Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Paradoks ljubezni..

Paradoks ljubezni..

zgolj in samo spiderjev paradoks (beri kompleks)….ne rabiš biti preveč pameten, da veš, da je življenje preprosto…dihaš,piješ , ješ in seksaš….nato umreš…vmes pišeš na mon in iščeš ljubezen tam kjer je ni….vzami v roko knjigo pa najdeš ljubezen spider

Jah, slabi ste mi v temi, ki vam baje kao nekaj pomeni. Ne znate drugega, kot: Spider je razočaran, bla bla bla blaaaa blaaa…

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

In X6..kako to, da še nimaš ljubezni, ti večni iskalec?

Ta tema še največ pomeni tebi, saj si jo ti odprl. Če bi bilo kakorkoli drugače, bi jo odprl kdo izmed tistih, ki jim je namenjena.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Točno to. Manj ima človek družbe, več sanja o “resni zvezi”.[/quote]
Glede na to kake teme odpiraš lahko zaključimo, da kar precej sanjaš.
Kupi si psa, on te bo vesel, ko prideš domov četudi ga boš za cel dan zaprl tja.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ti copatar pa najbrž tudi veš, zakaj zagovarjaš vzdržnost do poroke..Tvoja je kupila mačka v žžaklju..boga reva…To najbrž dobro ve, ti pa tudi, zato zdaj lezeš v rit forumašicam, ki te še ne poznajo.

Če pa je že tvoj prvi post poln nesmislov in kontradiktornosti.
Ti na podlagi ločitev in varanja sklepaš, da človek ne rabi ljubezni in da lahko povsem zadovoljen živi brez nje.
Nesmiselno je zato, da sploh ne bi bilo ločitev, če človek ne bi rabil ljubezni in bi lahko živel zadovoljno brez vsega tega. Nihče se ne bi trudil za resen odnos, če ne bi čutil potrebe po njem.
Ljubezen je konstrukt le za tiste, ki je ne znajo realizirati in živeti.
Zato so potem razočarani, pa varajo…..

Pa sej je nihče od vas ne zna živeti. Če bi jo, vas ne bi motili Matkiči, Sadni, Dx-i..

Samo nekaj fantazirate o nečem, te pobe pa napadate, ekr vam rušijo vaše idealistične sanje..

Ti na podlagi ločitev in varanja sklepaš, da človek ne rabi ljubezni in da lahko povsem zadovoljen živi brez nje.
Nesmiselno je zato, da sploh ne bi bilo ločitev, če človek ne bi rabil ljubezni in bi lahko živel zadovoljno brez vsega tega. Nihče se ne bi trudil za resen odnos, če ne bi čutil potrebe po njem.
Zato so potem razočarani, pa varajo…..[/quote]

Ma ja…. saj njega ne zanima nič od tega kar sprašuje tule, on rabi nekaj pozornosti, ki jo najlažje dobi s tem, da napiše nekaj kontradiktornosti in potem uživa, ko neti konflikte med nami. Zdraharsko okolje mu je edino znano in si ga poustvari kamorkoli pride, ker edino v takem okolju lahko funkcionira zato mu je sožitje v zvezi tuje kaj šele ljubezen.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Zato so potem razočarani, pa varajo…..[/quote]

Ma ja…. saj njega ne zanima nič od tega kar sprašuje tule, on rabi nekaj pozornosti, ki jo najlažje dobi s tem, da napiše nekaj kontradiktornosti in potem uživa, ko neti konflikte med nami. Zdraharsko okolje mu je edino znano in si ga poustvari kamorkoli pride, ker edino v takem okolju lahko funkcionira zato mu je sožitje v zvezi tuje kaj šele ljubezen.[/quote]

Meni se pa zdi, da je prepričevanje (v prvi vrsti samega sebe) v to, kako s(m)o vsi ostali nesrečni, njegova tolažba. Le zakaj bi sicer odpiral teme o tugi ljudi, ki jih ne pozna?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Obesi si tole v vidno polje, da prebereš, ko se zjutraj zbudiš in preden zvečer zaspiš.

Ma ja…. saj njega ne zanima nič od tega kar sprašuje tule, on rabi nekaj pozornosti, ki jo najlažje dobi s tem, da napiše nekaj kontradiktornosti in potem uživa, ko neti konflikte med nami. Zdraharsko okolje mu je edino znano in si ga poustvari kamorkoli pride, ker edino v takem okolju lahko funkcionira zato mu je sožitje v zvezi tuje kaj šele ljubezen.[/quote]

Meni se pa zdi, da je prepričevanje (v prvi vrsti samega sebe) v to, kako s(m)o vsi ostali nesrečni, njegova tolažba. Le zakaj bi sicer odpiral teme o tugi ljudi, ki jih ne pozna?[/quote]…..ker se doma nima več s kom kregat, zato prihaja sem in si ustvari “domače okolje”

Meni se pa zdi, da je prepričevanje (v prvi vrsti samega sebe) v to, kako s(m)o vsi ostali nesrečni, njegova tolažba. Le zakaj bi sicer odpiral teme o tugi ljudi, ki jih ne pozna?[/quote]…..ker se doma nima več s kom kregat, zato prihaja sem in si ustvari “domače okolje”[/quote]

Makes sense, ja.

In X6..kako to, da še nimaš ljubezni, ti večni iskalec?[/quote]
preveč si se poistovetil z določeno knjigo dragi moj, veliko preveč…..pozabljaš, da moraš izhajati vedno iz sebe ne iz drugih…pveliko sreče v Ljubezni ti želim:)

ja, ločenec, ti že veš..

Kakšno okolje pa je tebi znano in kako se odzivaš na mnenja sadnega, Dx-a, Matkiča..?

