panika
Pozdravljeni,
stara sem skoraj 35 let, pred nekaj meseci sem po nekajletni zvezi ostala spet sama. In ja, grabi me panika, da ne bom našla partnerja, da ne bom imela otrok, …
Vem, da je tako razmišljanje nesmiselno in mi prav nič ne pomaga, po drugi strani pa vem, da je pri teh letih težko najti partnerja, še posebej, če se skozi giblješ v istem krogu ljudi/prijateljev, ven žurat več ne hodiš, ker se ti pač ne ljubi, na internetnih portalih pa je kar je…
Ne vem, žalostna sem in obupana in nesrečna, ker bi si rada ustvarila družino pa mi nikakor ne rata…
Prosim za kakšno tolažilno besedo, nič drugega…
Hvala.
Zakaj bi rada partnerja in otroke? To je tako kot otrok, ki verjame, da ga bo nova igračka osrečila, potem pa se je naveliča po dveh urah. Torej, zakaj?
A ni malo nefer imet partnerja samo za razplod? Kaj če se boš z naslednjim ujela še 3x bolj kot z bivšim, bo pa neploden ali pa si celo en bo želel otrok?
Če je odgovor razhod, iščeš predvsem otroke. Si razmislila o oploditvi z biomedicinsko pomočjo ali posvojitvijo?
Komurkoli boš v fazi spoznavanja povedala, da si želiš otroke, se bo počutil kot reproduktivni objekt. Če mu boš povedala na isti način, kot si odprla tole temo, z obupaim tonom pa “tiktakanjem” ure. A ti pojem družine pomeni bolj varnost in izpopolnjenost? Osmišljenost tvojega življenja?
Tvoje želje so čisto normalne in velika večina si nas želi isto. To je navsezadnje fajn in partner, otroci nas zelo osrečujejo. Oziroma veliko večino ljudi.
Samo na silo vseeno ne bo šlo. Živi življenje, uživaj v njem, počni tisto, kar te veseli – ne moreš zdaj čičat in čakat, da te bo odrešil princ na belem konju. Tudi če te bo, ti izgubljenega časa ne bo mogel povrniti.
Nihče od nas ne ve, kaj nas še čaka, tako da tudi tebi ne morem napisati “vse ob svojem času” ali kakšno podobno floskulo. In ravno zato se potrudi, da boš življenje maksimalno izkoristila v vsakem primeru, tudi sama oziroma samska.
Saj ga verjetno ne bi imela samo za razplod. Bi ga v kuhinji tudi ponucala..:)
Sicer pa telesne potrebe ne sprašujejo po logiki in če je fer ali ne. Logika je stvar našega uma, ne pa telesnih potreb.[/quote]
Razplod imenuješ telesna potreba?
Torej, če pristopim do tebe kot samskega in ti rečem, da bi imela otroke s tabo, se greva takoj valjat po seniku? Resno?
Saj ga verjetno ne bi imela samo za razplod. Bi ga v kuhinji tudi ponucala..:)
Sicer pa telesne potrebe ne sprašujejo po logiki in če je fer ali ne. Logika je stvar našega uma, ne pa telesnih potreb.[/quote]
Razplod imenuješ telesna potreba?
Resno?[/quote]
Kaj pa je drugega razplod, kot telesna potreba ?
Pa saj dvomim, da katera ženska tako deluje, da bi želela s prvim samcem, ki ga sreča, imeti otroke.
Če ženska že dolgo ni dobila, res ne dela nekih selekcij, vendar v tem primeru niso otroci tisti razlog, da je šla se z njim valjat, ampak goli seks.
Torej ljudi primerjaš z živalmi? Živali v reprodukcijo sili nagon. Ali je zate nagon in telesna potreba eno in isto? Ne vem, če bi materinski (ali očetovski) čut ravno imenovala telesna potreba.
Pa saj dvomim, da katera ženska tako deluje, da bi želela s prvim samcem, ki ga sreča, imeti otroke.[/quote]
V dotičnem primeru avtorice že tako izpade.
Se pravi se nagon reprodukcije vklopi samo, ko imamo reden seks? To se nekako tepe s tvojo zgornjo trditvijo ;))
Torej ljudi primerjaš z živalmi? Živali v reprodukcijo sili nagon. Ali je zate nagon in telesna potreba eno in isto? Ne vem, če bi materinski (ali očetovski) čut ravno imenovala telesna potreba.
[/quote]
Kaj pa po tvoje človeka “sili” v reprodukcijo?
