Parkirišče-policija
Zjutraj sem opazila, da mi je nekdo počohal avto zlomil stranko ogledalo in une zščite na kolesih. Ker se mi je ful mudilo v službo sem skočila v taxi, avto pa pustila pri miru. Sedaj pa pregledam polico in vidim da nimam parkirišča (čeprav sem ga mela vedno, letos me je pa verjeno pozabil napisat-šit no). Me zanima se mi spolh splača klicat policijo. Sicer je bil jasno nekdo iz bloka ker mamo uvoz zavarovan in drugi (razen če spustiš obiske) ne morjo parkirat. Kdo je bil ne morem ugotovit (nikogar ne poznam), vsi beli avti na parkirišu pa so nepoškodovani. Kaj če so bili samo kaki mulci (že mesec na zaj so meni in nekaj sosedom spraskali različne napise na haubo).
Kako naj sploh ugotovim kdo je bil. Čist sem penasta.
Če imaš kasko in je škode več kot znaša tvoja 1% fraanšiza potem se ti vsekakor splača poklicat policijo in prijavit škodo.
Policijo se splača poklicat tudi v kolikor boš škodo plačala sama. In to ob uri ko so sosedje doma. In seveda ne pozabi povedat najbolj klepetavi sosedi, da je policija že približno ugotovila kdo je škodo povzročil. Ko bo to raznesla po soseski se bo nekdo nekaj časa tresel. Ti boš plačala enako ampak zadovoljstvo pa tud nekaj šteje:)
Vprašaj upravnika, če ima zavarovano tudi škodo na parkirišču.
Nekatere stavbe in organizacije (npr. trgovski centri, poslovne hiše….) imajo zavarovano škodo na VAROVANEM parkirišču – in to škodo, ki jo povzročijo NEZNANI VOZNIKI ali ŠKODO IZ OBJESTNOSTI.
Na primer: Greš po nakupih v enega od takšnih centrov. Prideš nazaj, vidiš, da je avto poškodovan, ti pa nimaš kaska. Pokličeš policijo, da naredijo zapisnik in od trgovskega centra oz. od upravnika parkirišča uveljavljaš škodo iz odgovornosti.
No, ampak ti si imela avto pred blokom, zato vprašaj upravnika bloka, če ima to sklenjeno.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala. In upam, da si razumela …