Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Panika: kaj lahko dam namesto ostre moke?

Panika: kaj lahko dam namesto ostre moke?

Gustina tudi nimam, pa ne vem če ga sploh lahko dam namesto ostre moke? Mogoče pšenični zdrob? Pomagajte…

Gustin najbrž ni dobro nadomestilo za ostro moko, zdrob pa je. Če pa tega ni, bo tudi navadna moka OK.

Jaz sem bila prijetno presenečena, koliko lažje sem delala skutine cmoke iz ostre moke kot iz navadne.

Natassa

Že nekaj let vse kuham le z mehko moko, ker tu (v tujini) ostre moke še nisem opazila.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Odvisno, za kaj to potrebuješ. Gustin sigurno ni dobra zamenjava, saj je še bolj “mehek”.

Kar jaz vem, je za večino stvari, ki jih običajno delamo z ostro moko, čisto ok delati z navadno gladko moko. Le malo bolj moraš paziti, da se ti preveč ne paca ali skoči v grudice. Sestava mehke in ostre moke je čisto enaka, razlika je le v grobosti. Sploh če je zraven tekočina, je z ostro samo lažje delati. No, tako vem jaz 🙂

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close