne splača kupiti v SLI načinu dveh kartic, ker niso obe kartice izkoriščene 100%. Bolje dati nekaj denarja več in kupiti 7800 GT. Tudi ne vem če je potreba po takšni moči glede hitrosti ostalih računalniških komponent… Tukaj imaš še link za potrditev:

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close