parkiranje na prostoru za invalide
Danes zjutraj malo pred pol deveto uro pred Leclercom. Trgovina še ni odprta, parkirnih prostorov ob tej uri več kot dovolj.
Se pripelje nov moder citroen Picasso in naravnost na parkirni prostor za invalide.
Ven skoči ena mlafa afnica v pajkicah, ni invalidka. Avto nima nalepke za invalide.
Varnostnik očitno ni opazil. da je parkirala neinvalidna oseba na prostoru za invalide.
Ma mal me je razjezilo, ok bi še prenesla da tam parkira en star ata, ampak frajlica mal čez 20 let??? Sem šla za njo, da ji povem svoje, pa sem jo zgubila z oči. Najraši bi ji pustila listek na šipi, pa nisem imela nič za pisati.
Se spomnim pred časom je bilo v revijah da je Anja Tomazin parkirala na prostoru za invalide – kako si lahko to privošči? Da jo ni sram!
Kako bi reagirali vi? Vas to razjezi ali ne?
Mene bi bilo sram, da bi parkirala tam, ko pa ta prostor mogoče res rabi tapravi invalid..
Tud men dvigne tlak.
Po moje bi jih morali kaznovat, ampak ne denarno- to eni plačajo in se sploh ne sekirajo. Jaz bi jih dala za en dan v invalidski voziček, potem pa naj parkira na navadnem parkirišču. Mogoče bi potem tudi take kure zakapirale, zakaj je parkirišče za invalide širše, in rezervirano za njih.
parkirni prostori pred trgovinami so na zasebnem zemljišču in kljub temu, da imajo različne prometne oznake, tam predpisi ZVCP ne veljajo, zato lahko parkiraš in vozič ot ti paše. Policija ne bo napisala kazni, če pa že bo, se pritoži in ne boš plačal…zato kar veselo po parkingih za invalide itd. seveda pred šoping centri, ne v mestu, kjer so parkirne površine javne.
zadeva je podobna, kot da si doma na dvorišču postaviš prometne znake itd…pa ne veljajo oz. policija nima pristojnosti.
Zame parkirni prostori za invalide ne obstajajo. Jih enostavno ni. Pa če rabim dva kroga po parkirišču, tam ne bom parkirala.
Sem pa že parkrat, ko sem videla parkirat koga zdravega, enostavno stopila tja in jih opomnila, da so pozabili nastavit invalidsko karto. Ajaaaa, nimajo je?? Običajno so se obrnili in prestavili avto :))
Dokler ni tja pripeljal invalid, ki ni imel kje za parkirat, mene ne moti. Tudi ni meni zasedla prostor.
Ni sicer prav, da neinvalid tam parkira, ne zdi se mi pa nek hud prekršek. Pa tud zagotovo je blo tam poleg še najmanj 10 praznih mest za invalide, tako da po opisu sodeč ni bilo bojazni, da bi kakemu invelidu zmanjkalo prostora za parkirat.
Mogoče je šla pa punca po invalidno staro mamo…..kaj veš?
Uf, meni je to kot skrunitev… kot da izzivam svojo usodo… Ma, rajsi se parkiram kilometer stran, samo da mi ne bo enkrat treba iskat in cakat na te prostore za invalide! puj,puj, puj, daleko bilo…
Sem pa jezna, ker imajo pred temi centri tako ozke parkplace! Kako ena mama vzame otroka iz avtosedeza? Ni mi jasno…
Ker sem avtorica te teme moram povedati, da sem reagirala takoj. Šla sem do varnostnika, ki je za pultom v trgovini in mu povedala kaj sem opazila. Dejal je, da reagirajo, če avto nima nalepke, opozorijo po zvočniku ali pa zunanji varnostnik opozori šoferja da tam ne sme parkirati.
Glede na to, da sem bila v podobni situaciji priča že večkrat in se to ponavlja, pač enkrat reagiraš tako enkrat drugače. Ampak ko vidiš eno frajlico ali pa frajerja ali pa Anjo Tomažin ti pa res dvigne plafon.
Ne in ni me razkurilo to, da jaz nisem parkirala zraven vrat.
Jaz sem čakala da se trgovina odpre in takrat je prostora še in še dovolj.
Parkirala sem na prvem praznem parkingu ki mi je na voljo in mi je dovoljen. Isto bi lahko naredila voznica,ki je parkirala na prostoru za invalide.
