parodontologi
Potrebujem samoplačniškega parodontologa in me zanima, koga priporočate? Našla sem spodnje, a niti ne vem za čisto vse, če delajo samoplačniško. Zelo me zanima cena storitev, vsi nimajo cenikov na internetu, vidim pa, da stane prvi pregled od 50 do 120 eur, tako da je kar precejšnji razpon. Čož ima brezplačni prvi pregled, ampak ni pa samo parodontolog, tako da ne vem, ali je vseeno dober?
Binter, Mikuž, Simončič, Cvetko, Popovič, Rode, Čož
Hvala za vaše izkušnje.
Šla sem k dr. Mikuž, ona dela tudi na koncesijo, a na prvi pregled, da sem takoj prišla na vrsto, sem šla samoplačniško. Dala sem 60 eur, če bi se odločila za zdravljenje bi prišlo 500 eur, odvisno koliko zob imaš, a je posebej poudarila da to pomeni doživljensko zdravljenje na vsake 3 mesece, kar pomeni 500 eur vsake 3 mesece, brez zagotovila, da ti zobje ostanejo. Na koncesijo je pri njej čakalna doba od 2 do 3 leta.
Po drugo mnenje sem šla k dr. Rodetu, tam sem dala 30 eur, mi je pa rekel, da pri meni tako zdravljenje nima smisla, da je tako zdravljenje smiselno samo v začetnem stadiju, drugače je to samo brezpotrebno mučenje.
Sedaj čakam na tretje mnenje pri dr. Binterju.
Hodim k Čožu in sem zelo zelo zadovoljna. sem ena tistih, ki se zobozdravnika zelo boji – sem jih menjala že kar nekaj in ni primerjave (se še vedno obnašam pri zobarju kot otrok, ampak on to šteka, pri vseh ostalih pa katastrofa). v bistvi nimam drugih težav “razen” agresivne paradontoze in če nebi bilo njega bi bila že brez zob. ga močno priporočam – kot paradontologa.
dodala bi, dapotem ni niti tako drag…500 eur na tri mesce!!!! toliko nimam sploh za dat za zobarja. res je vse odvisno, koliko zob je treba merkat, koliko jih sploh še imaš. je pa res, da zdravljenje paradontoze traja celo življenje oz. do izgube zob. ene se ne da več rešiti, ene pa se da – preverjeno. meni je npr. Mikuževa 10 let nazaj napovedala, da bojo zgornji vsi šli v roku leta ali dveh, midva sva jih poštimala tako, da je zdaj stanje koliko toliko ok. ocenila bi, da me na letni ravni pri njemu pride tam 300 eur za recimo ene 5-6 obiskov. na obisk dam cca 60 eur. (čiščenje, kiretaža, laser – vse je tam okoli 60)
Jaz sem pacient dr. Mikuževe že več kot 10 let in sem zelo zadovoljen. Zobozdravnik mi je diagnosticiral napredovalo parodontalno bolezen in predlagal odstranitev večine zob. Takrat sem se po priporočilu obrnil na njo. Opravila mi je pregled in začetno parodontalno zdravljenje, ki me je stalo cca. 400 evrov. Stanje se je po tem stabiliziralo do te mere, da nadaljnje, kirurško zdravljenje ni bilo potrebno. Še danes imam vse svoje zobe.
Ker je bolezen kronična, je zdravljenje res doživljensko. Ampak je treba stanje ohranjati z rednimi čiščenji. Usmerila me je k ustni higieničarki, ki dela v njeni ambulanti. Sprva sem jo obiskoval v 4 mesečnih intervalih, sedaj pa na pol leta. Ena terapija stane 60-80 evrov in 500 evrov, kot jo je napačno razumela zala01. Na leto dam do 160 evrov. Vmes me je dvakrat pogledala in opravila čiščenje zdravnica.
Toplo priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.