pametna ura – eno vprašanje
upokojenka65, 13.04.2022 ob 10:27
Zanimam se za pametno uro, najbolj zaradi težav s srčnim utripom. Mogoče kdo ve, ali se da graf, podatke o stanju.. prenesti, kako skopirati na mail oz. natisniti, da lahko nekomu posreduješ?
Za Težave s srčnim utripom ni primerna ura, ampak kardiolog. Jaz sem 2x dobila prenosni ekg. Pred tem uporabljala ure višjega cenovnega razreda. Pokazala je samo ena ampak samo, da se nekaj dogaja.
Ima pa samsung watch 4 možnost prenosa iz aplikacije v pdf. Samo zazna bore malo.
Kako pa ta ura meri srčni utrip? Na zapestju? To je zelo netočno. Najbolj točne so ure, ki imajo pas okrog prsnega koša. Pa seveda to ni toliko točno kot medicinske reči, je pa zelo solidno.
Ja, izrišejo graf utripa. Recimo Polarjeve ure ja. Dvomim pa, da je tisti graf dovolj natančen za analize srčnega utripa, če gre za težave.
Je pa tako, recimo se lotiš hoje, kolesarjenja, … karkoli pač. Zaštartaš meritevi in potem preneseš na računalnik in vidiš kako je pulz naraščal, padal.
Predsodki, 13.04.2022 ob 10:34
Za Težave s srčnim utripom ni primerna ura, ampak kardiolog. Jaz sem 2x dobila prenosni ekg. Pred tem uporabljala ure višjega cenovnega razreda. Pokazala je samo ena ampak samo, da se nekaj dogaja.
Ima pa samsung watch 4 možnost prenosa iz aplikacije v pdf. Samo zazna bore malo.
Saj sem obravnavana pri kardiologu, pa sem mislila, da bi si kljub temu, kontrolirala utrip, posebno nočni, ki se mi precej zniža. Za darilo so mi sorodniki ponudili nakup pametne ure višjega cenovnega razreda. Kako ti je pokazalo, da je nekaj narobe? Kako si imela utrip pri “uradnih” meritvah?
Na samsungovih urah in vseh ki imajo googlov sistem to gre. Verjetno tudi na apple watch. Na ostalih pomoje ne gre. Ampak vsaka ura ti bo te podatke kazala na ekranu od telefona. Če export ne gre, lahko enostavno narediš sliko ekrana. Držiš istočasno gumb za vklop in glasnost dol. To sliko lahko potem pošiljaš okoli. To je tudi precej enostavnejši način kot export
upokojenka65, 13.04.2022 ob 13:02
Saj sem obravnavana pri kardiologu, pa sem mislila, da bi si kljub temu, kontrolirala utrip, posebno nočni, ki se mi precej zniža. Za darilo so mi sorodniki ponudili nakup pametne ure višjega cenovnega razreda. Kako ti je pokazalo, da je nekaj narobe? Kako si imela utrip pri “uradnih” meritvah?
Nabavi Polar, pas okoli prsnega kosa, ta je se najboljsa stvar za domaco uporabo.
Nizek nocni srcni utrip je pa cisto ok, nic hudega, tudi ce je 50.
Uro imam pa jaz Fitbit, mi je ok, ni pa to profi stvar. Srcni utrip meri tocno, ceprav v zapestju, saj ko primerjam z drugimi merilci, kaze enako.
Tole pravi Healthline na temo najboljše amaterske opreme za nadzor srca:
-
Best overall: Fitbit Versa 3
Best for people with heart problems: Garmin Vivosmart 4
Best for runners: Garmin Forerunner 45S
Best for cyclists: Samsung Galaxy Watch Active 2
Best for older adults: Omron Heart Guard
Best for general health: Fitbit Sense
ne vem s čem imaš težave glede srca… ali je to utrip ali pritisk, ali kaj drugega
glede utripa: jaz ga imam na uri in tudi na ekliptiku in ugotavljam da so ti merilci utripa strašansko netočni – ko grem dol z ekliptika po vaji si ročno izmerim utrip in ni nikoli takšen kot ga kaže na ekliptiku- tam ta merilec strašansko pretirava…
tako,da glede utripa ne vem kako delujejo ti merilci
za ostalo pa najbolje do kardiologa in prenosni holter
izgleda takoda ti ga naštimajo za noč in dan – tud spiš z njim in zraven pišeš dnevnik,da se ve kaj si v določenem času počela – da potem posnetek lahko primerjajo z aktivnostjo in presodijo kdaj se kaj dogaja in če je morda povezano s kakšno specifično aktivnostjo,. ali povečanim delovanjem, ali spanjem itd….. če ga imaš za več ur ti dajo celo baterije zraven, da jih zamenjaš (vsaj jaz , če se prav spomnim sem jih menjala, ker sem ga imela 72 ur)
potem po pregledu posnetka zdravnik napiše izvid…
tako,da če kaj opažaš bo najbolj ta varianta, pa še kak pregled zraven, pa da te oni tam vse pregledajo in dajo na obremenitev.
Srečno.
se opravičujem… sem na hitro in površno prebrala.. vidim,da si napisala,da gre za utrip…
kljub vsemu bi ti jaz svetovala raje zdravnika, ali pa raje ročno merjenje bo še najbolj zanesljivo… pa lahko si tudi uro kupiš zraven in potem preverjaš – koliko ura kaže meritev in koliko si ti sama izmeriš.
jaz glede utripa kot rečeno jih nimam za najbolj zanesljive… drugo pa so medicinski merilci tlaka, ki zraven merijo utrip – tisti so kar točni… samo meni je takrat hudič… da ko vem,da si merim mi že iz podzavesti utrip mal naraste.
Ah ja, če bi na zapestju utrip merilo ok, ne bi športniki imeli tistih pasov okrog prsi. Bi imeli pač zapestno uri in to je to. Ker na zapestju so meritve slabe. Sploh, ko je roka hladna. Če pa si doma v sobi na toplem, potem pa verjamem, da kaže kar ok. V takih pogojih solidno deluje. Pri športu pa ne.
Pa na zapestju kaže z zamikom. Kar je logično.
TO na zapestju je ok za neko osnovo. Ne pa resnih meritev. Za resne meritve rabiš pas. Tako kot športniki.
Forum je zaprt za komentiranje.