Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika panika-torta!!

panika-torta!!

ker se jutri začne svetovno pervenstvo sem hotela fantu spečt torto v obliki žoge (pol krogle)…

pa sem šla….naredila sem pecivo, ki pa sicer ni tako narastlo, kot sem minla, da bo…..potem sem ga dala v stekleno posodo, do bo dobilo obliko pol kroga…..zdej pa ne vem ali naj spečem še en biskvit, da bo to lepa oblika ali ne?

se bo dalo s filo, kej popravt (torta bo sadna)???

hvala za nasvete že vnaprej!!

V kaksnem modelu pa si pekla biskvit? Ce si oblozila skledo in bos zalivala s kremo, bo itak oblika prevzeta po skledi, potem pa z oblivom zakrijes napake.

pekla sem v navadnem okroglem pekaču, potem pa se zrezala po krogu in poveznila biskvit v skledo, zaradi oblike…

1x sem to že delala pri “oprsju”in je super ratalo, zdej pa ne vem kaj je šlo narobe.

in zdej je cel biskvit uvit, kot črka C in nina podstavka, tko da če grem rezat, ne bo iz tega nič…

jutr nujno še biskvit za postavek pa upam da mi rata:))

Preberi pri Barby torta… kako se dela s skledo… imam občutek, da hočeš ti na silo stisniti obliko??

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Se strinjam z Vladko. Ponavadi z biskvit om oblozis le stene sklede in zalijes s kremo. Ali pa speces biskvit v skledi in ga potem rezes in polnis s kremo. No, ti pa si odkrila se en nacin – porocaj o rezultatu :-))

LP!

torta je uspela, vendar sem spekla še en biskvit in ga narezala na trikotnike in obložila skledo, nafilala dala v hladilnik in to je blo to.

napaka pri prejšen biskvitu pa je bila, da je bil premalo prožen in se ni hotel lepo oblikovat, ampak je vseen ratala mala tortica, ki se je pojedla v luftu:))

potem pa sem nardila še pikapolonico tudi po receptu, ki sem ga našla na teh straneh, in sicer v rekordnem času – treh urah!

tako, da imam zdej kr dost teh tort za nekaj časa…

aha, glede tistega da sam biskvit v okroglo posodo in vzamem ven je pa res, samo mora bit res mehko in prožno, predvsem pa vroče, ko ga daš v skledo, pustiš čez noč, drug dan pa samo prerež, jaz sem 2x nafilaš in je so ble joške tu:))

hvala za pomoč, uživajte

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close