PapII+HPV
Živjo,
tudi jaz sem na istem. Bradavice sicer odstranjene, vendar so se ponovile. Kaj lahko storim, da se ne bi? Pomaga kako zdravilo?
Zanima me, ali nosiš virus “dosmrtno”? Se je treba potem zaščitit s kondomom (stalni partner), ali ni treba ker je “tako ali tako že okužen”?
Kaj pa bazeni, brisače in ostalo?
Pa ne rabim nasveta kakega “svetilnika”….
Lp
N.
Živjo..jaz sem tud imela HPV in direkt pap oz. cinIII..pa še prvič bila na brisu..in potem še ginekolog v Ljubljani ugotovi, da imam še ful veliko cisto na jajčniku..sm misnla da me bo kap..pa 22 let mlada..sj zj k sm pa dala to čez se mi pa ne zdi ne vem kašn bav bav..edin splošna narkoza mi ni lih fajn nardila :)) in js še vem od koga sm staknila..od mojega bivšega verjetno..varalica..sam kaj k ne morš nč narest..
nina nana..bazeni niso taka frka..sam še vedno računi kaj majo pa vsi drugi kej na seb, tako da js se sploh ne hodm v bazene več kopat..brisače se pa itaq ponavad na najvišji temp. operejo pa ni problema.. ja je verjetnost, da k maš enkrat to da se ti ponavlja, ker če imaš malo slabši imunski sistem zaradi kakšne kronične bolezni ali pa samo zaradi sestave tvojih genov..recmo js vem da se ne bom tega rešla, ker imam sladkorno in mam od takrat naprej imunski sistem slabši..
kaj se vse tok kregate nad svetilnikom..pa on je en bogi bogi fantek k rab nekje pozornost zbujat..najbojš je pa v temi kjer se punce pogovarjajo o jajčnikih pa vagini itd..
lp
ženske in moški, ki imate HPV bi se morali bolj odgovorno obnašati do bodočih partnerjev, saj ste prenašalci, zlasti bi se morali tega zavedati moški, ki so osebno sicer varni, saj ne zbolevajo, ni pa verjetno nič kaj prijetno gledti partnerke kako zboli in …
in kondom ni 100% zaščita !!!!
vprašaj ginekologinjo, če so ti tipizirali HPV, da boš vedela, ali se je še smiselno cepit ali ne. če imaš visokorizične – tiste zoper katere te ščiti cepivo, potem cepljenje jasno ni smiselno.
je pa tega čezdalje več. kot tudi seksanja vsepovprek. to je pač cena za to. pa nisem mislila konkretno nate, ampak na čloeštvo nasploh.
http://thesahara.info/medical/hpv_male_penis_warts.jpg
no, za boljšo predstavo – kako pri moških zgleda….
to je humani papiloma virus ali HPV pri moških. če odtipkaš v google GENITAL WARTS lahko vidiš kako izgleda ta zadeva pri ženskah (poleg povzročanja raka materničnega vratu)
vsaka bradavica na sp.udu ali vagini je lahko znak tega, zato definitivno niso časi za seksanje vsepovprek, ampak ljudje so nasplošno mnenja, da se vse kar je slabo lahko zgodi samo sosedom
Ginekolog v bolnici naredi biopsijo – to pomeni, da ti odščipne nekaj večji košček tkiva materničnega vratu, ki gre v analizo. Biopsija se dlea, če se PapII ali že tri pojavlja vsaj trikrat v letu ali eltu pa pol.
Jemanje brisa Pap ni odščip, pri tem le “postrga” zgornje celice tkiva, biopsija pa je globlja.
Forum je zaprt za komentiranje.