[/quote]
Kaj pa po tvoje človeka “sili” v reprodukcijo?[/quote]
Mene nič ne sili. Se sama odločam, ali bom imela otroka ali ne in na kakšen način.
A misliš, da žival se pa ne odloča? Misliš, da so tvoje odločitve le na podlagi golega razuma? Kaj pa podzavest in nagon? Hah…
Saj pa človek je žival. V nekaterih primerih veliko bolj kruta od najbolj krute živali.
Nas prav tako sili nagon. Potrebe pa so izraz teh nagonov.
Seks je le način, kako se realizira nagon ali potreba po razmnoževanju. Vsak seks predstavlja morebiten razplod. Ker pa človek razume kako pride do otroka, lahko s svojim umom oz. kontracepcijo to regulira.
Kaj pa po tvoje človeka “sili” v reprodukcijo?[/quote]
Mene nič ne sili. Se sama odločam, ali bom imela otroka ali ne in na kakšen način.[/quote]
Če bi bilo tako enostavno, da bi se ravnali in vedli le po svojih zavestnih odločitvah, potem ne bi bilo prepirov, konfliktov, zasvojitev z raznimi drogami itn. S svojo zavestjo le čitaš potrebe, ki prihajajo iz podzavesti, zato se ti samo zdi, da so tvoje želje in potrebe zavestne. Logično je, da niso. Že želja po hrani pride iz podzavesti.
Zdaj si se pa izdal, samski si. Tvoja partnerka, o kateri pišeš, pa je le produkt tvoje domišljije, da ne bi izpadel “luzer”.
Človek, ki je vezan, celo srečno vezan, ne bo nekoga spraševal, zakaj si želi partnerja, temveč bo to potrebo enostavno razumel.
Krivokljun ti si… piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip grrrrrrrrrrr :((
In ti se zgražala nad Matjažkovim balutom?
Avtorici svetuješ naj se sterilizira al kaj?
Kaj ta mačka spada v to temo?
Sterilizacija ne reši te mačke in nobene druge, rešilo bi jo če bi ti peš hodila okoli ne pa da v avtu tiščiš na gas in delaš ceste kjer živali hodijo preko!
Krivokljun
Si prevzel matjazkove vajeti ali ti je vročina skisala možgane?
Žival vodijo nagoni, zato faking steriliziraj in kastriraj, da ne boš gledal tega
Da bi ženski jeziki imeli možgane, bi delali precej manj obratov! ;)))
Ne vem, kaj sedaj ta slika predstavlja? Vozniki so krivi, če naletijo na “ubogo”,”ljubko” mucko? Bi morali dobiti dosmrtno kazen, ker so “hudobni”, ko po nesreči povozijo “ubogo” mačko. V našem okolju mačke sploh niso naravne, najbližji njihov sorodnik je ris. In potepuške mačke so lovci celo dolžni ustreliti, ker naredijo ogromno škode v naravnem habitatu, predvsem ogrožajo ptice.
Kot sem že v drugem svojem postu napisala, si želim partnerja, ki bi me imel rad in obratno. Če partner ne bi mogel imeti otrok, ga zaradi tega ne bi pustila, obstajajo tudi druge rešitve. Mogoče mi je posvojitev kakega nesrečnega otročka še bolj blizu, glede na situacijo, ki se trenutno dogaja po svetu….
Z bivšim sva se o tem nekoč pogovarjala in je rekel, da me ne bi zadrževal, če bi se slučajno zgodilo, da ON ne bi mogel imeti otrok. Meni niti na pamet ni prišlo, da bi ga zaradi tega pustila….
Mislim, da so moje želje normalne…verjetno je tako stanje, kot je, ker je vse skupaj še dokaj sveže in morem prvo vse skupaj preboleti…..
Vem, da ne morem čakati na princa na belem konju, da me bo odrešil muk….
Drugače sem bila vedno samostojna, hitro sem se odselila na svoje, imam službo, stanovanje….tudi sama sem se že spravila na potovanje, prijateljev imam ne veliko, ampak dovolj.
Pogrešam toplino in ljubezen….
Ah, sej bo…
Marko je postavil hipotezo, da se živali same odločajo, pa sem mu postregla z vidnim dokazom.
Če bi On_ bil kaj moža, bi vedel, da je veliko mačk povoženih, ker se gonijo in breznajo in lutajo po cestah kot kure brez pameti.
Avtorici aka trolu sem pa itak že svetovala, itak ste pa ostali sokrivci temo speljali na druge vode.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://shrani.si/f/3b/Hu/43oF6h5A/16bgrosa2x.jpg[/img]