Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek parfumi in mešanje dišav

parfumi in mešanje dišav

Že kar nekaj časa se ubadam z malo težavico in ko sem brala spodnjo temo o parfumih sem se spomnila, da lahko za nasvet vprašam vas:

– na kakšen način uporabljate več vrst parfumov – ko se namreč nadišavim z enim, mi nato tudi obleka oz. kostimi dišijo po tem parfumu, tako da se mi zdi nesmotrno, da drugič uporabim drugi parfum – saj bi se po mojem mnenju vonja pomešala – se morda motim?

– redno uporabljam mleko za nego telesa, vendar pa se nato vedno ukvarjam z vprašanjem, ali naj se nadišavim s parfumom ali ne – mleko in parfum nista iste znamke – spet imam problem mešanja vonjav

– podoben problem imam tudi pri deodorantu v stiku za podpazduho.

Pa še dve vprašanji:

– v glavi imam namreč predstavo, da naj bi uporabljala samo eno znamko parfuma, saj naj bi parfum predstavljam tvojo osebno noto – po vonju te tako drugi spoznajo – vendar pa ima neznansko željo imeti doma celi kup parefumov – če grem kam na obisk in vidim, koliko parfumov ima gospodinja, se mi to zdi neznasko privlačno

– ali parfume uporabljate tudi za doma, ali zgolj za v službo oz za na kavico??

UFFF, upam da je vsa tale moja zmeda vsaj malo jasna.

Sama uporabljam nežne vonje, tako da s pranjem obleke popolnoma izgubijo vonj po parfumu. Mleko za telo ti priporočam čim bolj nežnega vonja, kot je npr Bepanten, ki nima posebnega močnega vonja, tako ne boš imela velikih težav z mešanjem vonjev….
Glede števila parfumov, mislim da je to stvar posameznika…

Nevednica, jaz sem kar malce zasvojena s parfumi, tako da imam doma okoli 20 različnih. Problem je tudi v tem, ker mi je všeč skoraj vsak parfum, ki ga povoham, zato jih tudi imam toliko, ker se nikakor ne morem odločiti samo za dva ali tri vonje. Pa kljub temu, da jih imam toliko, si vedno znova in znova kupujem nove :))
Glede mešanja vonjav: pod pazduho uporabljam kaj bolj nežnega in nevtralnega, da se ne meša preveč s parfumom. Mleko za telo pa uporabljam zelo poredko, tako da glede tega nimam težav. Jaz se nadišavim vedno, ko grem ven, samo za doma nikoli.

Meni se zdi zadeva s parfumi enaka kot z oblekami. Če imaš izdelan stil, ti zadošča nekaj kosov garderobe, ki jih lepo kombiniraš med sabo, pa si vedno urejena. Drugače pa lahko imaš polne omare, pa ni pravega učinka. Zato ne bodi nikar preveč navdušena nad ljudmi, ki imajo v kopalnici razstavo parfumov. Verjetno še niso našli, kar bi jim ustrezalo… Čisto možno je tudi, da so to razna darila za rojstno dan, ki pa lastnici niso všeč, zato se pa nabirajo na polici.

Če se rada dišaviš, uporabljaj deodorant brez vonja, najbolje kristal. Prav tako mleko za telo, ti je že Žiži svetovala. Ali pa si nabavi celo kolekcijo v istem vonju, pa ne bo problema. Gel za prhanje, mleko, kremo… dobiš že skoraj v vsakem vonju. Samo s šamponi in balzami pri nas nekako šepamo, čeprav ne vem, zakaj; saj je ja zelo pomembno, kako ti dišijo lasje.

Res naj se vonji ne bi menjavali, vsaj ne prepogosto. Ampak če se temu že ne moreš odreči, pa uporabljaj drugega za drugim take parfume, ki se bodo skladali, dopolnjevali, oz. da se vonji ne “tepejo”. Potem po mojem ne bo nič hudega, če na že dišeče oblačilo pride še malo drugega vonja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close