Pa dobro, si bom privoščil analogijo.

tebe ima tvoja poln kufer, zato si poskušaš tukaj ustvariti novo ljubeče okolje?

ja dosti vem, tako kot ti , pa spet marsikaj mi ni znano , tako kot tebi…tudi ti boš nekoč dojel spider, zase se brigaj, za svoje življenje, živi kot misliš ,da je prav in ne boš več potreboval potrditve od neznacev ..

ja dosti vem, tako kot ti , pa spet marsikaj mi ni znano , tako kot tebi…tudi ti boš nekoč dojel spider, zase se brigaj, za svoje življenje, živi kot misliš ,da je prav in ne boš več potreboval potrditve od neznacev ..[/quote]

Ej, ampak zanimivo je, da to vedno znova pišeš samo meni. Drugim puistiš, da nas posiljujejo ss vojimi pogledi na karkoli že. Zato nisi kredibilen..

ja dosti vem, tako kot ti , pa spet marsikaj mi ni znano , tako kot tebi…tudi ti boš nekoč dojel spider, zase se brigaj, za svoje življenje, živi kot misliš ,da je prav in ne boš več potreboval potrditve od neznacev ..[/quote]

Ej, ampak zanimivo je, da to vedno znova pišeš samo meni. Drugim puistiš, da nas posiljujejo ss vojimi pogledi na karkoli že. Zato nisi kredibilen..[/quote]
če že nisem kredibilen sem vsaj konvertibilen, lastnost, ki je premalo cenjena te dni….dobro veš, ni težava v tem, da se motiš, težava je, če veš, da se motiš pa tega ne želiš priznati….to leti na tvojo ugotovitev o vsiljevanju pogledov

Jasno je, da je flashgordon zapit pijanček ki se ga je baba losala, on je itak najmanj relevanten, še manj kot današnji srednješolci, ki so bolj poznavalci tega področja kot tu večina old school atekov.

Kar se pa tiče ostalih pa je zanimivo, On_ govori nekaj, dela pa enako, dobro analogijo si postavil Spider, težko se je nestrinjat z njo, ampak tega pač On_ ne uvidi, Senza pa tudi ne, smiselno je samo to kar napiše en ”pol” 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ločenci pač hočejo, da čimveč ljudi ponavlja njihove napake, da se bodo bolje počutili.

Kakšen pogum, za kaj? da bom podoben vam? Nasedel sem? Vi pa napredujete, kam neki? Kolikor vidim, vas skoz glodajo iste dileme..[/quote]

Pogum za to, da narediš en korak naprej.
Kot sam ugotavljaš, se padci dogajajo vsem. Včasih po lastni krivdi, včasih pač po krivdi nekoga drugega. Edino, kar lahko narediš, je, da poskusiš ugotoviti, kje si se zmotil (če si se…) in napake poskušaš ne ponoviti več. Če misliš, da se nisi zmotil, even better. Si lahko rečeš shit happens in greš naprej. Če si se zmotil, pa se moraš posuti s pepelom in poskusiti narediti naslednjič bolje.

Življenje je prekratko, da bi živel v zatočišču, da te slučajno dež ne zmoči, sonce ne opeče ali burja ne prepiha.

Začni končno spet živeti. Tvegaj.
Tudi če se nekaj konča ali če ne uspe, kot si zamisliš, to še ne izbriše vseh občutij, čustev in lepih trenutkov, ki si jih doživel. Ljudje večkrat dojemamo ljubezen kot cilj – everlasting love, srečen zakon do smrti. In če se slučajno prej ločiš, varaš ali kaj vem še drugega, si luzer. Ljudje sami sebi postavljajo nemogoče parametre uspeha v zvezah – take, ki zahtevajo nadljudi, če jih želiš doseči. In ker večina nismo nadljudje .- potem taki kot ti ugotavljajo, da pač ni mogoče uspeti v tej igri.

Bistvo ni v cilju. Bistvo je v poti. V tem, koliko danes uživaš, ko se zbudiš ob nekom, ki ti veliko pomeni. Koliko ti danes pomeni, da si lahko nekomu v oporo pri določeni težavi ali mu danes zaupaš svoje skrbi. Kako zabavno je danes skupaj peči palačinke ali kidati sneg. Kako dober je danes seks.

To je bistvo, Spider. Na tem gradiš in se trudiš, da bi bilo jutri tudi tako ali še bolje. In če pač jutri ne bo tako dobro in se vse sfiži, to ne izbriše tega, kar se je dogajalo danes. Ne glede na to, kaj te lahko jutri prizadane, boli, se ti gnusi ali upira – luzer si in luzer postaneš samo tedaj, ko tega ne znaš postaviti v perspektivo. Ne znaš predelati svoje bolečine in prizadetosti in se “spomniti”, kako je bilo pred tem. Dokler ne uvidiš, da sta bolečina in polom samo en del zgodbe, ne pa cela pot – ne živiš. Životariš. Ker življenja ne zajemaš v celoti, ampak z rezervo. Ker se bojiš. Poloma? Bolečine? Razočaranja? Prizadetosti? Zato capljaš…

Bolečina, prizadetost, slabe izkušnje, strto srce, tudi smrt. Vse do je del življenja. Uideš jim lahko samo tako, da ne živiš, ampak životariš. Kar se ti trudiš po najboljših močeh početi vsaj odkar sem jaz tu…

seveda seveda….preberi od Menarta Pridigo, se ti bo prec zjasnilo v betici:) …..upajmo

vsaj ti bi kot iskalec resnice moral vedeti, da četudi 100x ponoviš laž se le ta ne spremeni v resnico….ali si res tako domišljav kot je razvidno iz tvojega pisanja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close