Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pap test

Pap test

Prejle sem prišla domov in me je čakalo na mizi…Vabilo,da se čez 4 mesece ponovno zglasim v ginekološki ambulanti za ponoven pregled.Ni pa napisano ali je papI,papII ali papIII.Kako hudo bi lahko bilo glede na to,da sem šele takrat vabljena?Jutri se grem sicer osebno pozanimat,pa me vseeno zanima,če se katera kaj bolj spozna.Hvala!

Mislim, da kaj groznega ne bo. Verjetno si bila pred 2 mesecema na brisu. Če je kaj sumljivega (kakšno vnetje npr.), te naročijo na ponovni test čez 6 mesecev. Kolegica je hodila trikrat zapored vsakih 6 mesecev, vmes je dobivala neke svečke, dokler test ni bil v redu. Za svoje mirno spanje je pa dobro, da se pozanimaš, da ne živiš 4 mesece v strahu.

Hvala Jožica!Jutri zgodaj zjutraj sem tam.

Jožica ima prav, če bi bilo kaj suspektnega bi te vabili takoj.
Mirno spi!

A če je papII tudi dobiš vabilo?

Ja tudi, jaz hodim zaradi pap II že dve leti na kontrolo.

No, meni so rekli da dobim izvide, ko pridem po recept. Kaj to pomeni, da ni nujno, da je vse ok? Ali ponavadi vedno pošiljajo vabila?

Tomika, s pap testom je tako, da če je vse v redu, ti ne rečejo nič. Ponavadi moraš tudi takrat, ko prideš po recept, posebej vprašat. Ali pa, če ti dajo kartoteko v roke, pogledat, kaj piše.

Torej, če nihče nič ne reče, je v redu. Če je karkoli sumljivega, pa pošljejo vabilo.

Ja jaz sem potem šla vprašat in sem mela PAPII,samo mi niso nič povedal zakaj sploh gre,ker naj bi pri tem testu samo pogledal,če je kaj narobe,ne pa kaj dejansko bi lahko bilo.Da je pa vrjetno kakšno vnetje.Pa sem vprašala,če dobim kakšen recept,pa pravi da ne,da bom imela samo več kontrolnih pregledov.Ah,ja.

PapI je nič, papII tudi običajno ni nič, papIII je lahko kakšno vnetje ali pa že zečetek raka in zato ga še na histologijo pošljejo, prav tako je s papIV in V vse gre na histologijo da preverijo ali gre za hodo vnetje ali raka samo običjno je IV in V že kar rak.
Pri II pa je tako da hodiš na kontrole da ne bi bil večji da si pod kontrolo zaradi sprememb in predrakavih obolenj. Ni to nobene panike!
Lastne izkušnje: pap III je bil že rak, ki pa je v enem mesecu preskočil na papIV-V.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close