Najdi forum

PANTANAL

Zanima me katero mesto (Corumba ali Campo Grande) je boljše za izhodišče na izlete v džunglo. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Hvala

Janino

Izhodišče za Pantanal sta Curitiba in Cuiaba. Mislom, da sta kar enakovredni.

lp

bv

jz sel iz cuiabe.

Jaz sem sel iz Corumbe z Green Track agencijo ( istoimenski hostel ), cca 3 ure z jeepom v notranjost, pred 3 tedni je bilo svinjsko vroče, cca 40, najboljši čas za obisk Pantala je nekje do konca novembra, ker se potem začne deževna doba, celotno območje pa zalije 2-3 m vode. Pantanal ni džungla, ampak močvirje. Nikakor ga ne obiskuj med junijem in avgustom, ker je vsakršna opblika transporta nemogoča. Veliko boljša izkušnja kot npr. Amazonija, kjer ne vidiš toliko živali kot tu: kajmani na vsakem koraku, divji konji, ptiči, največji glodalci ( sem že pozabil kako se imenujejo ). S sabo velike količine antirepelentov, ker te komarji požrejo. Ni elektrike in vode, hrana ki smo jo tam jedli je bila vrhunska ( piranje, ki smo jijh sami nalovili itd ). LP

Tudi jaz sem ze bil amazoniji, pa sem zacutil da je premalo zivalskega zivljenja.V pantanal sicer odhajam zacetek aprila ko se vrnem iz bolivije. Tolk ce imas se mogoce kak podatek pisi. Kaksne so cene,kolk dni si bil v dzungli,kaj je vkljuceval izlet, je izlet kaj odstopal od programa ki si ga placal, kako si prisel do corumbe,…

Lp janino

cena je bila 50 US za 2 dni, šli smo z green track iz corumbe, izlet je vključeval prevoz, namestitev v hammockih, hrano 3x na dan, ribolov piranj, trekking po mokriščih ( še enkrat, pantanal ni džungla ), nočni trekking in še kaj

Kaj pa iz Cuiabe a je ze kdo sel?? Sem bral da so od tam organizirani samo enodnevni izleti v pantanal A je to res???

Midva sva šla iz Cuiabe. Ne ni res, da organizirajo samo enodnevne izlete

Mi smo šli za en teden, vozili smo se cca 5 ur v eno smer in potem še po parku.

Spali smo v 2 posestvih.

lp

bv

Bojan kdaj si pa bil tam
A moras tam lokalno agencijo vzet, al gres lahko sam

in kako je bilo a je uredu….kdaj si pa sel, jaz mislim iti konec marca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close