Najdi forum

panna cota

Pozdravljene veteranke,

zelo bom vesela, če mi katera svetuje v kaj naj nalijem panna coto. Sedaj jo zlijem v model za mafine in sicer v vsako odprtino dam papirček (kot za ježke) in gor nalijem zadevo, saj le tako lahko posamično serviram, sicer bi morala vse pretresti na pladenj na 1x. Sicer je tak način čisto ok, samo zgornja plast ni čisto gladka ampak izgleda malo “žametno”. Sem tudi že oprala skodelice za plastelin, pa mi je res mimo, da nalivam v njih. Obstajajo morda kakšne skodelice za tak namen – premer cca 50×25 mm – za večje ni problem, ker za večje imam steklene posodice, ampak mi je fula lepo postreči malo manjše “kolačke”. In če obstaja, kje se da to kupiti?

Hvala in lep pozdrav!

Ojla!
Jaz sem si spravljala lončke od sladoleda…ko greš drugič na kepico sladoleda, ga namesto v kornet naroči v lonček 🙂

V bolje založeniih trgovinah na oddelku, kjer imajo pekarske zadeve (svečke, čopiče, prtiče za pod torto) prodajajo plastične posodice, ala majhne tortice, bele, modre, pakirane po 4 ali 6. Malo namažeš z oljem, preden vliješ zmes in gre potem rado ven.

Si me spomnila, da že dolgo nisem naredila panna cotte.

mm

Jaz pa vzamem papirnato flašo (štirioglato) od soka, izrežem ven eno stranico (pokrovček ostane gor). Nato panna coto vlije v tak model in ko se ohladi samo z nožem ob strani razrežem škatlo do konca, odprem in narežem panna coto na kose. Serviram tako da dam na krožnik kos panna cote, ki ga prelijem z zmletim in posladkanim svežim sadjem (najboljše je kakršno koli sezonsko jagodičevje) ter dekotiram z celim sadjem (jagodo, malino, borovnicami…).

Njami

Zadnjič sem v eni gostilni jedla panna coto z gozdnimi sadeži na vrhu (želirano) – pripravljena je bila v navadnem pekaču (je bilo videti v hladilni vitrini), ven so jo zajemali z veliko žlico – na krožnik so postregli 3 take žličnike in prelili z omako z gozdnimi sadeži. okusno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close