Mene tudi to razjezi, če vidim nekoga parkirati na prostoru za invalide, pa ni invalid. Vidim to vsakodnevno perd pošto. Ma…če bi tam stali policisti, bi zaslužili…ej…
Mislim, res, kako si lahko eni to dovolijo. Ponavadi rečejo: ah, saj bom samo minutko… Ja, in?? Kaj, če v tisti minutki (ki seveda nikoli ni minutka, ampak 5 – 10 minut ponavadi) pripelje invalid in mora potem on iskati parkirišče, seveda oddaljeno, ampak zdravemu človeku ni problem narediti tistih 50 m peš, invalidu pa je!
Jaz takega človeka grdo gledam, če kaj pomaga, da se zave, ne vem. rada bi imela toliko jajc, da bi ga opozorila, napizdila,….
Barca je ful dobro napisala, se v celoti strinjam z njo. pa še idejo mi je dala, kaj rečt takim:)
No, jaz sem recimo zadnjič enega takega slikala z mobilnikom. Ali mislite, da bi pomagalo, če bi objavljali take slike javno?
Saj se spomnite podobenga prizora iz Razočaranih gospodinj, ko Gaby zaparkira invalidsko parkirno mesto z izgovorom “vi se lahko vozite z vozičkom, jaz moram pa v teh visokih petah naokoli hodit”
Ima pa medtem tudi Spar na Viču parkirna mesta za mame. In kljub temu, da sem bila visoko noseča, nisem parkirala tam. Pa bi takrat bolj rabila bližino trgovine kot sedaj, ko sem z vozičkom in mi ni problem narediti tistih nekaj korakov.
Boli tebe za invalide, ti so imeli imajo zraven še najmanj 10 enakovrednih praznih parkplacov.
Tebe razkuri samo to, da si morala ti malo dlje parkirat, ampak bi pa rada tud ti tam čisto blizu vhoda parkirala, samo si ne upaš, ker so pač kazni. Si pa fouš tistemu, ki si upa.[/quote]
a ti to meni, si spet skadu že navsezgodaj 3-4 jointe?:) Naj te razsvetlim, prostrov za invalide se izogibam kot hudik križev pa verjemi ali ne, kokr češ:)
pr nas v mestu, redno na plac za invalide, k je lih pred kafičem parkira en odbojkar, k igra v reprezentanci, torej razen če ni mentalni invalid, je 100% zdrav ampak čez komot ga ni, redarji so pa v tistem koncu samo dopoldne, policajčkom je pa bolj pomembno kroge delat po mestu pa čekirat osebne kt pa ukrepat tm k je res treba.
Boli tebe za invalide, ti so imeli imajo zraven še najmanj 10 enakovrednih praznih parkplacov.
Tebe razkuri samo to, da si morala ti malo dlje parkirat, ampak bi pa rada tud ti tam čisto blizu vhoda parkirala, samo si ne upaš, ker so pač kazni. Si pa fouš tistemu, ki si upa.[/quote]
a ti to meni, si spet skadu že navsezgodaj 3-4 jointe?:) Naj te razsvetlim, prostrov za invalide se izogibam kot hudik križev pa verjemi ali ne, kokr češ:)[/quote]
Dej preberi še enkrat kar sem ti napisal, pa potem odgovori.
In kaj če bi pripeljal invalid v tistih 5min? Bi bilo konec sveta ali bi pač parkiral zraven na drugem praznem invalidskem parkplacu, ki jih je pred leklerkom dovolj?[/quote]
Kaj pa, če bi se pripeljalo deset invalidov naenkrat? Tista mesta so namenjena njim in nikomur drugemu. In da čakajo prazna, ko se bo invalid pripeljal.
Včeč mi pa je tale “mentalni invalid”. Zgleda, di jih ni malo:)
Pa še to napiši, ali je bil zaradi tiste 20letne frajle takrat kdo kaj oškodovan? Je kak invalid zaradi nje naredil kak m dlje peš? Da vsaj vemo zakaj si se tako razburila.[/quote]
pa kako vezo ima to, ali je bil dejansko kdo oškodovan, ali ne?
obstajajo stvari, ki se jih ne dela. pika. parkiranje na mestih za invalide spada v to kategorijo.
Samo za razsvetljenje: problem ni v tem, da bi moral invalid 10 metrov več peš, če mu zaparkiramo mesto, gre za to, da so parkirna mesta za invalide širša, ker pač pri vstopanju in izstopanju iz vozila potrebuje več prostora. Tudi jaz nikoli ne parkiram na teh mestih, me kar malo prizemlji, ko vidim tisto tablo: “zasedli ste moje mesto, prevzamete še mojo invalidnost?”