Parna pečica – če je nimaš?
Če jo boš dala, jaz osebno dam v toplo pečico, vrelo vodo. Ker se takoj ustvarja para……
Naprimer nevzhajane rogljičke že pozno zvečer, predno grem spat, dam na pekač in v hladilnik, zjutraj ko vstanem jih vzamem ven (ali ko grem proti jutru lulat ) po ene pol ure prižgem pečico in nato spodaj dam en pladen, gor vsaj 2 dec vrele vode in nato rogljičke not……veš kako narastejo………
Tudi jaz imam še vedno namen speči tiste sanjske sanje. Seveda nimam parne pečice in kolikor sem gledala recept, je to pač (običajen) recept za sanjske mafine. Zelo fino biskvitno testo, kjer je moka nadomeščena z mletimi oreški (kot v orehovem biskvitu), veliko čokolade. Jaz imam namen speči v navadnih mafin modelih v navadni pečici na navaden način :-)) Prepričana sem, da bo uspelo.
LP Mimi
Mielejeva ni priključena na dovod vode, imaš posodo v katero naliješ vodo in zadostuje za pripravo obroka. Imaš pa tudi Gaggenau, ki pa je priključena na vodo in ti ni potrebno sproti nalivati v posodo. Je pa ta seveda nekoliko dražja in imaš malo manj dela z njo.
Ampak, če kupuješ za domačo uporabo, zadostuje Miele, saj ti omogoča tja do štiri ure uporabe, kar pa je dovolj. Po uporabi sprazniš posodo in to je to. Gaggenau je bolj za restavracije in menze.
Sicer pa je parna super tudi za pogrevanje, odtajevanje. milijon stvari…res priporočam.
No, pa sem. Sicer originalnega recepta za Sladke sanje nisem imela sprintanega, pa tudi po spominu sem vedela, da me nekaj moti. 6 jajc, nič moke… Hm, iz srečanja sicer vem, da je bilo sanjsko dobro…
Skratka, tako ali tako sem imela namen preizkusiti, kako se Mon Cherry bonboni obnesejo v navadnih mafinih. Rezultat – super. Povrhu sem vzela modele za mini mafine, luknja je komaj večja od bonbona, vendar je šlo.
Naredila sem običajno maso za mafine, malo mase v mini model, noter potisnila narobe obrnjen višnjev bonbon, prekrila z maso. Speklo se je s kupčkom, pri dveh je liker stekel ven, treba je paziti, da je vse okoli dovolj testa. Bilo je dobro, od spodaj je naraslo, tako da je nekoliko dvignilo bonbon, na tistem mestu veliko stopljene čokolade, višnja, vse ima rahel okus po likerju…
Za maso se lahko vzame čisto navadno maso, okus naj ji da samo bonbon in njegova čokolada, liker. Jaz sem sicer vzela 3 lončke moke (36 dag) na 2 jajca, bolje bi bilo 2 lončka moke (24 dag), tako bi bilo testo bolj biskvitno. In še enkrat, imela sem mini modele, tako je en bonbon lahko dal okus in ton celotnemu mafinu. Navadno veliki mafini bi bili verjetno prepusti in presuhi, tam bi jaz vzela boljšo maso, recimo tisto za čokoladne višnjeve mafine.
Za kakšno odraslo družbo vredno poskusa :-))
LP Mimi
Ja, vem glede mandeljnov, podobno kot orehi v orehovem biskvitu za rolado ali torto. Saj vem, vendar… domači ne obrajtajo preveč mandeljnov, to bo bolj pravilen razlog :-))
Muni, a pečeš v parni pečici oz. kako v navadni? Postrežeš s kepico vaniijeva sladoleda na krožniku, da se zraven počasi topi?
Tole s kokosom in belo čokolado mora biti tudi super.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.