Parket – poživitev, jaz tudi
Nimam pojma glede tega. Spodaj berem, da bi ena rada poživila 25 let star in oguljen parket. Odgovori so v smeri, da je edina rešitev brušenje in lakiranje.
Tudi sama bi rada malo poživila parket v stanovanju. Sicer ni toliko star, kakih 10 let je in dobro ohranjen. Lak je še povsod, nobenih odrgnin ali lukenj. Rada bi samo, da bi izgledal novejši in bi se bolj svetil.
Zanima me, če se lahko lakira na lak, hočem reči, brez prvotnega brušenja. Namreč, ne bi rada premikala vgrajenega pohištva (kuhinja, vgradne omare, walking closet), pač pa polakirala samo vidno površino. Saj bom poklicala naokrog in vprašala, a vseeno najprej tu:
Torej, se lahko lakira na lak, brez brušenja? Ve kdo za ceno?
Ne, potrebno je brušenje.
Mi smo v vojski to kar peš glancal, se je svetilo kot šipa :)) Vpiši v google izposoja strojev za poliranje parketa ali nekaj v tem stilu.
Kakšno brušenje. Ti lepo s sirkovo krtačo fajn poribaj in s coto pomij, potem naj se popolnoma posuši in potem namaži s pasto za parket, najboljše kupiti v kakšni Mavrici ali podobni trgovini in zglancaj do sijaja, nato si kupiš nogavice z “bremzami”, da ti ne bo preveč drselo. 😉
Najprej pobrisi z vlazno krpo. Pocakaj da se posusi. Premaži z mopom in sicer s premazom za parket 1x npr. Gemstar laser, pocakaj,da se posusi, ponovi se 2x ta premaz. Ko se 3.premaz posusi je super. Lahko pa se spoliras, za kar pa rabis polirni stroj. Sicer pa sem jaz za cca. 80m2 cistilnemu servisu dala 260 eur za vse to. In drzi ze skoraj eno leto.
Hvala za nasvete. Z Gemstar laser si ne bi upala, sem malo preverila in piše, da ni za parket. Bom pogledala za kak drug premaz. Sem pa tudi nekaj o teh polirnih strojih našla.
Forum je zaprt za komentiranje.