Parkiranje na tujih lastniških parkirnih mestih
Živim v stanovanjskem bloku z podzemno garažo. Večini lastnikov pripada oz lastijo parkirno mesto ali več. Jaz imam dve.
Opažam, da na moje parkirno mesto parkirajo tuja vozila, čeprav nad parkirnem mestom izrecno piše da je lastniško ter da bo vozilo lahko odstranjeno na kršiteljeve stroške.
Ker v takem primeru nimam kam parkirat me to zelo razjezi in vedno sem na robu, da jim odrsam avto, da se jim maščujem. Ne vem al so slepi al kaj, da parkirajo kamor vidijo da piše da ne smejo..
Zanima me kako je potem res to glede odstranitve vozil na njihove stroške? Kako to poteka? Kličem odvlečno službo in jim potem izstavim račun, ki so ga dolžni plačati? Ali bi jih morala tožiti? Namreč kolikor vem, npr policija ni dolžna ukrepati, dokler nismo v sodnem postopku.
Res se ne spoznam na te zadeve, tako da bi prosila za kakšno info
Imajo parkirišča številke? Imaš v pogodbi o stanovanju, napisano katera številka parkinga je tvoja?
Greš do upravnika, poveš kaj se dogaja, mogoče najprej temu avtu, ki na tvojem parkira, pustiš listek naj več ne parkira na tvojem.
Ali se zmeniš z upravnikom, da označite parkirna mesta s številkami registracijskih tablic, ki lahko tam parkirajo?
Ker če kličeš pajka – kako boš dokazovala da je to tvoj parking?
Kako pa vstopajo v garažo? Je rampa in mora vstopiti s kartico ali je kar prost vstop?
Ja, so oštevilčena in v pogodbi imam tudi napisano točno katera so moja.
Vstop v garažo je možen samo s kartico, je rampa in vrata na harmoniko.
Bom poskušala z listki ja. Do zdaj sem opazila dva različna avta. V tem stanovanju sem morda enkrat na teden, tako da ne sledim vsak dan kdo parkira tam. Verjetno so opazli da je pogosto prazno in zato parkirano, ne vem. Naj omenim še, da je ful velika garaža in bi z lahkoto parkirali kje druge – vsaj kjer ni opozorilne table :S
Se bojim da so te table samo kot strašilo in da nimajo pravnega namena..
Dejansko nisi naredila še nič drugega, kot tule pisala?
Prvo na steno nalepi še en list prošnjo, naj na tem mestu ne parkirajo. Da bodo videli, da je parking ‘aktiven’. Vsakič, ko je gor parkiran drug avto, mu zatakni listek z isto prošnjo in podpisom. Naj vedo, da si resnična oseba in lastnica.
Daj na parking gajbico z znakom Ne parkiraj! Menda je ne bodo odmikali?
Istočasno pošlji obvestilo o tem, kaj se dogaja, še upravniku. Samo zato, da bo vedel.
Forum je zaprt za komentiranje.