Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pap test – ali obvestijo v vsakem primeru?

Pap test – ali obvestijo v vsakem primeru?

Ali zasebni ginekologi obvestijo o rezultatih pap testa v vsakem primeru, ali samo če je kaj narobe?

V tem času, ko si prišla na mon, vtipkala odgovor, bi lahko poklicala v ordinacijo in bi imela info s prve roke.

Pri nas je bilo vedno tako, da so poklicali samo, če bris ni bil ok, in to so tudi povedali pri jemanju brisa. Je pa običajno trajalo cca 3 tedne, da so dobili rezultat (javno zdravstvo)

Odgovor na objavo uporabnika
pa dobr, 20.08.2025 ob 14:31

V tem času, ko si prišla na mon, vtipkala odgovor, bi lahko poklicala v ordinacijo in bi imela info s prve roke.

Pri nas je bilo vedno tako, da so poklicali samo, če bris ni bil ok, in to so tudi povedali pri jemanju brisa. Je pa običajno trajalo cca 3 tedne, da so dobili rezultat (javno zdravstvo)

Dopusti so, zaprto imajo.

Ponavadi obvestijo samo, če je kaj narobe. Ženske bodite previdne. Na ginekološke preglede sem hodila na pol leta zaradi težav v menopavzi. Bris mi je gin. odvzela 1x na leto. Vedno vse vredu. Enkrat pa presenečena dobim pošto, da so odkrili predrakave celice. Se pravi, da so se razvile znotraj enega leta. Dobro  da sem zaradi menopavznih težav hodila pogosteje. Če bi šla na tri leta, ne vem kako bi bilo. A ja, pa na HPV test so me poslali in je negativen.

Anonimno 2599, 20.08.2025 ob 15:10

Ponavadi obvestijo samo, če je kaj narobe. Ženske bodite previdne. Na ginekološke preglede sem hodila na pol leta zaradi težav v menopavzi. Bris mi je gin. odvzela 1x na leto. Vedno vse vredu. Enkrat pa presenečena dobim pošto, da so odkrili predrakave celice. Se pravi, da so se razvile znotraj enega leta. Dobro  da sem zaradi menopavznih težav hodila pogosteje. Če bi šla na tri leta, ne vem kako bi bilo. A ja, pa na HPV test so me poslali in je negativen.

Kako pa obvestijo? Sms, e mail, pokličejo?

Prvič sem privat, prej sem hodila v Leonišče. Tam me tudi nikoli niso obvestili, rezultat sem izvedela ob naslednjem obisku.

Ti pa zelo verjamem, da se ti je stanje poslabšalo v 1 letu.

Na enem angleškem forumu, je veliko zgodb, kjer jim je v 1 letu prišlo iz negativnega brisa v Carcinoma in situ ali še kaj huje.

Tako, da mi ni jasno, ko pišejo kako se RMV razvija počasi, tudi 10 – 15 let. Nakar na tem forumu preberem ogromno zgodb, kjer se jim je RMV razvil v roku leta ali dveh. Srhljivo.

Odvisno. Večinoma ne, če vse štima.

Javno zdravstvo, vedno pošljejo izvid brisa po pošti in naložijo v zVem.

Stara forumašica (res ta prava), 20.08.2025 ob 17:32

Javno zdravstvo, vedno pošljejo izvid brisa po pošti in naložijo v zVem.

Za zVem je potrebno digitalno potrdilo? Ne moreš kar tako notri in pogledat izvida?

Ana640, 20.08.2025 ob 17:48

Za zVem je potrebno digitalno potrdilo? Ne moreš kar tako notri in pogledat izvida?

Lahko s SiPassom

Stara forumašica (res ta prava), 20.08.2025 ob 18:20

Lahko s SiPassom

Hvala.

Dvigam temo

Iz mojih izkušenj vedno pošljejo po pošti.

Samoplačniško pošiljajo preko sms

2599, predelave celice oz patološko spremenjene celice na materničnem vratu povzroča zgolj HPV. Torej si bila sigurno pozitivna nanj, mogoče pa v času testiranja (več) ne.

Jaz mam na telefonu app za Zvem, nič ne rabim več passwordov al nekaj. Poglej v Zvem. Pri meni je bilo po približno 3 tednih.

V kolikor te nič ne obvestijo, a je možno da se bris izgubi?
Je možno da ga ginekolog ne dobi iz laboratorija in te zato tudi nič ne obvesti?
Kako je s sledljivostjo brisa, je mogoče da se izgubi in da ginekolog tega ne opazi? Ali imajo sledljivost, da do tega ne more priti.

Plizzz če katera ve, da se malce razpiše o tem!

Anonimno 3414, 21.08.2025 ob 22:01

V kolikor te nič ne obvestijo, a je možno da se bris izgubi?
Je možno da ga ginekolog ne dobi iz laboratorija in te zato tudi nič ne obvesti?
Kako je s sledljivostjo brisa, je mogoče da se izgubi in da ginekolog tega ne opazi? Ali imajo sledljivost, da do tega ne more priti.

Plizzz če katera ve, da se malce razpiše o tem!

Brez panike, zagotovo imajo sledljivost od začetka do konca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close