PANTANAL
Jaz sem sel iz Corumbe z Green Track agencijo ( istoimenski hostel ), cca 3 ure z jeepom v notranjost, pred 3 tedni je bilo svinjsko vroče, cca 40, najboljši čas za obisk Pantala je nekje do konca novembra, ker se potem začne deževna doba, celotno območje pa zalije 2-3 m vode. Pantanal ni džungla, ampak močvirje. Nikakor ga ne obiskuj med junijem in avgustom, ker je vsakršna opblika transporta nemogoča. Veliko boljša izkušnja kot npr. Amazonija, kjer ne vidiš toliko živali kot tu: kajmani na vsakem koraku, divji konji, ptiči, največji glodalci ( sem že pozabil kako se imenujejo ). S sabo velike količine antirepelentov, ker te komarji požrejo. Ni elektrike in vode, hrana ki smo jo tam jedli je bila vrhunska ( piranje, ki smo jijh sami nalovili itd ). LP
Tudi jaz sem ze bil amazoniji, pa sem zacutil da je premalo zivalskega zivljenja.V pantanal sicer odhajam zacetek aprila ko se vrnem iz bolivije. Tolk ce imas se mogoce kak podatek pisi. Kaksne so cene,kolk dni si bil v dzungli,kaj je vkljuceval izlet, je izlet kaj odstopal od programa ki si ga placal, kako si prisel do corumbe,…
Lp janino
Forum je zaprt za komentiranje.