Pariz
Sama kar dobro poznam Pariz, a imam podobno vpršanje kot predhodnica. Sta kaj bolj na umetnost ali želita ‘obkljukati’ glavne znamenitosti, ali si želita malo več romantike. Tudi ne vem, kje sta si rezervirala hotel, da vi lahko kaj bolj konkretnega svetovala. Jaz bi predlagala, da si čez dan ogledata glavne znamenitosti, to se jih v tako kratkem času da ogledati, če sta kaj gurmana, potem pojdita na francoske rogljičke v podhod na Champs Elisee (Brioche Doree), francoska hrana je zelo slana, sladka, slow food. Fastfoodov mrgoli na vsakem koraku – meni je edino Pizza Hut OK. Imajo čudovite parke, kamor gresta lahko zjutraj ali bolj pozno popoldne na romantičen sprehod, zvečer pa romantično sprehajanje po Champs Elisee. Po mojem imata ta načrt več kot dovolj, bosta že po tem dovolj utrujena… Če hočeta shoping, je pa zelo različno glede na globino denarnice. Za najbolj petične je Galerie Lafayete, za najbolj skopuške na Montmartre Tati. Načeloma velja pravilo, da je v središču mesta vse dražje. Meni je vedno zanimiva Quartie Latin, skratka latinska četrt, tam lahko poskusita (če imata zdrava prebavila in nista preveč občutljiva) vse mogoče kuhinje, večinoma Azijske. Tam je tudi nekaj bolj ugodnh trgovin…
Mi je hecno, ko kdo sprašuje, kaj si ogledat v takem mestu kot je npr. Pariz.
Ker tam si je tolk za ogledat, da si lahko tam tud en mesec.
In kako svetovat nekomu, kaj si ogledat, če sploh ne veš, kaj ga zanima?
Če gre pa res samo za taglavne stvari odkljukat, je pa na vsaki spletni strani Pariza TOP10 ali MUSTSEE ali kaj podobnega.
Aja, pa če si vsaj mal gurmana, pa v Parizu res ne greš v Pizza Hut …
Tud slučajno ne najdem karte za Pariz za 110 EUR pri Adrii (od 160 – 555 EUR).
Easyjet je pa npr. 68 EUR + dodatki.
Bistveno ceneje.[/quote]
+ dodatki ni opcija, ampak moraš kar lepo plačat. da sploh ne govorim o tem, kako te oberejo za vsako najmanjšo stvar, vključno s prtljago
recimo
Ljubljana – Paris 28 May 11
Paris – Ljubljana 31 May 11
Potniki: 1
Skupina cen: ADRIA
Legenda:E = moznost e-vozovnice Kaj je E-vozovnica? = Stevilo preostalih sedezev, ce jih je manj kot 4 € = Euro
xxxx
Tip cene Opis cene Najnižja cena Drugi leti
FLYSAVE Sprememba rezervacije dovoljena z doplacilom.Brez povracila za preklic. vec informacij €110.42 from €160.42
Forum je zaprt za komentiranje.