Paradoks ljubezni..
Trdite, da je ljubezen potreba in da je naravna. Če je temu tako, zakaj je svet poln ljudi, ki z lahkoto živijo brez tega? Človek se za zadovoljitev potrebe potrudi. Potrudi se za vodo, hrano, obleko, da ga ne zebe. Poglejte, kaj počnete, v diskusijah v bistvu iščete formulo za rešitev komplicirane enačbe. vse bistvene stvari pa so v življenju enostavne. Kaj to pomeni. To pomeni, da je ljubezen do nekakšnega partnerja izmišljeni konstrukt. Da bi ta konstrukt zgledal bolj verjetno, že desetletja razni modreci razvijajo o njem teorije, vse do Milivojevića, ki je pri tem, recimo, najstrože in najbolj togo racionalen..Svet je poln samskih, ločenih, varajočih itd., ampak modreci napišejo vsako leto novo knjigo, novo teorijo, tokrat “res tapravo”, jaz ne vem zakaj, sklepam, da se zdijo sami sebi pametni, ker pišejo te p.izdarije, ki v reali nikakor ne dožive resnične upodobitve..
Nasedli ste na finto tem iskalcem večnega svetega grala, zato tukaj kolovratite po istem principu in iščete nekaj, česar nimate in nikoli ne boste imeli, če bi imeli, ne bi potrebovali teorij. Mučite se, ker težite k nekim idealom, za katere vas je nekdo nahecal, da jih morate zasledovati..To vas vedno znova pripelje v razočaranja in zmedo. Namesto, da bi v resnični okolici poiskali neke stvarne interese, še kar romantično sanjate..
Še enkrat bom ponovil. Vse bistvene stvari so v življenju preproste.
se strinjam, da so vse bistvene stvari preproste, vključno z ljubeznijo.
ampak ljudje ne živijo “z lahkoto” brez ljubezni, ampak postanejo zoprni težaki ala marihuanca, ki najedajo vsem okrog sebe. prepričujejo se, kako so “srečni”, v resnici pa 24/7 travmirajo.
ljubezen je nujno potrebna in je čisto fajn, dokler je nedozoreli fantki in punčke ne “zastrupite” s posesivnostjo in teženjem.
Pa dobro, spet smo pri nedozorelosti. V čem si ti dozorela? Ker visiš zraven nekega dedca? Sama si priznala, da niti nisi ziher, če boš drugo leto še z njim. In osebe, ki rabite bližino drugega kot đanki hors potem drugim pametujete, da so nedozoreli?[/quote]
Spet predpostavljaš, da gre pri vseh “resnih” zvezah za nujo, potrebo, nesposobnost biti sam. Že veš, zakaj.
Ne razumem, zakaj bi se morala strinjati s teorijo in prakso drugih, saj jaz furam svojo zvezo, ostali pa svoje.
Ena od mojih prijateljic fura odnos, ki funkcionira po čisto drugačnih pravilih in principih (kot so blizu meni), pa mi – dokler je v t(ak)em odnosu zadovoljna – na kraj pameti ne pade, da bi jo skušala prepričati, da mora karkoli spreminjati.
Nope, vse preveč lastne režije je prisotne v vsaki od njih, da bi lahko določali univerzalna pravila. In kolikor opažam (vsaj tule, v reali se izkaže, da so vse to odvečne dileme), imajo največjo potrebo po definiciji (ukalupljanju) resne zveze – hja, kako zelo paradoksalno – ravno samski. In to tisti, ki so samski po svoji volji in izbiri.
Jst bi na avtorjev prispevek samo to še dodal. Osamljenost je tista, ki ubija, ko si brez prijateljev in se nimaš z nikomur za pogovarjat. In glej ga zlomka, ravno ti največji asocialneži, še največ sanjajo o “pravih ženskah”, resnih zvezah, porokah,… Veseljaku, ki z lahkoto dobi in ima vedno dovolj družbe okoli sebe, se ne bo sekiral, če je samski, ali vezan, vseeno mu bo.
Kakšen pogum, za kaj? da bom podoben vam? Nasedel sem? Vi pa napredujete, kam neki? Kolikor vidim, vas skoz glodajo iste dileme..[/quote]
Ti pa nam pri tem pomagaš tako, da še dodatne teme na isto vižo objavljaš, a ne? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.