Najdi forum

parfum

hej!

sem bolj nova tu in imam par vprašanj:

a uporablja katera parfum od Pume (ono, k tak oglašujejo zadnje čase po tv) ? ful ne vem, a bi si ga kupla al ne…

pa še neki. v trgovinah videvam ful parfumov (v bistvu parfumskih vodic) ki stanejo tak, 500 sit, al pa 1000, al pa 1500… a ti parfumi niso kvalitetni al kako?

kakšne so razlike med parfumi, ki se uporabljajo poleti in tistimi, ki se pozimi? slišala sem da so poletni bolj sladki. kateri se pa potem uporabljajo za jesen pa za pomlad?

lep pozdrav in hvala
Layla

Pozdravljena!

Sama ne porabljam Pume, pravzaprav sploh ne vem kako diši. Definitivno ga pa prej probaj, da vidis kako na tebi disi.

Glede teh “parfumskih vodic”, ki jih lahko kupis v Mercatorju ipd pa takole: jaz jih v življenju nebi kupila, raje disim po milu in deodorantu, kot po teg smrdljivih (oprosti na izrazu) zadevah, ki kao imitirajo prave parfume.

Razlika med poletnimi in zimskimi parfumi?
Pri meni je ni, ker rada vedno uporabljam lahkotne, sveže in romantične vonje, ki naj bi bili primerni za poletje.
Meni so tipični zimski vonji presladki, zateženi (ok, se najde kaksna izjema).

Za primer, ko bos v drogeriji:
sladek vonj : Chacharel Amor Amor
Svež vonj : Armani Aqua

Pa bos takoj dojela kaj mislim 🙂

Ce imas pa se kaksno vprasanje, pa kr.

LP!

Pri meni je pa tko, da sem rahlo (al pa kr precej) obsedena s parfumi. Doma jih imam cel kup. Nč mi ni važno, kateri letni čas je, nadišavim se s tistim, ki mi tisti trenutek paše, čeprov malce že pazim, da recimo poleti ne uporabljam kakšnih pretežkih vonjav (recimo Wish od Choparda, k je zlo močen vonj al pa od Kenzota Jungle Elephant – ta je sploh čisto specifičen vonj, bolj za zvečer).

Jst za vsak dan uporabljam “ponaredke”, ki stanejo okoli 1000-1500 sit. Za vsak dan mi je ful škoda parfuma, ki stane 13.000 ali več. Te jst uporabljam bolj ob posebnih priložnostih, pa za zvečer, pa seveda tudi čez dan, samo ne vsak dan. Jst sm s temi ponaredki ful zadovoljna, večinoma dišijo kot originali in so tudi ful obstojni (vsaj jst imam zlo dobre izkušnje), tko da jih imam tudi precej na zalogi. Pa ko mi ga zmanjka, si lahko takoj novega kupim, parfum za 15 jurjev si pa glih ne morem privoščit vsak dan.

Glede tega, kakšen parfum uporabljaš poleti in kakšen pozimi: najbolj pomembno je, da ne daš nase poleti kakšnega ful težkega in premočnega parfuma, ampak kej bolj lahkega, svežega. Za poleti imam jst najraje Light blue od D&G, ki ga tudi nasplošno največ uporabljam, ker mi super diši, drugi ki je moj zelo priljubljen, je pa tudi Escada Sentiment-tega tudi uporabljam čez vse leto, pozimi pa tudi kakšne bolj “divje” vonjave.

Brihta, vidim, da se tvoj nick kar veliko pojavlja na tem forumu. Imaš kar veliko “pojma” o parfumih, vsaj tako se mi zdi :o) Po čem pa najraje dišiš in katere vonjave vse imaš doma, če seveda ni skrivnost?

He he, lahko bi se reklo, da imam pojma (ampak cisto takega, prakticnega), ceprav se raje deklariram za “obsedeno” z njimi.

Moji favourite pafrumi poleti:
Lanvin – Ecla d´arpege
Lanvin – Oxigene
Bvlgari – Eau the blanc
Givenchy – Into the blue

Pozimi pa:
Trusardi – Skin
Gucci – Rush 2
Chacharel – Noa
Bvlgari – BLV
Valntino – Very Valentino

Trenutno imam doma:
Jill Sander – Sport
tanovo Omnio od Bvlgari-ja
in pa Bvlgari Eau the blanc
Ker pa prihaja jesen/ zima pa si bom definitino nabavila Skin, za ostale pa ne vem se:-)

Aja, pa da ne pozabim:
Se jih ne da dobiti vec pri nas, sem pa zaljubljena v:
LAura Biagotti – Sotto voce
Nina Ricci – Deci dela
in pa CK – Sheer obssesion (limited edicija je bila)

Lp!

Zdravo!

Ja, sestavine v cenenih parfumih res niso bog ve kaj. Razlika pa je tudi, kako koncentrirani so. No jaz že po prvem “duhu” ocenim, kadar gre za “ceneni” parfumček.

Veš kako boš najhitreje zaštekale vonje za različne letne čase? ESCADA vsako leto poleg redne linije izda tudi zimske, poletne vonjave. Povohaj, po moje boš takoj zaštekala razliko. Neka drugačna “nota” je v vsakem.

Pupa pa ima kar okej–tako za čez dan, pa za na sprehod.

Ok, lp!

hvala za pomoč… zdj grem študirat v lj. a mi kira lahk priporoči kako res dobro parfumerijo?

lp
Layla

That s me!:)

Pošlji oblikovano (21-03-06 21:15)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close