Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine parcelacija

parcelacija

Jaz in oče sva lastnika nerabljene parcele, vsak pol, skupno 12.000 m2, od tega desetina zazidljivega. Svojo polovico sem dobil v last po mami.
Oče je gluh oz. bolje rečeno alergičen na teme o lastništvu, prepisu…
Jaz bi rad kakorkoli izkoristil parcelo, gradil ali jo prodal. Računam na to, da se oče ne bo pripravljen sporazumeti o ničemer.
Koliko je pomembno sodelovanje solastnikov pri parcelaciji?
Koliko mi oče lahko “nagaja” pri s tem povezanih upravnih postopkih, iskanjih dovoljenj, itd…?
Kakšno tržno ceno ima prodaja deleža lastništva in kakšnega kupca bi sploh zanimalo polovično lastništvo?

Pozdravljeni,

pri parcelaciji, ki jo imamo navadno v mislih,morajo sodelovati vsi solastniki. Drugače pa je pri sodni delitvi solastnine.

Pri gradnji je potrebno upoštevati prostorske pogoje in odmike. Za natančen odgovor povprašajte projektanta ali pridobite lokacijsko informacijo.

Tržna cena je odvisna od Lokacije (najpomembnejši faktor), kaj je možno tam graditi (pomembni faktor) in s katerimi zamiki/stroški/postopki se mora nov lastnik spoprijeti, če prevzame tako nepremičnino.

Gledano na splošno, je bolje prodajati jasno lastniško razmerje, saj vam bodo v nasprotnem primeru kupci zbili ceno za vsaj 30% pod tržno vrednost, če se bo sploh kdo zanimal za takšno zadevo.

PravniPoduk.Com – pravni nasveti, sestava aktov, pravno svetovanje
http://pravnipoduk.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close