Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek paracetamol svečke za otroke

paracetamol svečke za otroke

Moja punčka ima vročino in na škatlici piše da je potrebno dat dve svečki od toliko do toliko kg,pa me zanima,če se da kar eno za drugo v črevo ?

Koliko je stara punčka?
Jaz sem pri sinčku, ko je bil še dojenček, dajala pol svečke, zdej, ko je 21 mesecev, pa celo. Če nebi pomagalo, bi dala še žlico Calpola.
Voltaren mu še nisem dala.

je stara tvoja punčka in koliko ima temperature….
Jaz vem,da svoji nisem nikoli dala dveh svečk naenkrat

2 leti je stara.

Moje mnenje, tako bi jaz naredila.
Če ne bruha, ji dej raje Calpol sirup (dve žlici). Če imaš probleme s tem, ji daj pa dve svečki eno za drugo, vendar obe samo če je vročina res visoka), če ne je po moje dovolj ena. Da je ne bo bolelo, lahko svečko namočiš mal v mandeljevo olje, bo veliko lažje.

Ok, če si preračunala ali so ti predpisali 2, potem ja, vstaviš obe eno za drugo.
Brez zamere, samo če ni drugih indikacij, raje prešaltaj na sirup ali zrnca.

Drage moje, med sveckami in sirupi je ogromna razlika. Pa ne samo v aplikaciji.

Razlike:
* kako hitro prime
* res bogemu otroku je veliko lazje dat svecko kot pa sirup
* sirupa ne mores dajat otroku, ki ima vrocino zaradi crevesne viroze
* sirupi vsebujejo eno celo listo barvil in sladil, ki so dostikrat problematicna in pri alergikih prepovedana

Pa še glede količine, da prime. Če ima otrok vročino, potrebuje toliko in toliko paracetamola na kg telesne teze. In ne manj!!! Torej potrebuje dve in ne ene in čakas.

Voltaren svecke pa so precej bolj problematicne in zato dosegljive le na recept in ob strikni dozi, ki jo zdravnik predpise. Pri premajhni ne prime, pri preveliki pa lahko telesna temperatura v hipi pade pod 35 stopinj in je otrok še bolj bogi, kot je bil pred aplikacijo.

Prav zato sem pa napisala, če ni drugih indikacij (s čimer sem mislila vse našteto). Ker preveč mamic poznam, ki brez kakšnega posebnega razloga rinejo svečke v riti tud 4,5 letnim otrokom. Jaz ravno zaradi vseh dodatkov v sirupu, že od 3 leta in še prej raje dajem kar delček tabletke paracetamola (ustrezno preračunano).

Svečko eno, potem pa pocakaj, da prime, in če bo treba, še ta drugo. Pri mojih je vedno prva svecka prijela cisto dovolj.
Če pa je otrok prevroč in je treba visoko vročino zbijati, potem 1 svečka in pa obkladki rok/nog. Saj vročino se da zbijati tudi kemije!
Ne pretiravati s paracetomolom. Vodi do poškodb jeter.

Vso srečo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close